Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, taky jsem na tom stejně. Před antikoncepcí jsem měla menstruaci pravidelnou, ale minulý rok v červenci jsem vysadila a od ledna mi nestruace vůbec nechodí. Vyvolávačka vůbec nezabrala a tak mi byl nasazen estrofem a duphaston, což tedy zatím beru první měsíc a čekám na výsledek. Hormonální profil mám již za sebou a i skoro 3/4 roku po vysazení mám stále trošku více mužského hormonu :-/, ale podle doktora jinak dopadly naprosto v pořádku, stejně tak vyšetření štítné žlázy. Od endokrinologa jsem se dozvěděla, že problémem může být též hypofíza a následně špatná tvorba hormonů, které následně neproudí do vaječníků :-/. Tak jsem zvědavá jak jste na tom vy a jakou léčbu vám navrhnul váš gynekolog, upřímně se mi moc nelíbí cpát ce místo antiko zase jinýma hormonama, ale když to pomůže…
Ahoj
mě dr. dal Estrofem na 7 dní a pak Utrogestan na 10 dní, teď poslední 3 dny doberu Utrogestan a pak by měla přijít MS a dál se prý uvidí. Já mám od vysazení 2 roky a MS jsem měla jen s vyvolávačkou…rozhodla jsem se že hormonální antiko už nikdy ![]()
Ahoj, tak to jsme na tom hodně podobně, četla jsem, že Utrogestan a Duphaston jsou v podstatě shodné hormony. No to mě děsíš, dva roky po vysazení a tvůj doktor to nijak neřeší? Hm, mě tedy vyvolávačka vůbec nezabrala a do konce tohohle měsíce mám tedy estrofem a duphaston a pak čekám na menzes. Tak to dej pak vědět, zda zabraly a mrcha přišla. Upřímně, řešit rozházené hormony vinou antikoncepce zase jinýma hormona se mi moc nelíbí, ale řekla jsem si, že to vyzkouším.
Paradoxně jsem se nejvíce dozvěděla u svého endokrinologa, který mi vysvětlil jak to je s výsledkama hormonálního profilu. Mě podle gynekologa vyšel „v normě“, ale co je to za normu, která má rozmezí 70 až 2000? Mě vyšel 80 a mužský hormon trošku nad normou :-/. U endokrinologa jsem se dozvěděla, že aby byl hormonální profil opravdu přesný, musely by se dělat 3 během max. 10 dne, kde by bylo patrné jak se v různém období mění. Též mě upozornil, že když mám v pořádku štítnou žlázu, tak problém může být v hypofíze, která neprodukuje hormony do vaječníků a divil se, že 3/4 roku po vysazení je stále zvýšen mužský hormon a menzes nikde. Už máš za sebou více testů na hormonální profil? Jak ti doktor vysvětluje chybějící menzes?
Teda, hormonální antikoncepci nechci už nikdy vidět, brala jsem jí jen 4 roky a nízkohormonální a co nadělala. Takže rozhodně nikdy víc :-/
Já jsem doktora před měsícem změnila, bývalý gynekolog to sice řešil ale uplně nesmyslnym léčením. Píchal mi vyvolávačky a pak do mě rval prášky na oddálení MS, takže ta vlastně chodila jen „uměle“. Nový dr. se divil jak mě to „léčil“. Mě nic bližšího o výsledcích hormonální profilu neřekl, jen že štítná žláza je v pořádku a že mam nedostatek nějakýho hormonu ale už nevím kterýho. Právě z důvodu nedostatku hormonu MS nechodila, tím pádem jsem ani neměla ovulaci. HP mi dělal jen jednou.
Já jsem HA brala jen 2 roky a taky pěkně nadělala ![]()
Podle všecho bych MS měla dostat do týdne, tak snad přijde
vědět dám ![]()
Ahoj, tak jak to vypadá? Dobírala jsi prášky dříve než já. Já již mám šestý den po dobrání, včera jsem začala špinit, tak jsem doufala, ale dneska stále jen špiním, takže z toho asi nic nebude :-/. Kolegyně v práci mi normálně závidí, že nemenstruuju a jak je to pohodlné, ale už nevidí co vše se za tím může skrývat a jak já bych po troše červené toužila :-/.
Ale co, velikonoční svátky před námi, tak přeji „pořádné“ vypomláskování a tfuj tfuj, ať se konečně zadaří ![]()
Ahoj
já zapoměla napsat
hned poslední den co jsem dobírala prášky MS přišla
ted jen musím počkat do příštího pátku jdu k dr. co mi řekne, dřív neměl místo ![]()
A za jak dlouho si to měla po dobrání podle dr. dostat? Mě říkal do tří dnů
to už je docela dlouho 6 dní.
A jak já byla spokojená když sem to nedostávala
teď si ale tluču na palici že jsem byla tak pohodlná a nešla dřív
už sme mohli čekat
ale tak co, jednou to stejně přijde ![]()
Jéé,tak to je báječné
, že dorazila. No mě sestřička řekla, že do deseti dnů, stejně jako agolutin a dnes již to je teda osmý den :-/, takže už nepočítám. Tak co, my jsme teprve na začátku, takže zatím věřím, že mám hormony rozházené antikoncepcí a vše se srovná
. Tak dej vědět, co ti doktor řekne, já tam budu muset v úterý zavolat, k mé smůle je totiž můj doktor vážně nemocný, takže nevím zda bude někdo místo něj ordinovat.
Tak hlavně, že tento doktor tvé problémy řeší a zjevně dobře
a brzy se dočkáte přírůstku ![]()
Ahoj
, u mě stále nic. Včera jsem volala na gynekologii a nakonec jsem tam šla, aby mi nabrali krev, prý kdybych náhodou byla těhotná
, což je hodně nepravděpodobný. Ale co mě překvapilo, myslela jsem, že při kombinaci těchto prášků nelze otěhotnět, že působí jako antiko, ale zjevně ano, když si mě tam vzali na krev. No druhá varianta a ta pravděpodobnější, že prostě ani tyto prášky nezabraly a čekají mě hormonální injekce :-/. Sestřička mi vysvětlovala, že i tak mám stanovené dost vysoké dávky estrofemu a duphanstenu a je divný, že pořád nic, takže bych tam pak chodila na nějaké kombinované injekce. Zítra tam jdu, bude tam zastupující lékař, který se však podle sestry v hormonech nevyzná, protože působí jen v nemocnici. Jo, celý roky jsem chodila na gyndu jen jednou za rok na kontrolu a když doktora potřebuji, tak vážně onemocní :-/.
A co ty? Jak pokračujete? Teď, když už menzes chodí, tak je to na dobrý cestě co
. Už ti zjišťoval, zda máš normálně ovulku? Jinak ti přeji krásný den ![]()
Jinak to víš, jsem teď v práci a nemám co dělat
, takže prouzdám po emiminu,které se stalo mou závislostí ![]()
Tak to přeju abys byla těhu
já jsem objednaná až na pátek, tak pak dám vědět co mi řekl, ovulku ještě nezjišťoval.
Taky jsem tu denně
a ne jednou
![]()
Pěkný den i tobě ![]()
Díky, ale jak říkám, pravděpodobnost je vzhledem k okolnostem opravdu minimální
. Kdyby nevyšlo přímo od sestřičky, zda bych nemohla být těhotná, tak by mě to samotnou nenapadlo v to doufat. Ale už jsem smířená s injekcema
a jet dál.
Teda, já už jsem fakt na těchto stránkách závislá, nemine den, kdy bych tu nebyla a něco nehledala, nečetla deníčky a tak
.
Tak to dej vědět, jak jsi dopadla a co nového s tebou provádí
, abych se inspirovala ![]()
Ahoj, tak jak jsem předpokládala, těhotná nejsem, ale menstruaci též stále nemám. Už si nevěděli pomalu rady
. Sliznici mám stále nízkou, takže na ms to nevypadá. Sestra mi vysvětlovala, že jsou lidi, kteří prostě neumí pořádně prášky strávit a to může být i můj problém. Proto mi píchla něco na růst sliznici (není to agolutin, začíná to na N) a za 10-12 dní mám přijít na jinou injekci (kombinace), která by mi měla ms vyvolat. No a pak se to prostě bude opakovat, dokud se tělo nenastartuje samo.
Pozitivní je, že jinak jsem naprosto v pořádku
, takže hold budu čekat kdy se milostivá konečně dostaví. Tebe čeká kontrola zítra viď? Tak ať je vše ok a dej vědět
Ahoj, tak jsem od doktora zpět
řekl mi že to vypadá dobře, dal mi ještě na 10dní utrogestan, mám ho začít brát v neděli a pak by zase měla přijít po dobrání MS. Když přijde tak prý počkáme jestli to naskočí samo (já ale nechci čekat
) snad bude vše dobrý i u tebe a dočkáme se ![]()
Akorád nevím jestli ovuluji takže asi investuju příští měsíc do ovulačních testů a začnu se víc zajímat kdy by mohla být, o tomdle vím totiž prd ![]()
Ultrazvuk mi dělal hned při první návštěvě
bývalá dr. ho ani neměla a za celou dobu co sem u ní byla mě na něj neposlala
ale zjistilo se že mám nedostatek nějakých hormonů, takže zatím beru prášky a dál se uvidí… a konečně mám prášky při kterých se můžem snažit
a né jako u tamtěch, tam byl zákaz