Dá se vyžít se 17 tis. pro rodinu s dítětem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dá se s tím vyžít?
Ahoj holky mám takový dotaz…bohužel jsme se dostali do situace, kdy manželovi spadne plat o 10.000,– (teď vydělává těch 20.tisíc), v práci jsou nějaké změny, a bude muset nastoupit na částečný úvazek, takže pochopitelně menší výdělek…Co mě zajímá jestli se s 17.000,– dá vyžít pro tři osoby, máme syna 29.měsíců starého, nosí ještě plínky na ven a na spaní, co se týče jídla, jí to samé co my, manžel pokud přistoupí na tu dohodu než najde lépe placenou práci by vydělával 10.000,–, já mám 7100,– rodičák…naše výdaje za bydlení, mobily, internet, vychází kolem 10.500,–. Žádné půjčky ani dluhy nemáme. Mám strach jestli se z těch pěněz vůbec uživíme, je jasné, že to bude hodně o přemýšlení a počítání, ale ty obavy tam prostě jsou…nemáme funkční babičky, takže já se vrátit do práce nemůžu aby jsme na tom byli líp, syn je sice přijatý do školky, ale bude nastupovat až v lednu nebo v únoru…díky za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jasně že dá. Navíc to není navždy, pokud nastupuje do školky, je to max. na pár měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak i tady je spousta diskuzí s tipy na šetření. Chce to plánovat, vše si psát, peníze do obálek a neutratit daný časový úsek víc. Co zbyde schovávat, pak si za to udělat radost nebo to schovávat na nenadálé výdaje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pettule69 dá se s tím vyjít, je to těžké ale ne nemožné. mám také 7tis na měsíc, obálkuju, vždy 2000na 10 dnů a tu přebývající tisícovku mám na mimořádné výdaje. děti mám dvě 7,5roku a 2,5roku. a minipejska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 já tu hodně diskuzí ohledně šetření četla, akorát teď jsem ve stavu kdy mi to nemyslí…manžel možná přestoupí jen pod jinou firmu, kde bude mít stejný plat, ale jistota tam není, vědět to budem zítra, tak se modlím, aby to vyšlo a nemuseli by nastat tyhle problémy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě se s tím vyžít dá, pokud je to jen na přechodnou dobu, jen to bude chtít víc počítat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak myslím že za toto byste měli vyjít, pokud dobře počítám, tak na jídlo a drogerii vám zbyde 6600,– při tom když budete opravdu přemýšlet co koupíte, koupíš třeba kuře v akci, vykostíš si ho a podobné šetřící vychytávky, tak vyjdete a jak píše sybila, není ta navždy, navíc pokud bude mít manžel pouze poloviční úvazek bude mít i kratší pracovní dobu a může si případně najít i jiný přivýdělek
- Citovat
- Upravit
@myšák1187 právě, manžel pokud na tu dohodu přistoupí by dělal jen o víkendu, takže přes týden by měl volno, kde by si snad nějaký přivýdělek sehnal…doufala jsem že se tohle nikdy nemůže stát, ale asi jsem byla dost naivní, v dnešní době o práci může přijít fakt každej, nebo aspoň příjde o určitou část platu a člověk je pak v pr…li ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To víš, že dá.
No, zrovna nedávno tu byla diskuse, že má mít člověk uspořeno alespoň pět, šest výplat…vypadalo to, že to má skoro každý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek no my nějakou finanční rezervu máme taky, ale na tu chci šahat jen v nejnutnějším případě, snad ta situace nepříjde…jinak tu diskuzi jsem četla taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pettule69 píše:
@myšák1187 právě, manžel pokud na tu dohodu přistoupí by dělal jen o víkendu, takže přes týden by měl volno, kde by si snad nějaký přivýdělek sehnal…doufala jsem že se tohle nikdy nemůže stát, ale asi jsem byla dost naivní, v dnešní době o práci může přijít fakt každej, nebo aspoň příjde o určitou část platu a člověk je pak v pr…li
Bude mít dohodu o provedení práce nebo částečný úvazek? Pozor na to! Při dohodě do 10.000kč není hrazeno zdravotní ani sociální pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyžít se s dá určitě. Já mám 7500,– měsíčně pro celou rodinu na drogerku, jídlo, boty, oblečení pro sebe I děti ( zatím dvě), ale na podzim mě to čeká se stejnou částkou pro tři děti. A ještě jsem si ušetřila na to abych mohla být půl roku na neplaceném volnu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markytka01 Teda tak to tě obdivuji
mám kamarádku co je s dcerou sama a musí na měsíc vyžít s 2000,– na celý měsíc, obdivuju ji, že to vůbec s takovou částkou zvládá, když si vemu, že dneska je všechno strašně drahé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit