Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, syn (2 a trictvrte roku) dostal v pátek druhou dávku Bexsera. Teď má horečku. Do té doby nic, ani pichanec mu už není vidět. Může to být tak najednou ještě z toho očkování? Žádné jiné příznaky případné virozy nemá.
Díky.
Ahoj holky potřebuji poradit. Dnes jsme byli s malým na očkováni. Doktorka řekla ze po tomto očkováni bývají horečky ze se radši má 2× dat preventivně sirup. Dala jsem rano a pak po 6h ale po těch 6h jsem dala necelou dávku 1ml mi malej nevzal protože začal šíleně brecet. No a teď jsem ho měřila a má po odectu 38. Mám mu dat těch zbylých 1ml nebo počkat zase dalších 6h a dat celou dávku? ![]()
@Kristeeeen kdy jsi davala druhou davku? 38 je pro me hranicni na podani leku, ale pred spanim bych mu neco dala. Po 3 hod muzes stridat Panadol a Nurofen
@Kristeeeen pockala bych a pak dala Nurofen. Ted uz bych ten 1ml nedavala. To jsi mela udelat po uklidneni ditete.
@luci.no rada bych jenže byl protivny a ospaly takže hned usnul
@Kristeeeen stane se
Me zase dnes po ockovani Paralen vyblil ![]()
@luci.no malymu to taky moc nejede, no každopádně než půjde spat mu dam ten nurofen. Díky za reakci ![]()
@Kristeeeen chtelo by to cipek. Nevim proc, ale nerada ho pouzivam a ani jsem detem nikdy nemerila teplotu rektalne. Nurofen je fajn, ze ho staci mensi mnozstvi nez Paralenu. Maly nastesti teplotu nema, „jen“ ho bolela noha. Cele odpoledne nespal, tak snad se to projevi v noci
At je brzy lepe ![]()
@luci.no no právě taky jsem koukala na to množství, byla jsem zvykla z nurofenu ze se dává méně, a teď když jsem dávala ten paralen tak jsem se 3× divala jestli se nespletli
já prave čípek taky radši ne, nevím mám z toho takový divny pocit😄 teplotu teda tak měřím to mi nevadí, ale na ten čípek se taky nějak necítím😂