Píchnutí náušnic 3 dny před 2. dávkou hexy

Anonymní
4.1.24 09:16

Píchnutí náušnic 3 dny před 2. dávkou hexy

Dobrý den,
zítra jdeme na píchání náušnic na ORL, naše pediatrička tento úkon neprovádí. Dceři jsou 4 měsíce a v pondělí 8.1 ji čeká druhá dávka Hexy. Sestra na ORL se ptala pouze na fakt, zda má dcera první dávku. Mě teď jde o to, jestli nemůže vadit, že zítra dceři píchnou ouška a hned v pondělí očko.
Děkuji a hezký den

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
120
4.1.24 09:19

Ja nerozumim tomu, proc se toto jeste dela. Dceru mam a s nausnicemi pockame, az je sama bude chtit. Proc ji je vlastne potřebujete davat?
A urcite bys tomu mela dat vetsi odstup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.24 09:26

@Floraly a proč Vám to tak vadí? :) máte dceru, rozhodla jste se, že počkáte. Skvělé, počkejte, je to VAŠE dítě a VAŠE rozhodnutí. Stejně jako MOJE dítě a MOJE rozhodnutí. Rozhořčilo Vás to skoro tak, jako bych zítra chtěla dát náušnice Vaší dceři a ne té svojí 😀

• Citovat
  • Upravit
anicka_roz
4.1.24 09:29

Ja se teda pridam, ze absolutne nechapu, proc davat miminku nausnice, chudak mala, navic prece takhle male miminko neda nijak najevo zajem o to. Vim, ze o tom ta diskuze neni, ale primlouvam se za holcicku, jestli si to nechcete jeste rozmyslet 🙏

• Citovat
  • Upravit
5314
4.1.24 09:30

Já bych tu hexu třeba o 14 dní odložila, to se vůbec nic nestane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.1.24 09:32

Kosmetický zákroky na dětech bez jejich souhlasu….. :roll:
Nechat píchat naušnice a tři dny na to hexu? To fakt ne. Dítěti se naruší imunita a může jí to začít hnisat. Nech to dítě se nejdřív vzpamatovat z očkování, když už teda nutně potřebuje naušnice.

• Citovat
  • Upravit
120
4.1.24 09:41
@Anonymní píše:
@Floraly a proč Vám to tak vadí? :) máte dceru, rozhodla jste se, že počkáte. Skvělé, počkejte, je to VAŠE dítě a VAŠE rozhodnutí. Stejně jako MOJE dítě a MOJE rozhodnutí. Rozhořčilo Vás to skoro tak, jako bych zítra chtěla dát náušnice Vaší dceři a ne té svojí 😀

Ja jsem se te slusne ptala. Je to tvoje dite, ale jeji usi. Moc tomu nerozumím proc to matky detem dobrovolne delaji a ty asi taky nevis proc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
4.1.24 09:41

Neodkládala bych hexu, ale nastřelení. Nám bylo řečeno, že nausnicky nejdřív týden po druhé dávce hexy.
A pro ostatní maminky, je to každého rozhodnutí, jestli chce nebo nechce holčičce náušnice nastrelit, tak nemusíte komentovat, když nemáte radu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
4.1.24 09:42
@anicka_roz píše:
Ja se teda pridam, ze absolutne nechapu, proc davat miminku nausnice, chudak mala, navic prece takhle male miminko neda nijak najevo zajem o to. Vim, ze o tom ta diskuze neni, ale primlouvam se za holcicku, jestli si to nechcete jeste rozmyslet 🙏

Nase pediatricka to taky nedela a nechape ty rodiče, co to diteti dobrovolne udelaji. Kez by byla vetsi osvěta… Jsme se zasekli x let zpet, ve svete toto skoro neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
4.1.24 09:47

Odložila bych. Nastřelení náušnic bolí, může to hnisat, po očkování může být reakce, takže oboje bych nedávala. Náušnice bych teda nedávala vůbec, ale jak píšeš, je to tvoje dítě a jemu to jednou budeš třeba vysvětlovat.

• Citovat
  • Upravit
120
4.1.24 09:47
@Bramborab píše:
Neodkládala bych hexu, ale nastřelení. Nám bylo řečeno, že nausnicky nejdřív týden po druhé dávce hexy.
A pro ostatní maminky, je to každého rozhodnutí, jestli chce nebo nechce holčičce náušnice nastrelit, tak nemusíte komentovat, když nemáte radu. :kytka:

toto je diskuze, pokud chtela jasnou odpoved, mohla si tam zavolat…
Ty teda jsi nechala dat dceri nausnice, jo? Podelis se se mnou o to proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.1.24 09:52
@Bramborab píše:
A pro ostatní maminky, je to každého rozhodnutí, jestli chce nebo nechce holčičce náušnice nastrelit, tak nemusíte komentovat, když nemáte radu. :kytka:

Víš, ona je potřeba pořádná osvěta, aby se konečně pochopilo, že dávat miminům naušnice je naprosto zbytečný kosmetický zákrok. Miminku to k ničemu není, je to jen pro parádu matky, ale dítě se nemůže rozhodnout jestli je chce nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
224
4.1.24 09:52
@Floraly píše:
toto je diskuze, pokud chtela jasnou odpoved, mohla si tam zavolat…
Ty teda jsi nechala dat dceri nausnice, jo? Podelis se se mnou o to proc?

Ano, nechala. Soudím podle sebe a všech holek ve svém okolí. Jako malá jsem milovala mít náušnice a nové nausnicky byl nejlepší dárek. Kdybych se ale měla dejme tomu v 5 letech rozhodnout sama, kvůli strachu z bolesti bych to nepodstoupila a byla bych nešťastná. Když spolužačka ze základky náušnice neměla, protože jí to maminka nedovolila, jen nám ostatním smutně záviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.24 09:54

@Floraly už tam volám :D máte pravdu, že jsem to vůbec zkoušela. Tady je to jak na bojišti :D

• Citovat
  • Upravit
Janli
4.1.24 09:57

Jo a mimochodem. Nikdy bych nedala nastřelit naušnice v zimě, kdy děti nosí čepice. Na podzim jsem dávala nastřelit naušnice devítileté. Nic na uších nesnesla měsíc, protože ji to bolelo. To miminko to bude cítit stejně, jen to neumí říct - mami, mě to bolí. A bolelo každý zavadění o naušnice. Ta devítiletá se opatrně oblíkala, řídila si to sama. Mimčo si to odtrpí…….

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek