Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
babička s dědou chtějí v létě vzít malýho k moři-možná jsem moc starostlivá mamča
, ale chtěla bych ho co nejvíc ochránit.
Od kolika let se může dávat beta karoten a nevíte,jestli se dělá taky v kapičkách?Je mi jasný,že tobolku absolutně nespolkne
.
Díky za info
.
Ahoj Lenka.
Ahoj,
pokud vím, tak všechny tyhle potravinový doplňky jsou nevhodné do tří let. Já bete-karoten užívám celoročně, ale v kapičkách jsem ho nikdy neviděla.
Jinak naše malá pije občas mrkvovýho kubíka a v létě byla od sluníčka krásně snědá oproti ostatním dětem.
v kapickach Multitabs je krome vitaminu C a D take vitamin A. To je tak jedine co mne napada pro male dite nebo obecne multivitamin vhodny pro vekovou skupinu.
Ono piti Kubika taky neni uplne idealni - ditko se muze „predavkovat“ vitaminem A, coz zbytecne zatezuje jatra. Uz se tu o tom psalo, ale bohuzel uz nevim jak se ta diskuze jmenovala.
Takze vseho s mirou - male deti stejne nesmi na slunicko. My k mori jezdime dvakrat rocne od dcerineho roku a nejnizsi faktor je 20 a to ji davam ke konci pobytu, kdyz uz ma „barvicku“. Jinak zaciname faktorem 60 a postupne snizujeme. Kloboucek a cepicka jsou nezbytne - my je pouzivame i ve vode, na to se nam hodne osvedcily bavlnene satky. Tak at si to prcek u more uzije - zrovna dneska jsme s manzelem resili kam letos vyrazime ![]()
Hanka