Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, prosím Vás, má někdo zkušenosti s vakcínou Johnson? Můj obvodní lékař důvěřuje pouze téhle a také pouze ji píchá. Ať jsem klidnější, poprosím Vás o Vaše zkušenosti s touhle vakcínou. Moc děkuji!
Dva měsíce zpátky mi ji píchali a bez problémů, žádná reakce. Nemít náplast, ani nevím, kam mi to píchali 🤭
Bolela mě ruka, nemohla jsem ji zvednout. do dvou dnů přišla rýma a obrovská únava. Přirovnala bych to k nachlazení…do dvou dnů bylo zase po všem.
Kamarádce jí píchli a bylo jí dost špatně…taky asi dva dny…ale říkala, že myslela, že je po ní…
Mne byla píchnout kolem poledne, večer zimnice, bolesti celého těla a hlavy, stejně tak následující den. Potom už vše ok.
Mamka, kamarádka, známý - všichni měli docela silnou reakci. Všichni byli minimálně den skoro úplně mimo provoz. Pocity jako při silné chřipce. První den nevylezli z postele, druhý den jim bylo hodně bídně, třetí den už fungovali až čtvrtý den jim bylo konečně trochu dobře.
Ale pak mám ještě jednu kamarádku a té akorát oteklo místo vpichu a bolela ji ruka. Toť vše.
Já bych s touhle vakcínou byla opatrná a rozhodně si zařídila, abych dva dny nemusela fungovat. Výhoda je, že je tam jenom jedna dávka.
Já měla u pfizeru dvě dávky a dvakrát jsem měla reakce ![]()
Chystam se ve středu,, chtěla jsem se vyhnout nějakým dalším davkam, i když zpočátku jsem Byla hodně proti 😞
Tak snad to bude ok
Tady se pripichnu. Taky bych chtěla jednu dávku. Ale až na podzim. Do půlky září jsem ve lhůtě po covidu. A kojím. Dva dny odpočinku nehrozí.
@andelka83 píše:
Tady se pripichnu. Taky bych chtěla jednu dávku. Ale až na podzim. Do půlky září jsem ve lhůtě po covidu. A kojím. Dva dny odpočinku nehrozí.
Jojo, kojícím nechtějí dávat.
@andelka83 píše:
Taky kojím a taky se mi dva dny odpočinku nedostalo (ani po jedné dávce.) Mít jedno dítě, tak by to šlo. Ale s tím druhým už mi musel pomoct manžel. Nebyla jsem schopná ničeho víc než sedět a kojit, případně ještě lépe: ležet a kojit ![]()
Paralen mi dost pomohl, ale pořád jsem se cítila bídně.
@LilyJane Tak já kojím už 2,5 letého, ale pořád často, i v noci. K tomu další dvě starší děti. Tak se do toho úplně ještě nehrnu. Manžel jde na druhou dávku tento týden, ten má Pfizer. První snášel dobře, chodil normálně do práce, jen ho dva dny bolela ruka, ale nějak ho to neomezovalo.
S mužem jsme měli ve stejný den, cca v půl třetí odpoledne. Píchnutí bolelo jak prase. Ale to bylo asi tím, že jsem nestihla uvolnit sval. Já večer v devět začala pociťovat únavu. Za půl hodiny začaly první bolesti svalů. Do hodiny potom bolesti kloubů a hlavy. Únava a plný nos. I přes tu únavu mi pak chvíli trvalo než jsem usnula. Ráno po probuzení, kolem desáté jsem se vzbudila s takovým pobolíváním hlavy, unavená, s bolavými klouby a svaly. Po poledni se to začalo zlepšovat a do večera už to bylo ok.
Počítala jsem s tím a dopředu si zařídila na den očko+den potom volno a ještě že tak. Nezvládla bych to. Muže večer v den očkování pobolívala hlava. Větší unava a bolesti kloubů a svalů měl až ten druhý den. Navíc ho pak bolela asi pět dní ruka, nejdříve rameno, pak podpaží a poté se bolest přesunula níže. Chtěla jsem Pfizer, ale v centru nebylo na výběr.
Jsem zvědavá, jestli budeme muset časem na to přeočkování, když se říká, že je Johnson málo účinný ![]()
Byla jsem dost unavena druhy den, bolest kloubů a kostí. Pak vše ok ![]()