Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja nerozumim tomu, proc se toto jeste dela. Dceru mam a s nausnicemi pockame, az je sama bude chtit. Proc ji je vlastne potřebujete davat?
A urcite bys tomu mela dat vetsi odstup.
@Floraly a proč Vám to tak vadí?
máte dceru, rozhodla jste se, že počkáte. Skvělé, počkejte, je to VAŠE dítě a VAŠE rozhodnutí. Stejně jako MOJE dítě a MOJE rozhodnutí. Rozhořčilo Vás to skoro tak, jako bych zítra chtěla dát náušnice Vaší dceři a ne té svojí 😀
Ja se teda pridam, ze absolutne nechapu, proc davat miminku nausnice, chudak mala, navic prece takhle male miminko neda nijak najevo zajem o to. Vim, ze o tom ta diskuze neni, ale primlouvam se za holcicku, jestli si to nechcete jeste rozmyslet 🙏
Já bych tu hexu třeba o 14 dní odložila, to se vůbec nic nestane ![]()
Kosmetický zákroky na dětech bez jejich souhlasu….. ![]()
Nechat píchat naušnice a tři dny na to hexu? To fakt ne. Dítěti se naruší imunita a může jí to začít hnisat. Nech to dítě se nejdřív vzpamatovat z očkování, když už teda nutně potřebuje naušnice.
@Anonymní píše:
@Floraly a proč Vám to tak vadí?máte dceru, rozhodla jste se, že počkáte. Skvělé, počkejte, je to VAŠE dítě a VAŠE rozhodnutí. Stejně jako MOJE dítě a MOJE rozhodnutí. Rozhořčilo Vás to skoro tak, jako bych zítra chtěla dát náušnice Vaší dceři a ne té svojí 😀
Ja jsem se te slusne ptala. Je to tvoje dite, ale jeji usi. Moc tomu nerozumím proc to matky detem dobrovolne delaji a ty asi taky nevis proc
Neodkládala bych hexu, ale nastřelení. Nám bylo řečeno, že nausnicky nejdřív týden po druhé dávce hexy.
A pro ostatní maminky, je to každého rozhodnutí, jestli chce nebo nechce holčičce náušnice nastrelit, tak nemusíte komentovat, když nemáte radu. ![]()
@anicka_roz píše:
Ja se teda pridam, ze absolutne nechapu, proc davat miminku nausnice, chudak mala, navic prece takhle male miminko neda nijak najevo zajem o to. Vim, ze o tom ta diskuze neni, ale primlouvam se za holcicku, jestli si to nechcete jeste rozmyslet 🙏
Nase pediatricka to taky nedela a nechape ty rodiče, co to diteti dobrovolne udelaji. Kez by byla vetsi osvěta… Jsme se zasekli x let zpet, ve svete toto skoro neexistuje
Odložila bych. Nastřelení náušnic bolí, může to hnisat, po očkování může být reakce, takže oboje bych nedávala. Náušnice bych teda nedávala vůbec, ale jak píšeš, je to tvoje dítě a jemu to jednou budeš třeba vysvětlovat.
@Bramborab píše:
Neodkládala bych hexu, ale nastřelení. Nám bylo řečeno, že nausnicky nejdřív týden po druhé dávce hexy.
A pro ostatní maminky, je to každého rozhodnutí, jestli chce nebo nechce holčičce náušnice nastrelit, tak nemusíte komentovat, když nemáte radu.
toto je diskuze, pokud chtela jasnou odpoved, mohla si tam zavolat…
Ty teda jsi nechala dat dceri nausnice, jo? Podelis se se mnou o to proc?
@Bramborab píše:
A pro ostatní maminky, je to každého rozhodnutí, jestli chce nebo nechce holčičce náušnice nastrelit, tak nemusíte komentovat, když nemáte radu.
Víš, ona je potřeba pořádná osvěta, aby se konečně pochopilo, že dávat miminům naušnice je naprosto zbytečný kosmetický zákrok. Miminku to k ničemu není, je to jen pro parádu matky, ale dítě se nemůže rozhodnout jestli je chce nebo ne.
@Floraly píše:
toto je diskuze, pokud chtela jasnou odpoved, mohla si tam zavolat…
Ty teda jsi nechala dat dceri nausnice, jo? Podelis se se mnou o to proc?
Ano, nechala. Soudím podle sebe a všech holek ve svém okolí. Jako malá jsem milovala mít náušnice a nové nausnicky byl nejlepší dárek. Kdybych se ale měla dejme tomu v 5 letech rozhodnout sama, kvůli strachu z bolesti bych to nepodstoupila a byla bych nešťastná. Když spolužačka ze základky náušnice neměla, protože jí to maminka nedovolila, jen nám ostatním smutně záviděla.
@Floraly už tam volám
máte pravdu, že jsem to vůbec zkoušela. Tady je to jak na bojišti ![]()
Jo a mimochodem. Nikdy bych nedala nastřelit naušnice v zimě, kdy děti nosí čepice. Na podzim jsem dávala nastřelit naušnice devítileté. Nic na uších nesnesla měsíc, protože ji to bolelo. To miminko to bude cítit stejně, jen to neumí říct - mami, mě to bolí. A bolelo každý zavadění o naušnice. Ta devítiletá se opatrně oblíkala, řídila si to sama. Mimčo si to odtrpí…….
Dobrý den,
zítra jdeme na píchání náušnic na ORL, naše pediatrička tento úkon neprovádí. Dceři jsou 4 měsíce a v pondělí 8.1 ji čeká druhá dávka Hexy. Sestra na ORL se ptala pouze na fakt, zda má dcera první dávku. Mě teď jde o to, jestli nemůže vadit, že zítra dceři píchnou ouška a hned v pondělí očko.
Děkuji a hezký den