Bexero - očkoval už někdo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
15.4.14 10:11

Bexero ockoval uz nekdo?

Ahojky, ockoval jste uz nekdo touto vakcinou? Jaky na to mate nazor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5635
15.4.14 10:20

Ahoj bouzel s vakcinou Bexsero, nemam zkusenost.Ale dceri jsem davala Neisvac-C.Ale chapu, ze je to proti typu C. Zatimco Bexsero je proti typu B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
15.4.14 10:50

@Natali12 Ahoj, to je proti meningokoku B? Ona už je k dispozici? Já na ní čekám a hned jak se objeví, tak jí nechám holkám dopíchnout. Maji zatím Nimenrix. Určitě nebudu váhat, meningokok B je ta nejzákeřnější mrcha, která dělá celkové meningokokové sepse, co na ně děti do pár hodin umírají. ALe u nás ta vakcína, pokud vím, ještě k dispozici není.

• Citovat
  • Upravit
Any11
15.4.14 10:54

@pavlats Uz je k dispozici… Ted od dubna.

Ja uz se ptala v jine diskuzi, ale nikdo se mi neozval. Psala jsem i Petrasovi na vakciny.net, ale proste zkusenosti od nas jeste nejsou.

• Citovat
  • Upravit
pavlats
15.4.14 10:57

A víte, prosím, kolik stojí dávka? Co jsem četla, měly by to být dvě dávky (pro děti 2-10 let)

• Citovat
  • Upravit
Any11
15.4.14 10:58

@pavlats davka by mela stat okolo 2500 (info od Petrase i od me doktorky)

• Citovat
  • Upravit
Any11
15.4.14 10:59
  • Citovat
  • Upravit
37
15.4.14 11:14

My uz mame vakcinu u dr, ale mam strach z nezadoucích ucinku. Pro deti od 2 let 2 davky po 2500 kc. Bez potreby posilujici davky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
15.4.14 11:18

@Natali12 Mne ji ted doktorka objednavala, tak cekame. Nezadouci ucinky najdes v pribalaku. Taky se bojim (hlavne, aby to opravdu k necemu bylo), ale jeste vic se bojim meningokoka. :(

• Citovat
  • Upravit
2100
15.4.14 14:07

@Anielka AHoj Anielko :) Nechala jsi malou očkovat i proti jiným typům meningokoka? Nebo plánuješ jen Bexsero?
Docela mě zaujalo, že se v tomto článku http://www.vakciny.net/…_2014_09.htm
píše, že by vakcína mohla být účinná i proti C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
15.4.14 16:07

Taky mám malou očkovanou Nimenrixem…a určo chci dát ještě Béčko…ale trochu se bojím toho že je to novinka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
15.4.14 16:13

@luon Ahoj :mavam:, ne, planuju jen tohohle meningokoka. Hodne mne to strasi, ja zas tak moc ockovaci nejsem, ale tehle nemoci se opravdu bojim.

Dcera ma jen prevenar, syn uz ne (ale on je uz ockovan trochu jinak) a nic jineho „navic“ nemaji a zatim ani neplanuji.

• Citovat
  • Upravit
13
17.4.14 08:46

Včera mi MUDR. řikala, že se doporučuje, aby si očkovaný vzal hodinu až dvě před aplikací prášek na teplotu, že bývají vysoké horečky.. :? cenu mi řekla 3000kč.

Očkovací schéma

Kojencům od 2 do 5 měsíců se aplikují 3 dávky v intervalu 1 měsíce, posilující dávka se aplikuje mezi 12. a 23. měsícem.

Neočkovaným kojencům od 6 do 11 měsíců se očkují 2 dávky v minimálním intervalu 2 měsíců, posilující dávka se aplikuje ve 2. roce dítěte s odstupem od základních dávek nejméně 2 měsíce.

Dětem od 12 do 23 měsíců se očkují dvě dávky v intervalu 2 měsíců, posilující dávka se aplikuje za 12 - 23 měsíců.

Děti od 2 do 10 let se očkují dvěma dávkami v intervalu 2 měsíců, posilující dávka nebyla stanovena.

Dospívající starší 11 let a dospělí se očkují dvěma dávkami s minimálním intervalem 1 měsíc, posilující dávka nebyla stanovena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
23.4.14 11:58

Taky uvažuji o tomto očkování. Máte už někdo zkušenosti ohledně těch vedlejších účinků? A jak staré děti jste nechávaly očkovat? Chci to nechat píchnout synovi 3 roky a 4 měsíce a uvažuji i o mladším 15 měsíců, ale nevím, jestli není moc malý. Děkuji za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
2.5.14 21:10

Ahoj holky, máte nějaké nové zkušenosti s touto vakcínou? Už jste jí někdo nechal píchnout? Já ji mám objednanou. Doktorka mi také říkala o těch horečkách. Jsem na to zvědavá. Mám trochu strach, ale meningokoka se bojím víc. Naše doktorka říká, že tohle očkování má opravdu smysl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek