Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, zitra nas ceka prvni ockovani hexa vakcinou..
a tak ted premyslim jestli dat i neco na vic? nechavali jste svym detem i nejake ty placene ockovani??a jake?
@leeeeeena píše:
a tak ted premyslim jestli dat i neco na vic? nechavali jste svym detem i nejake ty placene ockovani??a jake?
Já mám 2 děti.
Synovi je 6 let a dcera 3 roky. Oba mají žloutenku špinavé ruce. Meningokok. A syn má ještě klíšťovku. Tu dostane dcera ve 4 letech taky. Ale například - žloutenka špinavé ruce se nám už vyplatila. Dcera se venku řízla o žiletku a lékaři říkali že když má to Béčko tak bude ok
a byla ![]()
@Terte becko je uz v hexavakcine. Ty sis taplatila A. Takze v pripade toho riznuti to ocko navic nehralo roli.
Dávám všechno po druhém roce, když je méně injekci a dítě schopné identifikovat bolest. Žloutenku jsem nakonec nedala. Klíšťovou nevím zatím, ta je v plánu kolem sedmi let nejdříve. MMR až v roce a půl.
Nimenrix, Bexsero, Synflorix, a klistovku, dale zvazuji zloutenku
Spolecne v jeden den s hexou nedavej nic a do priste si to trosku nastuduj, to za tebe nikdo dalsi rozhodnout nemuze
.
Jako mimina dostali prevenar a kolem 7 let klíšťovku. Kolem 12 let počítám ještě s meningokokem.
@leeeeeena píše:
A hlavně jsem dávala dětem hexu a prevenar odděleně. Nedala bych dvě očkování v jeden den.
Dceři jsou dva roky. Kromě povinného má navíc Bexsero, Prevenar a Nimenrix. Ještě nám bylo nabízeno očkování na rotaviry, ale to jsem odmítla.