Bexsero a Prevenar ve 3 letech?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
133
23.8.21 11:41

Bexsero a Prevenar - ve 3 letech?

Ahoj,
máte zkušenosti s očkováním vakcínou Bexsero u dítěte kolem 3 let? Jde mi především o to, jak to děti snášely. Uvažujeme i nad Prevenarem - i zde by mě zajímalo, jaké s ním máte zkušenosti u takto starých dětí.

P. S. Nezajímají mě antivakcinační kecy.
P. S. Ptám se POUZE NA DĚTI VE VĚKU 2-3 let a výše.

Děkujiii :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1339
23.8.21 11:49

Dcerce jsem dala bexsero chvíli po 3 narozeninách (v zime ), obě dávky úplně v pohodě a bez reakce. Jen byla ten den unavená, prospala půlku odpoledne. Synovi chci dávat o něco dřív, okolo 2 a půl. Pro mě je důležitý to stihnout před nástupem do skolky.
Očkovat můžeš kdykoliv během roku, dítě musí byt zdravý jako na všechno očko :)
Prevenar nemáme, dávali jsme synflorix ale o dost dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
23.8.21 11:51

Ockovala a jsem obě děti bexserem až ve věku, kdy stačí dvě dávky, někde mezi 2 a 3? Obě hodně bolela ruka a bolela dlouho, určitě měly na toto očkování nejsilnější reakci. Bolelo je oblékání trička, zvedání ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
23.8.21 11:54

S prevenarem neporadím, ten jsem dávala kojenci. Ale bexsero jsem dávala mezi 2-3 lety a úplně bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
23.8.21 12:01

Bexero i prevenar dostala dcera mezi 6 až 7-mi lety. U bexera ji bolela ruka, u prevenaru měla zvýšenou teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30927
23.8.21 12:01

Očkovaná jsem tedi v tom věku a hodně je bolelo místo vpichu, třeba dva dny od Italy chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.8.21 12:52

@korneeelie Obě děti jsem nechala očkovat bexerem po 2. roce. Při první dávce obě bolela ruka, že ji nemohli cca 2 dny pořádně hýbat.

@Cuddy Vám dávali do nohy? U nás do ramene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30927
23.8.21 13:41

@Svistice jo, děti jsou hodně hubené, tak do nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
23.8.21 13:48

Bexsero jsem očkovala u syna až teď v 5 letech (u dcery to plánuju příští rok ve 3 letech) než půjde do školky. Asi 3 dny ho bolelo rameno. A preventivně jsem dala lék s paracetamolem (Panadol, Paralen) hodinu před očkováním a pak každých 6hodin ten den. Další den už jsem dala jen večer, aby se v klidu vyspal a nebolelo ho to. Prevenar měli obě děti jako mimina, takže to nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
23.8.21 15:45

Dceri jsem dala bexsero kolem 3 tiho roku. Snasela to dobre. Jen jeden den protivna a bolelo ji misto vpichu jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
26.1.26 13:25

Prosím o info kolik dávek Boxsero se dává tříletému dítěti? Paní doktorka říkala, že stačí jedna dávka a po letech druhá. Ale všude čtu, že se dává po měsíci ještě posilovací dávka. Nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
26.1.26 16:15

Pardon, mám v hlavě MMR. Spletl mě věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie