Bexero - očkoval už někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9024
17.5.14 18:39

@40 Určitě o tom píse v knize VAROVNÉ SIGNÁLY OČKOVÁNÍ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
18.5.14 00:04

@40 Tak jsem si pročetla ten článek, co jsi na něj dala odkaz a tam píšou, že paracetamol účinek Bexsera vůbec neovlivňuje. To mě uklidnilo. Trochu jsem se bála, jestli jsem ten účinek vakcíny nezazdila tím, že jsem ho holkám dala.
Jinak ta incidence nákazy meningokokem je v populaci poměrně malá, ale pokud už k ní dojde, je to v horším případě smrtelné, v lepším případě to skončí postižením. Takže já s očkováním neváhala.
Nejsem zastánce toho očkovat vše, co lze. Třeba plané neštovice bych opravdu neočkovala - dítě si přetrpí nepříjemné dva týdny a tím to hasne, na životě ho to neohrozí. Taky úplně nesouhlasím s Priorixem - spalničky a příušnice jsme my běžně jako děti prodělaly. Na zarděnky očkovali holky ve 13ti letech. Meningokok je ale jiná kategorie. Jsem ráda, že už je ta vakcína k dispozici.

• Citovat
  • Upravit
40
428
18.5.14 07:30

@pavlats A nechala jsi děti naočkovat i Nimenrixem nebo jen Bexserem? Kolik je jim let a kdy musí na přeočkování? Jinak souhlas, s tím co píšeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
18.5.14 15:59

@40 Jedné jsou 4 a druhé 2,5. Ta starší má už i Nimenrix - přeočkování je za 5 let. Té mladší ho také nechám píchnout s nějakým časovým odstupem od toho Bexsera.

• Citovat
  • Upravit
37
13.6.14 21:42

Ockoval jeste nekdo? My se chystame. Cetla jsem, ze jsou caste hodne vysoke teploty. Z toho mam trosku obavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.6.14 08:54

Tak mi jsme ne cele tři dny po očkování touto vakcínou a kromě prvního večera kdy měl teplotu 37.6 a byl protivnej tak nic. Ráno už bez teploty a absolutne v pohodě. Já bych se toho zase tolik nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.9.14 19:46

Tak Elli (3 roky) dneska byla na očkování Bexerem. Byly jsme po dvanácté a kolem šesté si začala stěžovat, že jí bolí ruka. Kouknu a boule jako hrom přes celé rameno. Samozřejmě pláče, ale teploty zatím nemá. Nemáte nějakou radu jak jí pomoci kromě studených obkladů? A neměl někdo taky takovou reakci? Trošku se děsim dnešní noci, ale snad to bude v pohodě.
A mám pro vás dobrou zprávu :) :
Od 15.9. VZP přispívá na očkování Bexerem 2 tisíce. Jukněte na jejich webky na podmínky. Mají to pouze do 31.12. a musí mít obě očkování za sebou, tak snad to stihnem. Na druhou stranu pěkná vychcanost, protože odstup mezi dávkami musí být min. 2 měsíce a samozřejmě se druhá odkládá kvůli nemoci. Takže je možné, že o to přijdem. Malá nastupuje do školky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
19.9.15 20:45

Maminky, oživuji diskuzi. Jaké máte zkušenosti s tím to očkováním? Pořád se němůžu rozhodnout zda očkovat nebo ne. Děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
19.9.15 20:51

@trybitka očkovala jsem, dvě dávky, třetí až za rok a ten den byla zvýšená teplota. Jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
19.9.15 21:10

Ockovani jsem dala. Mel dve davky. Prvni v poho, u druhe jen lokalni reakce, teploty jsme nezaznamenali. Treti nas ceka pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
19.9.15 21:20

Malej už má za sebou všechny. Normální reakce, žádný velký teploty. Jen po posledním, přeočkování, které dostal poprvé do ruky, mel zarudnutí a ručička ho bolela. Jinak ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.9.15 22:59

@trybitka očkovala jsem ale už větší dítě. Dvě dávky. Žádná reakce, kromě obligátní únavy kterou má na všechna očkování od malinka.
Příští rok dostane i mladší syn.,..
Myslím že je to jedno z očkování, které stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.25 13:09

Dávali jst preventivně nurofen nebo panadol,?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek