Borelioza a očkování?

K97
140
7.8.21 17:17

Borelioza a očkování?

Dobrý den, v pondělí 9.8. mám jít na 2. dávku očkování na covid, ale možná mám boreliozu (má sestra si fleku na mém stehně zezadu všimla včera).

V pondělí zajdu za praktikem k posouzení a případnému zahájení léčby ATB, ale nevím co s tím očkováním.. asi to budu muset posunout nebo byste šli? Přemýšlím nad tím, jestli jít, pokud v sobě už mám infekci boreliozy tak aby mi to neublížilo + by pak nemohla být včas zahájena léčba ATB.. jenže když se odsune na minimálně 1,5 měsíce další dávka, tak aby to taky nevadilo, co myslíte?

PS: Klíště jsem neměla. Kempovali jsme a poštípali mě komáři a různý hmyz.. vlastně nevíme jestli to je borelioza ale bledne to od středu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
115872
7.8.21 17:18

Proč se neporadíš s doktorem, když už tam stejně jdeš?
Ale myslím, že s ATB bys neměla chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
7.8.21 17:21

Asi u každého očkování by měl být člověk maximálně zdravý. Jestli se tedy na to ještě anebo v tomto případě hledi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K97
140
7.8.21 17:25

@aiwwa Poradím se s ním, jenže můj doktor má v pondělí od 12:00 a já to očkování mám v pondělí 15:45 v jiném městě 🤦🏼‍♀️ chci na očk. místo volat hned ráno, aby se mnou třeba nepočítali, ale právě nevím, jestli dostanu ATB nebo ne.. tudíž nevím co jim vlastně říct a co dělat. Na lince 1221 mi řekli, že se to ze zdravotních důvodů dá posunout ale ideální rozestup mezi dávkami Pfizer je 21-42 dní, což mě když to posunou tak na další půjdu za dost dlouho, aby to pak účinkovalo.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
7.8.21 17:26

Ja jsem sla. Atb nasazeny 19.7. a ockovani jsem mela naplanovany na 23.7. (mel to byt ten 42 den). Prvni davku jsem sla uz s probihajici boreliozou - kliste chytnuty 4.6. a prvni davku jsem mela 11.6.
Domlouvala jsem se s obvodakem a ted jako ze to bude ok a pak jsem si pogooglila a treba ve Vsetine s atb ockuji.
https://nemocnice-vs.cz/…/01/Dotazník-před-očkováním.pdf

A pak v zahranici taky doporucuji s ockovanim neotalet. Ono mas treba pri zanetu mocaku obcas taky atb na tri mesice a jen kvuli tomu se neneachat ockovat?
 https://www.childrensmn.org/…n-questions/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
7.8.21 17:26

Rozhodne bych odložila. Tělo bojuje s infekci a ty mu chceš naložit očkováni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
7.8.21 17:40
@Leenvecka píše:
Ja jsem sla. Atb nasazeny 19.7. a ockovani jsem mela naplanovany na 23.7. (mel to byt ten 42 den). Prvni davku jsem sla uz s probihajici boreliozou - kliste chytnuty 4.6. a prvni davku jsem mela 11.6.
Domlouvala jsem se s obvodakem a ted jako ze to bude ok a pak jsem si pogooglila a treba ve Vsetine s atb ockuji.
https://nemocnice-vs.cz/…/01/Dotazník-před-očkováním.pdfA pak v zahranici taky doporucuji s ockovanim neotalet. Ono mas treba pri zanetu mocaku obcas taky atb na tri mesice a jen kvuli tomu se neneachat ockovat?
https://www.childrensmn.org/…n-questions/?…

Jak ti to dopadlo, bylas v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.21 17:51

Posunula bych to po navsteve praktika. To stihnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
7.8.21 17:54

@Takco jo v pohode, jen vetsi unava, sla jsem v patek v 18:00 okolo 21:00 uz jsem byla v posteli a sla jsem spat. Druhy den unava, dva kratsi spanky pres den. A byla jsem takova nenalozena.
No a v nedeli po ranu najednou smik a uplne v pohode a vecer si telo reklo i o prochajdu tak jsem si dal pet kilaku okolo bydliste a vse ok.
Jediny co mi fakt pilo krev tak ta bolest ruky v miste vpichu.. mam pocit, ze jsem dostala nazornou ukazku toho co to je byt postreleny. Ale jak pisu v nedeli rano jako kdyz utne a bolest tak na 5% puvodni sobotni bolesti.

Ala ja vseobecne ockovani zvladam levou zadni a jediny co tak pred trema rokama Boostrix (tetanus+cerny kasel+zaskrt) tak opet bolest ruky skoro tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
7.8.21 21:54

Dvojnásobná velká zátěž pro tělo. Na ockovani bych nešla dokud nebude jasno, že jsem zdravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
7.8.21 22:08

Ne nešla bych. Mezi očkováním a antibiotiky by mělo být ideálně 10 dní rozestup a hlavně bys měla být zcela fit.
No a protože borelioza je fakt svině tak rozhodně nasadit antibiotika hned v pondělí, minimálně na tři týdny, spíše déle, pak kontrolní testy a pokud se budeš cítit dobře tak až pak očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek