Bexsero po expiraci

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
9.1.24 09:38

Bexsero po expiraci

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, zda nemáte některá zkušenost s tím, že by Vám pediatrička naočkovala dítě prošlou vakcínou?
Byla jsem se synem v prosinci na první dávce Bexsera. Dnes jsem se dívala do očkováku a s hrůzou jsem zjistila, že na štítku od vakcíny je exp. O2/23 a my byli 12/23.
Doktorky se samozřejmě zeptám, jen mě zajímá, jestli jste se s tím náhodou některá nesetkala.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
185
9.1.24 10:12

Ahoj, posli fotku stitku. Dle meho je to spis datum vyroby. EXpirace se ve zdravotnictvi kontrokuji porad dokola a zrovna Bexsero ma takovy obrat, ze je dost nepravdepodobne, ze by meli nejake prosle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.1.24 10:41

Nemyslím si, že by to bylo datum výroby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
9.1.24 11:21

Schválně jsem mrkla do očkováku a bude to ta expirace. :? No upozorni na to doktorku a uvidíš, co ona na to. Nemyslím si, že po vypršení expirace je s lékem najednou „všechno špatně“, spíš končí záruka kvality a účinku. Ale i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
9.1.24 12:22

Ano, opravdu expirace. To se divim, nicmene uskodit neuskodi, spis je otazkou stabilita ockovaci latky - ucinost. Urcite bych to dr rekla, at uz jen proto, aby si v lecich udelaly poradek. To je teda ostuda :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.1.24 12:50

Určitě ji to řeknu, za týden tam jdeme.
No jako vyděsilo mě to, když si představím co do něj do chudáka naprali :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
9.1.24 13:31

Toho se neboj. Jakoze by se to treba zkazilo jako jidlo, to se nestane. Tam muze byt problem jedine v tom, ze bude mensi ucinnost. Ale ani to nevim jiste. Zalezi vzdy na konkretni latce. Ublizit to ale neublizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.1.24 01:00

Tak leky po expiraci se davat nesmi.

Ale vratit uz to nejde. Spis to svedci o tom, ze dneska uz aby si clovek hlidal uplne vsechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
10.1.24 05:11

Me kdosi rikal, ze leky snad maji realnou expiraci az dva roky po datu na obalu. Myslim ze se nic extra nestalo, max bude vakcina mene ucinna. Zeptalla bych se na test protilatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek