Bexero ve dvou měsících

806
13.10.20 13:48

Bexero ve dvou měsících

Zdravím maminky, čeká nás očkování proti Meningokoku když bude malému jen něco málo přes 2 měsíce. Pročetla jsem diskuze a nenašla jsem nikoho, kdo by nechal očkovat tak malé miminko. Názory se rozcházejí a když už někdo očkuje, tak až starší. Malý už je objednaný a nevím jestli z toho ještě vycouvat. Syn má navíc už docela dlouho rýmu, jsem z toho hrozně nesva. Má někdo třeba čerstvou zkušenost s touto vakcínou, navíc u tak malého miminka? Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
13.10.20 13:59

Zacinat by se melo hexou, ne…? Kdyz uz.
Kdo ti to takto zaridil, lekarka?

Ja osobne bych i povinne ockovani zacalapozdeji.
Tohleto bych zrusila, navic s rymou :roll:.
Je to TVOJE dite a TVOJE rozhodnuti, jestli a kdy ockovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
13.10.20 14:01

@Lucie_Sx já se téhle nemoci zrovna docela bojim. A teď do půl roka dítěte je to zadarmo. A prý jsou nejvíc ohrožení takhle malé děti a psk až puberťáci. Ale nemůžu se zbavit špatného pocitu z toho očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
13.10.20 14:01

Vycouvej,.. Napřed Hexa, prevenar, atd. Dej si aspoň měsíc mezi ockovanimi a bexsero bych nechala až před tím 6 mesicem. Bexsero bylo jediné, na co měl syn silnější redakce-horečka a rozmrzelost.
A samozřejmě bez rýmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
13.10.20 14:06

@Katka372 s rýmou bych už vůbec nešla. Očkuje se zásadně zdravé dítě, i když v příbalové informaci se píše, že rýma nevadí :nevim:
A dál bych začala Hexou, jak píšou ostatní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.10.20 14:07
@Katka372 píše:
@Lucie_Sx já se téhle nemoci zrovna docela bojim. A teď do půl roka dítěte je to zadarmo. A prý jsou nejvíc ohrožení takhle malé děti a psk až puberťáci. Ale nemůžu se zbavit špatného pocitu z toho očkování.

No a ty s nim chodis do nejakych vetsich kolektivu? Zvlast ted? Nebo kde to chytne? Ono tech pripadu zas tolik neni.
Trochu bych se uklidnila a nechala to na tu predpubertu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
13.10.20 14:11

@Katka372 Ahoj,já nechala dcerku očkovat. Sice ne ve dvou měsících ale v 5ti. Jinak když má rýmu tak bych to taky určitě odložila. Do 6ti měsíců ho hradí pojišťovna, tak to odlož třeba taky na ten 5ty měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
13.10.20 14:21

@Katka372 já dávala ve 3 M hexu, až poté ve 4 M bexero. Ve 2 M mi to přijde zbytečně brzo :nevim: a s rymou už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
13.10.20 14:25

On má rýmu teď, ale už dlouho. Očkování má být za 3 týdny. Nějak se ho drží. Ale i bez ní mám chuť to zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85323
13.10.20 14:28

@Katka372 s rymou neockuj. A pokud ockovat, zacala bych tim povinnym - hexa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
13.10.20 14:28
@Katka372 píše:

Mám pocit, že se orientujes hlavně na to, že teď je to zadarmo. Kdyby to tak nebylo, tak hodíš zpátečku dávno. Dejte nejdřív kluka do kupy, pak řeš povinné očkování a pak až to další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
13.10.20 14:29
@Katka372 píše:

Jo tak očkovat protože to je zadarmo má smysl. :roll: jste rizikoví? Případů v ČR je cca kolem 50 za rok, z toho asi 10 připadá na malé děti, z těch 10 umřou 2. Daleko nebezpečnější je sednout do auta. S očkováním bych počkala. Nejdřív povinné a pak další. Ale chápu, je to zdarma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
13.10.20 14:32

@Trojlístek to ano, první syn očkovaný není. Doktor na to nijak neupozorňoval. Teď mě trochu přesvědčili, říkala jsem si, proč mu to nedopřát, kor když je to zadarmo no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
13.10.20 14:40

Proboha proč tak brzy? Hexu ještě nemá ne? Uklidni se, začni Hexavakcínou. Na Bexsero máš čas, pokud chceš využít toho, že je zadarmo, stačí, když první dávku dostane v 6měsících.
A už vůbec bych neočkovala, když má rýmu.
Náš doktor začíná očkovat až koncem 3.měsíce Hexu, dále dle domluvy. Fakt není kam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
13.10.20 14:44

@roba18
Upřímně, přežít meningokoka-sice málo případů, ale následky děsivé - amputace všech končetin, hluchota, epilepsie, mentální opožděni apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek