Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, muzete mi prosim poradit - dnes jsem si uvedomila, ze jsme uplne zazdili druhou davku Bexsera, syn byl na prvni davce letos v dubnu (necele 4 roky), na druhou mel jit v cervnu, jenze ja si to zapomnela poznamenat, sestra ani doktorka mi nevolaly, takze jsem to uplne vypustila. Syn mel tedy docela silenou reakci, horecky a od toho ockovani byl pak stridave nemocny (virozy, zanety oci). Sla bych s nim tedy na druhou davku nekdy zari/rijen, ale nemohu nikde najit, zda to neni problem. Doktorka ma ted dovolenou. My na dovolenou jedeme za par dni. Nevite, zda u takto velkych lze ta druha davka udelat pozdeji, nez za ty dva mesice? Nebo to bude muset absolvovat cele znovu?
Jsem pitoma, ze jsem si to nenapsala. Diky predem za radu.
@kolennijamka Zrovna toto jsem řešila s doktorkou, protože jsem chtěla větší rozestupy i k vůli financím pro více dětí. Řešila jsem, jestli rozočkovat všechny nebo naočkovat postupně.
Dr. zrovna prošla nějakým webinářem o této vakcíně. Říkala, že pokud je mezi dávkami z nějakého důvodu odstup větší než doporučený, doporučuje se později ještě třetí posilovací dávka.