Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, taky ji chci nechat píchnout, tak jsem zvědavá, jaká bude reakce. Naše doktorka říkala, že by to mělo být bez problémů, co jsou zkušenosti ze zahraničí… a my ji budeme mít za nějakých 2600kč za jednu dávku. Je to sice pálka, ale meningokoka se bojím šíleně. Prosím písněte pak zkušenosti. Děkuju! ![]()
@Kačírek Tam mě řekla doktorka skoro 3000 za dávku. Je to šílený, ale taky se meningokoka bojím, hlavně béčka. Naše doktorka říkala, že jsou hlášené poměrně velké pyretické reakce (vysoké horečky). 14.5. už možná ta starší dcera (4 roky) dostane první dávku, tak jsem zvědavá.
Tak holky, dnes obě mé dcery (2,5 a 4 roky) dostaly první dávku. Jsem zvědavá, co to s nimi udělá. Před poledním spaním jsem jim radši dala pro jistotu Paralen a uvidíme.
Má tu někdo novou zkušenost?
@pavlats Můžu se zeptat jaké info Vám k očkování poskytl Váš lékař? ![]()
@Zuzik88 No moc informací to nebylo. Snad jen, že tohle očkování má opravdu smysl, ale že po tom mohou být velké horečky, takže je lepší dát preventivě léky proti horečce.
Obejv českých vědců, preventivním podáním Paralenu oslabíte účinnost očkování: http://www. vitalia. cz/clanky/objev-ceskych-vedcu-paralenem-oslabite-ockovani/#ic=articles-related&icc=item-2
Důvod, proč takto paracetamol působí, je vlastně jednoduchý. Tato látka totiž neovlivní jen teplotu, ale také vývoj zánětu. „Když je utlumen, imunitní systém neodpovídá tak, jak bychom potřebovali,“ řekl šéf královéhradecké fakultní nemocnice MF Dnes. Dítě však trpí i při teplotách kolem 38 stupňů. Co tedy dělat, když má horečku? Vědci v tomto případě paralen úplně nezatratili. To, co nedoporučují, je podávat jej preventivně. Pokud dítě teplotu má a pokud prášek dostane alespoň 24 hodin po podání vakcíny, protilátky neohrozí.
@40 Ano, ano, tohle se i včera řešilo na jiné diskuzi ohledně Bexsera. Naše dr. žádné preventivní podání léků na horečku normálně nedoporučuje, ale právě u tohoto očkování se očekávají opravdu vysoké horečky a dokonce mi řekla, že by se mělo něco dát tak 2 hodiny před očkováním. A četla jsem to i jinde na netu.
@AliTad To pediatři v našem městě paracetamolum po očkování běžně doporučují, ale až při reakci na očkování horečkou nad 38 st. Očkování Nimenrix a Bexsero jednoznačně doporučují. Já mám velké dilema po loňské reakci staršího dospělého syna na očkování Nimenrixem (meningokok A, C,W, Y), měl bolesti hlavy, kloubů, celkovou slabost, tak co by to udělalo v malém tělíčku mého druhého ani ne dvouletého syna? Také reakce mladšího syna na nedávné očkování Priorixem (příušnice, spalničky, zarděnky) mě trochu vyděsila - teploty, neklid, průjem a nevysvětlitelný křik
Zajímáte se někdo o názory na očkování prof. Anny Strunecké?
Příbalová informace: http://www.vakciny.net/…ero%20PI.pdf
nechápu, že riskují podání Bexsera zároveň s Hexavakcínou nebo Priorixem ![]()
No jo, jenže co tedy dělat, aby to bylo správně? Já jsem tedy včera v poledne a pak na noc dala na radu dr Paralen preventivně.
Jinak jsou holky v pohodě. Dnes mají obě lehce zvýšenou teplotu, Ta starší říká, že jí bolí hlava, ale normálně řádí, tak to asi nebude nic hrozného. Obě mají docela velkou místní reakci - červenou bouli přes celé rameno, ale prý to nebolí.
Přemýšlím, jestli jim teda při horečce mám dát raději Nurofen. Ale ten má protizánětlivé účinky daleko větší než Paralen, tak nevím.
@40 Toho očkování se neboj. Nemůžeš srovnávat reakce dospělého a dítěte. Děti to totiž snáší mnohem líp!
A Priorix to je také něco jiného - to je jako jediná živá vakcína.
@pavlats nevíte někdo, jaký názor má prof. Anna Strunecká na očkování proti meningitidě? Česká vakcionoligcká společnosti pro očkování doporučuje vzhledem k nízkému výskytu za posledních 10 let, očkovat jen rizikové skupiny. Synovi už budou 2 roky, vypadá to, že do rizikové skupiny už nepatří: " Vzhledem k
aktuální epidemiologické situaci v České republice, kdy incidence invazivních meningokokových onemocnění je nízká (0,5 - 1,0/100 tisíc obyvatel za posledních 10 let), vstupuje do popředí význam individuální ochrany a očkování rizikových skupin populace. Zdroj.: http://www.vakcinace.eu/…014final.pdf
@40 píše:
@AliTad To pediatři v našem městě paracetamolum po očkování běžně doporučují, ale až při reakci na očkování horečkou nad 38 st. Očkování Nimenrix a Bexsero jednoznačně doporučují. Já mám velké dilema po loňské reakci staršího dospělého syna na očkování Nimenrixem (meningokok A, C,W, Y), měl bolesti hlavy, kloubů, celkovou slabost, tak co by to udělalo v malém tělíčku mého druhého ani ne dvouletého syna? Také reakce mladšího syna na nedávné očkování Priorixem (příušnice, spalničky, zarděnky) mě trochu vyděsila - teploty, neklid, průjem a nevysvětlitelný křikZajímáte se někdo o názory na očkování prof. Anny Strunecké?
Ano, Strunecká má v mnohém pravdu.