Bez čeho se obejdete
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Bez čeho se obejdete
Šetřících rad je zde hodně. Mě by zajímalo, bez čeho se obejdete. Pro někoho jsou určité věci běžné, a myslí si, že se bez nich neobejdou a musí je mít, ale opak je pravdou. Například já si roky předplácela časopis s TV programem a nedokázala jsem si představit že nebudu mít v čem listovat a hledat co si pustím. A jde to - kouknu na net. Nekupuji časopis = šetřím. Máte další nápad, bez čeho se dá obejít, a uštřit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@sykki bez spousty veci, zalezi kolik potrebujes usetrit.
Hodne se da usetrit na benzinu, obleceni, drogerii…tve zadani ji pro me prilis obecne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sykki
Jéé toho by bylo, já myslím, že když člověk chce, tak si vystačí opravdu s málem. Já jsem nedávnou skrouhla sušení v sušičce, mám jí už v podstatě jen na povlečení a ručníky. A té energie co ušetřím!
Kosmetika, drogerie, oblečení, i jídlo, když se člověk zamyslí je toho hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obejdu se bez balených vod, někdy bez kupovaného pečiva a zeleniny (to hlavně teď, když je na zahrádce). Nenosím nehty, nekupuju drahou kosmetiku a dekorativku. Vlastně nemám ani parfémy, používám Saloos levanduli.
Možná si ještě na něco vzpoměnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez kadeřnic a kosmetiček, solárek.. Bez auta. Bez kavárniček, obědů v restauracích.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny píše:
@sykki bez spousty veci, zalezi kolik potrebujes usetrit.Hodne se da usetrit na benzinu, obleceni, drogerii…tve zadani ji pro me prilis obecne
@quinny
Já schválně psala otázku takhle obecně. V šetřících disluzích jsou maminky co mají větší i menší příjem a potřebují ušetřit, tak by si v odpovědích mohla najít každá něco, co by využila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak televizní program taky nekupuju, nemáme televizi, tím ušetřím hlavně hromadu času ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se obejdu bez spousty věcí, třeba bez pracího prášku, jednorázových plen, kojenecke vody a umělého mléka, takže dokud budu jen kojit, bude mě mladší dítě stát jen peníze za obleceni a vodu.
Naopak jsem ráda existenci auta, kadeřnictví, kofeinu
, šátku na děti, manducy, internetu, smartphoneu, kaváren s pískovištěm (oproti klasickým hřištím tam nejsou spoluobčané), dál bez fénu například, toho by bylo…
- Citovat
- Upravit
Řekla bych, že téměř bez všeho. I bez netu. ![]()
Podle mě by byla lepší diskuze „bez čeho se neobejdete“..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701
Můžu se zeptat jak bez pracího přášku? Jako úplně, nebo jen něčím nahradíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toho by bylo.
Spíš mám pocit, že se mi konečně utužuje seznam toho, bez čeho bych se neobešla. Takový to, že konečně vím, co chci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rejžička píše: Řekla bych, že téměř bez všeho. I bez netu.Podle mě by byla lepší diskuze „bez čeho se neobejdete“..
souhlasím, ono člověk se obejde bez všeho, co nepoužívá, takových věcí je asi milion…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit