Bez křiku to nejde...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
8.3.10 08:22

Bez křiku to nejde...

Ahoj všem maminkám,potřebuji poradit či utěšit že je to jen období.Moje skoro 3,5 zlatíčko(3,5 za 2 měs.) nějak přestalo poslouchat,jde o to že jsme se doposud vždy nějak domluvily :hug: ,ale teď pokud fakt nezařvu tak to prostě není a to ať se jedná o jakoukoliv blbost.Neřekla bych že je to období vzdoru spíš zkouší kam až může jít :twisted: Už jsem k.o.fakt nás to vyčerpává takovej boj kdo z koho.Jak jste se k tomu postavily?Nechci být uřvaná matka co jen ječí.Jasně že to zkouším nejdříve vysvětlit po dobrém ,boužel už i plácám na zadek,fakt jsem nějak v uzkých :oops: Čekáme druhé mimi a já mám už teď šediny co bude?Na brášku se moooc těší,ikdyž si myslím že je to i náznak žárlivosti už teď,bože co bude pak?Děkuji za rady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
8.3.10 08:33

ne že bych ti to přála,ale jsem ráda ,že v tom nejsem sama a to žádné druhé mimi nečekáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.3.10 08:47

no já bych zrovna to zkouší, kam může zajít, nazvala i vzdorem:)

No a dělá mi to holka i v 5,5letech a zatim vcelku víc:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
8.3.10 08:49

Ahoj, určitě v to nejste samy, naše mladá taky zkouší. Ale mám pocit, že to chování a odmlouvání se zhoršilo, co chodí do školky :roll: . Má tam nejlepší kamarádku, děsné střevo, sice stejně stará, ale docela nezvladatelná, učitelky si téměř denně stěžují její mámě, ale ta se jen pyšně! :cert: pousměje a je to! Učitelky mi říkala, že obě holky ve školce lítají a odmlouvají, no děs! Ale ta druhá holčička bývá docela často nemocná, tak si naše našla jinou, klidnější a je to o mnoho lepší.
Radu nemám, ječím stejně, plácám na zadek, vysvětluju… A teď, jak jsem těhotná, bývá mi špatně, ale to chápe a je hodná, ale občas musím vystartovat. :andel:
Tak přeju pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
8.3.10 08:52

Ahoj,
já si pamatuju, že jsem v tomhle věku bývala na veřejnosti za hysterickou matku, která ječí na svoje dítě :oops: :mrgreen: Matyáš zkoušel, co vydržím, stavěl si hlavu a taky se dost vztekal (je ale pravda, že prožíval hodně těžký období - v tu dobu jsem totiž odešla od manžela).
No, nějak jsme to zvládli a teď je z něj báječný kluk, se kterým se v pohodě domluvím a se kterým je neuvěřitelná legrace.
Je to období, kdy je potřeba nepovolit a držet ty hranice, i když je to pro mámu hroooozně těžký. Přeju pevný nervy a ať se to co nejdřív srovná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
8.3.10 09:21

Ahoj,
přidáváme se do klubu :-? Věk sedí, akorát ten sourozenec už je na světě. Ale tím si myslím, že to není - je to prostě období… Taky jsem si teď nedávno uvědomila, že pořád zvyšuju hlas, křičím - to samé sleduju u manžela (takže doufám, že to nebude tím, že jsem hysterka 8-) )
Pořád si říkám, že to musíme nějak PŘEŽÍT a nepovolovat hranice. Ale je to těžké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
8.3.10 09:58

ahojky
naše malá je teda tak číslo..občas dostane na zadek.. ale když doma dělá bordel a vzteká se.. kvůli ničemu, hystericky leží na zemi a vzteká se, tak si jí nevšímám..
kamarádka mi to poradila. dělat mrtvýho brouka.. nechám ju vyvztekat a sedím a koukám na nu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale jak bych to řešila na veřejnosti.. no nevím..pokud nejde uchlácholit, tak bych ju asi nechala řvat. at si lidi myslí co chcou. nějak se nechci dopracovat k tomu, že se mou bude vorat :think:
já se nažím v klidu opakovat, i když si připadám jak debil…furt melu to stejný dokola, ale občas to azbere, občas ne..
no a plácnutí na zadek podle mě za chívlu nebude učinkovat..
večer třeba dělá blbiny, nechce ležet, prostě dělá kraviny, leze kam nemá,dostane na zadek, koukne na mě a dělá to dál :cert: :cert: :cert: no t je něco na nervy..
jinak neporadím..ale nejsi v tom sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
8.3.10 12:12

ahoj,taky si říkám,že to může být ještě vzdor,ale taky ne-s tím mám bohatou zkušenost(Viki byla totální hysterka),ted je hodná a vzorná,má už přece jen skoro 7 let,ale zařvat se někdy na děcka musí.
zrovna máme za sebou období 2týdenního mého řevu,protože tááák neposlušná se stavá Valinka a binec věčně v pokoji :cert:
pěkné slovo nezabíralo,tak jsem prostě zařvala,popřípadě pleskla přes dupu a po pár dnech to trochu zabralo.
Ale hlas poslední dny zvyšuju častěji,prostě musí poslouchat,jsem chtěla být s holkama hlavně kamarádka,ale pokaždé to nejde,tak se ted měním na přísnější maminu.
Drž se,však ono to přejde,rychleji,než si myslíš :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
8.3.10 12:17

jo a ještě už vědí,že když něco řeknu a ony neposlechnou a pak to řeknu ještě jednou přísně a pokud ani tentokrát neposlechnou vytahuju výhružně vařečku(Valinku jsem už jednou pleskla)od tédoby ví,že to bolí,tak rychle poslechne a udělá,co má.
Na Viki stačí zvýšit hlas.
ale opravdu už odmítám cokoliv pořád dokola vysvětlovat-maxim.2× a hotovo.
Valinka se zlepšuje,ale vím,že to je věkem a pak bude snad taky taková hodná jak Viki. :mavam:
VYDRŽ!!!! :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21994
8.3.10 12:59

Hmm… tak já jsem momentálně ta uřvaná matka… :cry: U nás taky nic jiného nezabírá, dokud nezaječím, tak se neobleče, nesvleče, prostě nic… S narozením brášky je to ještě tisíckrát horší… :cry: Ale snad to časem přejde, je vidět, že už pomalu bere rozum a až přejde vzteklé období, bude s ní pohoda… pokud teda do vztekání plynule nedoroste Mareček a já neskončím na psychině… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
9.3.10 17:13

Moc děkuji za podporu,držím co se dá :dance: ,ale kdyby mi to někdo vyprávěl tak fakt nevěřím že dětičky dokážou táááák moc vytočit.Třeba dnes jsme byli na výletě a zdrchaná jsem já a manžel(chudák si šel lehnout) :srdce: :srdce: :srdce: jen naše beruška je v poho.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
9.3.10 17:26

chudák manžel :lol: tak výlety jsme na jeden čas úplně vynechávali,bo to nešlo a nestálo to za ty nervy :zed: s Viki se nedalo ani nakupovat,jak chytla amok,jsem se tak styděla,pro jistotu jsem nikam nechodila a tyhle období nějak vydržela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
9.3.10 19:28

na naši zabírá jen nekonečná trpělivost. Kterou já mám málokdy a taky to vždycky nejde, např. když se někam jde, má se oblékat, prostě se spěchá…pak mám pocit, že u ní neexistují základní návyky :-( Ale je fakt, že jak se na ní jde pomalu, je to obrat radikální. Jako jsme to dělaly, když byla ještě miminko, prostě všeho nechat a v klidu jí to říct a počkat. Pak se nešprajcuje. Ale jak to udělat, když chodíme do práce, malá do jeslí a kolikrát jsme nemocní a unavení? To nevím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
9.3.10 19:40

Tak u nás je to podobné, akorát s tím rozdílem, že mi už to miminko doma máme ;) . Po mém návratu se to ještě zhoršilo, ale já myslím (a doufám), že je to hlavně tím, že je za poslední měsíc už podruhé nemocná a doma se nudí. Naposledy mě vytočila tak, že jsem ji skoro všechny hračky naházela do pytle a schovala. To jediné na ni trochu platí, jinak nic (domlouvání i plácnutí se schválně smála). Ale třeba dneska byla moc hodná, a to jsme už podruhé druhý týden doma, tak snad to bude už jen lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
9.3.10 20:15

nechci vás děsit,ale ted je to zatím čajíček,ještě tomu jde dát na zadek,ale dámy -puberta to je věc,mám skoro 13-ti letou dceru a furt si opakuji jen NEZABIJEŠ :pocitac: a zmlátit se to už nenechá :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí