Plané neštovice očkovat dite ?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
715
18.8.21 11:24

Plané neštovice očkovat dite ?

Ahoj nechavate, nebo jste nechali deti ockovat na plane nestovice? Ja o tom neuvazovala, ale dcera jde od zari do skolky budou ji 4 roky. Tak vaham jestli nechat ockovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
18.8.21 11:31

@Elzaaa také o tom přemýšlím, ale doktoři se drží názoru, že to má dítě prodělat. Očkování je prý nové a neví se jestli budou protilátky po celý život a mít neštovice třeba v 60 je blbé. Ale zase očkování chrání i proti pasovemu oparu a snad i proti klasickým oparům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
18.8.21 11:32

Ne. Dala bych případně dceři, pokud by je neprodělala do puberty. Ale přirozená imunita je podle mě lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.8.21 11:33

Ne, dala bych až v případě, že by je dítě neprodělalo do puberty.

• Citovat
  • Upravit
37131
18.8.21 11:38

Zbytečné, lepší ať to prodělají, kdyžtak naočkovat až později, pokud je neprodělá ve školním věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.8.21 11:38

Ššolkové bych fakt neočkovala. Já plánuju až někdy v pubertě, pokud to neprodělají. Ve škole a školce už byly asi tři vlny a ty moji to zatín nechytli. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.8.21 11:41
@janickaIII píše:
@Elzaaa také o tom přemýšlím, ale doktoři se drží názoru, že to má dítě prodělat. Očkování je prý nové a neví se jestli budou protilátky po celý život a mít neštovice třeba v 60 je blbé. Ale zase očkování chrání i proti pasovemu oparu a snad i proti klasickým oparům.

Protilatky nemusi byt cely zivot.Ale je lehke se preockovat. Vzdyt je to i doporucovano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21527
18.8.21 11:41

Takto malé dítě ne. Jak už bylo napsáno, je lepší, když si je prodělá, bude mít doživotní imunitu. Očkovala bych případně před pubertou a to ještě po náboru protilátek. Syn je prodělal hodně brzy, už v 7 měsících. Kolem 14 let mu nechám nabrat protilátky a případně ho ještě naočkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.8.21 11:44
@jannina1 píše:
Protilatky nemusi byt cely zivot.Ale je lehke se preockovat. Vzdyt je to i doporucovano.

Dobře, ale kolik dospělých si opravdu pečlivě hlídá očkování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
18.8.21 11:44

@janickaIII to asi ne, klasický opar způsobuje jiný virus. Virus neštovic a pásového oparu je totožný, proti tomu chrání očkování. Dítě dostane neštovice, dospělý pásový opar. Opar na rtu je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.8.21 11:47

Prodelala jsem je jako dospela, takze nic moc, presto bych dite neockovala.

Kdyz jsem byla tehotna, prinesla nestovice dcerka a jak jsem byla vdecna za prodelani. Jako ockovana bych v tu chvili netusila, jestli me ockovani jeste (ci vubec) chrani, po prodelani je to (az na vyjimky) na jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli

Pokud by se jednalo o nedonošené dítě s prodělanou žloutenkou nebo dítě s jakýmkoliv neurologickým problémem, tak ano. Neštovice umí být pěkně zákeřný, moje dítě po nich řeší následky už dva roky. Zdravý dítě je naprosto zbytečný očkovat.

• Citovat
  • Upravit
10651
@Fiducia píše:
@janickaIII to asi ne, klasický opar způsobuje jiný virus. Virus neštovic a pásového oparu je totožný, proti tomu chrání očkování. Dítě dostane neštovice, dospělý pásový opar. Opar na rtu je něco jiného.

Tohle mi tvrdila doktorka v očkovacím centru. Že se tato vakcína zkoumá, že by MOŽNÁ mohla mít i vliv na běžný herpes. Já to víc nezkoumala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.8.21 11:49
@janickaIII píše:
Dobře, ale kolik dospělých si opravdu pečlivě hlídá očkování…

To uz je jejich zodpovednost.Ale toto ockovani se jevi jako velky prinos. Spousta deti ma po nestovicich problemy, oslabenou imunitu a vakcinou lze tomu predejit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.8.21 11:52
@Janli píše:
Pokud by se jednalo o nedonošené dítě s prodělanou žloutenkou nebo dítě s jakýmkoliv neurologickým problémem, tak ano. Neštovice umí být pěkně zákeřný, moje dítě po nich řeší následky už dva roky. Zdravý dítě je naprosto zbytečný očkovat. [/citace

Nerekla bych.Na co dite nechat zatezovat vysokou davkou viru, kdyz muze dostat vakcinu s malou davkou. Navic je imunni v dospelosti proti herpesu a oparu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek