Očkování roční dcery v době koronaviru?

Anonymní
22.9.20 20:08

očkování roční dcery v době koronaviru?

Ahoj holky, přišla jsem si pro radu, názor. Ve čtvrtek mám jít s 14 měsíční dcerou na očkování ( spalničky) Ale v téhle době se bojím, pro někoho budu vypadat jak blázen, ale i tak.. prostě mě napadlo, ( když je teď hodně lidí nakažených i bez příznaků) co když i dcerka a do toho ji naočkujou? toho se fakt bojím. Já teď kašlu, občas zasmrkám, často mě bolí hlava, ale u mě je to docela běžný ( slabá imunita) i když jsem nachlazená, tak nějak normálka, nic hroznýho. Ale i tak jsme to mohli kdekoliv chytit a můžu mít jen slabej průběh. Prostě moje otázka zní, co když je dcera nakažená, ale bez příznaků? Bojím se co by se stalo, kdyby to tak bylo a do toho byla očkovaná. Mám strach. Covid nijak neřeším, ale dnes to na mě skrze to očkování padlo. Ale na druhou stranu chci, aby to očkování měla za sebou, za další měsíc jde na další ( meningokok) paní doktorka na poslední kontrole říkala, abych očkování neodkládala hlavně z důvodu toho meningokok na kterej má jít za měsíc po tomto očkování. Co myslíte? Bojím se zbytečně? Jak by jste to řešili vy? V téhle debilní situaci. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35777
22.9.20 20:11

Je to uplne stejny jako na jare. Normalne jsem ockovala a nadale budu pokud je dite zdrave :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
22.9.20 20:16

Na jare jsme taky ockovali. Kdyby termin pripadl ted na podzim, ockovali bychom na podzim. Vzdy plati stejne pravidlo. Ockovat dite, kdyz je zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3891
22.9.20 20:18

My ockujeme :nevim: Co chceš dělat, nikdo neví, jak dlouho to potrvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
22.9.20 20:20

Normálně jsem očkovala. Nechápu proč to posouvat, covid tu bude furt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5084
22.9.20 20:23

My jdeme ockovat 3.Prevenar příští tyden. Nema cenu neco odkladat, ted je covid, pak bude i chripka a kdo vi co bude jeste.. Za me proste neodkladat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
22.9.20 20:46

Spalničky mají být naočkované konce 18. měsíce. Takže proč s tím spěchat ve 14 M?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35747
22.9.20 20:56

Ockovala jsem v době covidu na jaře, budu i na podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.20 21:42

Děkuji za názory :) Ano, dcerka se zdá zdravá. Občas se i divím, já furt kašlu, smrkám a ona se krásně drží, ťuk, ťuk.

• Citovat
  • Upravit
24992
22.9.20 21:44

Očkovala bych až bude zdravá blízká rodina (rodiče, děti) a na MMR máte čas. Mluvila jsi o tom s doktorkou? některé automaticky očkují až na 2. leté prohlídce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.20 22:10

@debra.morgan Ano, byla jsem s dcerou na 12 měsíční prohlídce a ptali se mě, jestli chci nechat dceru očkovat na meningokok, řekla jsem že ano, ale ne teď, na to mi řekla, že bych to neměla oddalovat. Spalničky chce očkovat ve čtvrtek a meningokok za měsíc ať už to prý má za sebou. Snažím se Dr. důvěřovat, tak snad má pravdu, já se v tomhle vůbec nevyznám, takže co mi navrhne a řekne svůj názor co a jak bych měla, tak s tím většinou souhlasím, je to přeci naše doktorka, tak snad ví co dělá. Teda doufám

• Citovat
  • Upravit
24992
23.9.20 06:03
@Anonymní píše:
@debra.morgan Ano, byla jsem s dcerou na 12 měsíční prohlídce a ptali se mě, jestli chci nechat dceru očkovat na meningokok, řekla jsem že ano, ale ne teď, na to mi řekla, že bych to neměla oddalovat. Spalničky chce očkovat ve čtvrtek a meningokok za měsíc ať už to prý má za sebou. Snažím se Dr. důvěřovat, tak snad má pravdu, já se v tomhle vůbec nevyznám, takže co mi navrhne a řekne svůj názor co a jak bych měla, tak s tím většinou souhlasím, je to přeci naše doktorka, tak snad ví co dělá. Teda doufám

Jak chceš očkování je tvoje věc, ne doktorky, ale neockovat kvuli corone je blbost, ta tu s námi bude uz. Jestli chceš odložit, odloz, do 18. měsíců můžeš v klidu, pak te asi bude nutit podepsat odklad, tak si zkontroluj, aby tam fakt stalo odklad a ne odmitnuti. Taky muze vyhrozovat, ze te nahlásí, ale to nemůže. Očkování je na rodiči, ne na tom co si vymysli doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek