Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
mám docela velký strach. Teprve teď jsem poznala super chlapa, se kterým si dokážu představit celý život a začaly mi hrozně moc vyloženě být biologické hodiny. Problém je v tom, že s přítelem se známe teprve 5 měsíců. Jsme spolu teda skoro každý den a být mnou tak se začnu o mimi snažit hned. Bavila jsem se s ním o tom a děti chce, ale chce se ještě poznat. A třeba za 2 roky se začít snažit. A mě popadl hrozný strach, že co když to nepůjde? Je mi 32 let a 2 měsíce, otěhotnění taky není ze dne na den, ale prostě chápu, že se známe 5 měsíců. Co byste dělali? Ten pocit nejistoty jestli jsem nebo nejsem plodná je fakt šílený ![]()
Těžko říct, každá to má jinak. Asi bych taky měla velké obavy, ale moje máma neplánovaně otěhotněla v 37 a její sestra plánovaně 2× také v 37. Poprvé měla testy pozitivní na downův syndrom takže těhotenství ukončila a měsíc na to se ji podařilo otěhotnět znovu a vše už bylo v pořádku.
Rozumově určitě počkat. Za 5 mesicu se poznat skrátka nemuzete, ale chapu, ze se bojíš. My se zacali snazit o dite v mych 27 a porodila jsem ve 30.
První těhotenství v 31 letech, druhé v 33, obě vyšly na první pokus co jsme se začali snažit. Antikoncepci jsem brala cca 10 let, 3 roky předtím, než jsme se začali snažit jsem ji vysadila a chránili jsme se jen kondomy. Bohužel ti dopředu nikdo neřekne, jak na tom s plodností jsi…
@KonradovaDenisa68 mám kamarádky, co otěhotněli bez problémů v 35, 37 i v 41. A to mají první dítě. Nemyslím, že by měl být problém. A pokud jo, tak nikde není daný, že byste ho neměli už teď. A partnerovi je kolik?
A co jineho ti zbyva, nez pockat, az se poradne poznate a budete spolu zit? Rozejit se a hledat nejakeho jen za ucelem oplodneni? S plodnosti to ti nikdo nerekne, nekdo ma potize ve 20 a nekdo otehotni hned ve 40.
@KonradovaDenisa68 myslim, že ničemu neuškodí počkat. Jste spolu 5 měsíců, nevím, jestli spolu žijete. Ale pokud ano, nemusí jeho 2 roky znamenat, že třeba nakonec nebude chtít dřív.
@KonradovaDenisa68 píše:
Ahoj,mám docela velký strach. Teprve teď jsem poznala super chlapa, se kterým si dokážu představit celý život a začaly mi hrozně moc vyloženě být biologické hodiny. Problém je v tom, že s přítelem se známe teprve 5 měsíců. Jsme spolu teda skoro každý den a být mnou tak se začnu o mimi snažit hned. Bavila jsem se s ním o tom a děti chce, ale chce se ještě poznat. A třeba za 2 roky se začít snažit. A mě popadl hrozný strach, že co když to nepůjde? Je mi 32 let a 2 měsíce, otěhotnění taky není ze dne na den, ale prostě chápu, že se známe 5 měsíců. Co byste dělali? Ten pocit nejistoty jestli jsem nebo nejsem plodná je fakt šílený
Počkala bych minimálně rok a sestěhovala se, abych poznala, jak se chová v běžném dni.
Není nic horsího nez budoucí matka která chce bříško plný mláďátek
Příspěvek upraven 04.03.20 v 19:13
@Andrewww píše:
Není nic horsího nez budoucí matka která chce bříško plných mláďátek
Není nic horšího než nudící se chlap na epipi ![]()
@Russet píše:
Není nic horšího než nudící se chlap na epipi
chlapi.. nebo taky možná ženy
Štve mě, že mi ale ty biologický hodiny začaly hrozně bít. Snad každou menstruaci čekám, že se třeba stala nějaká nehoda s pesarem a jestli náhodou nejsem těhotná. A já taková být fakt nechci jako nějaká stíhačka. Ale prostě nějak mě to ovládá tyto pocity, i když rozumově si to vše dokážu vysvětlit.
@KonradovaDenisa68 píše: Štve mě, že mi ale ty biologický hodiny začaly hrozně být. Snad každou menstruaci čekám, že se třeba stala nějaká nehoda s pesarem a jestli náhodou nejsem těhotná. A já taková být fakt nechci jako nějaká stíhačka. Ale prostě nějak mě to ovládá tyto pocity, i když rozumově si to vše dokážu vysvětlit.
Nejspíš jsi potkala chlapa, se kterým si tu rodinu dokážeš představit. To je normální. Hlavně neotěhotni „omylem“. Že se přestaneš chránit.