Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj nechavate, nebo jste nechali deti ockovat na plane nestovice? Ja o tom neuvazovala, ale dcera jde od zari do skolky budou ji 4 roky. Tak vaham jestli nechat ockovat. ![]()
@Elzaaa také o tom přemýšlím, ale doktoři se drží názoru, že to má dítě prodělat. Očkování je prý nové a neví se jestli budou protilátky po celý život a mít neštovice třeba v 60 je blbé. Ale zase očkování chrání i proti pasovemu oparu a snad i proti klasickým oparům.
Ne. Dala bych případně dceři, pokud by je neprodělala do puberty. Ale přirozená imunita je podle mě lepší
Ne, dala bych až v případě, že by je dítě neprodělalo do puberty.
Zbytečné, lepší ať to prodělají, kdyžtak naočkovat až později, pokud je neprodělá ve školním věku.
Ššolkové bych fakt neočkovala. Já plánuju až někdy v pubertě, pokud to neprodělají. Ve škole a školce už byly asi tři vlny a ty moji to zatín nechytli. ![]()
@janickaIII píše:
@Elzaaa také o tom přemýšlím, ale doktoři se drží názoru, že to má dítě prodělat. Očkování je prý nové a neví se jestli budou protilátky po celý život a mít neštovice třeba v 60 je blbé. Ale zase očkování chrání i proti pasovemu oparu a snad i proti klasickým oparům.
Protilatky nemusi byt cely zivot.Ale je lehke se preockovat. Vzdyt je to i doporucovano.
Takto malé dítě ne. Jak už bylo napsáno, je lepší, když si je prodělá, bude mít doživotní imunitu. Očkovala bych případně před pubertou a to ještě po náboru protilátek. Syn je prodělal hodně brzy, už v 7 měsících. Kolem 14 let mu nechám nabrat protilátky a případně ho ještě naočkuji.
@jannina1 píše:
Protilatky nemusi byt cely zivot.Ale je lehke se preockovat. Vzdyt je to i doporucovano.
Dobře, ale kolik dospělých si opravdu pečlivě hlídá očkování…
@janickaIII to asi ne, klasický opar způsobuje jiný virus. Virus neštovic a pásového oparu je totožný, proti tomu chrání očkování. Dítě dostane neštovice, dospělý pásový opar. Opar na rtu je něco jiného.
Prodelala jsem je jako dospela, takze nic moc, presto bych dite neockovala.
Kdyz jsem byla tehotna, prinesla nestovice dcerka a jak jsem byla vdecna za prodelani. Jako ockovana bych v tu chvili netusila, jestli me ockovani jeste (ci vubec) chrani, po prodelani je to (az na vyjimky) na jistotu.
Pokud by se jednalo o nedonošené dítě s prodělanou žloutenkou nebo dítě s jakýmkoliv neurologickým problémem, tak ano. Neštovice umí být pěkně zákeřný, moje dítě po nich řeší následky už dva roky. Zdravý dítě je naprosto zbytečný očkovat.
@Fiducia píše:
@janickaIII to asi ne, klasický opar způsobuje jiný virus. Virus neštovic a pásového oparu je totožný, proti tomu chrání očkování. Dítě dostane neštovice, dospělý pásový opar. Opar na rtu je něco jiného.
Tohle mi tvrdila doktorka v očkovacím centru. Že se tato vakcína zkoumá, že by MOŽNÁ mohla mít i vliv na běžný herpes. Já to víc nezkoumala.
@janickaIII píše:
Dobře, ale kolik dospělých si opravdu pečlivě hlídá očkování…
To uz je jejich zodpovednost.Ale toto ockovani se jevi jako velky prinos. Spousta deti ma po nestovicich problemy, oslabenou imunitu a vakcinou lze tomu predejit.
@Janli píše:
Pokud by se jednalo o nedonošené dítě s prodělanou žloutenkou nebo dítě s jakýmkoliv neurologickým problémem, tak ano. Neštovice umí být pěkně zákeřný, moje dítě po nich řeší následky už dva roky. Zdravý dítě je naprosto zbytečný očkovat. [/citaceNerekla bych.Na co dite nechat zatezovat vysokou davkou viru, kdyz muze dostat vakcinu s malou davkou. Navic je imunni v dospelosti proti herpesu a oparu.