Betonový plot

343
6.3.20 12:37

Betonovy plot prace

Budeme delat betonovy plot(platy) svepomoci a potreboval bychom cloveka ktery tomu rozumi a jen by nam rikal co mame delat(samozrejme mu to zaplatime)Kdyz si to clovek zaplati u nejake firmy, tak to stoji 50000 i vic jen prace. Neznate prosim nekoho? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
647
6.3.20 12:56

To zvládne každý sám. Desky se většinou dávají částečně do země, pokud jste niz, než soused. První je důležité udělat sloupky, ale hlídat, aby byly rovně.

Druhá možnost je dát sloupek, desky a další sloupek, ale my, ani případně zedník jsme to takhle nedělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21157
6.3.20 13:00

Já bych skouknul pár videí a zkusil to sám, zas to nemůže bejt taková věda.

Sloupy podle šňůry aby byly v řadě a stejně vysoký, vodováhu nebo olovnici aby stály svisle, nechat vůli aby se nechal zasunout panel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.3.20 14:26

Aktuálně taky řešíme, tak by mě zajímalo, jestli je vůbec někdo ochotný takhle fungovat. Příp. kdo si plot dělal sám, jak jste vykopali díru na ty sloupky? Jen lopatou velkou lochnu, zasadit sloupek a zasypat/zalít betonem, zatímco hlídat, aby byl rovně? Možná se ptám jako úplný tupoň. Po známosti k nám přišel pán na konzultaci, ale asi jsme každý čekali něco jiného. My jsme hledali taky někoho, kdo to ví, zná to a pomůže nám (samozřejmě by dostal zaplaceno) a pán asi hledal kšeft, že by to dělal sám se svými lidmi, potom se blbě zatvářil, že jsme měli vypočítané, na kolik zhruba vyjde materiál a ve výsledku od nás odstoupil, že má „moc práce“. Takže jsem si udělala pěkný obrázek o tom, jak lidé fungují a nejspíš na všem chtějí vytřískat co nejvíc peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21157
6.3.20 14:41

Na díry pro sloupy si kupte nebo půjčte ruční bagr. Bez toho si už kopání děr pro sloupy nedovedu představit. Když je půda tvrdší nebo kamenitá tak si ještě pomáhám ocelovou kopací tyčí. Pak usadit sloup, vodováhou zkontrolovat, zalejt díru betonem a ještě jednou zkontrolovat. Sloupy stavět k natažený šňůře aby byly v řadě, když nejsou, je to hodně vidět.

Takhle jsem stavěl tenhle plot s betonovými sloupky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
6.3.20 16:07

@Petule030 tak asi nemame sanci aby nam nekdo pomohl a to nabizime penize :mrgreen:,tak si s tim budem muset poradit.Jen se bojim, aby se to udelalo dobre :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí