Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak to jsou dobré zprávy
. Hele, to čekání ber pozitivně, protože čekáš na to, že jsi naprosto v pořádku a už vám nic nebrání
a zadaří se, uvidíš
.
No já se snažím říkat si, že určitě měli pravdu a prášky jsem prostě neuměla vztřebat. Ale je fakt, že tohle jsem si říkala po každém opuštění ordinace a čekala kdy konečně dorazí. Takže jsem trošku skeptická, ale prostě jsem od přírody optimista, takže stále tomu věřím, že injekce konečně zaberou ![]()
Jinak my jsme si zatím doma řekli, že tomu prostě dáme volný průběh, takže nesleduji ani nevypočítávám, kdy bych měla mít ovulku (i když vzhledem k chybějící ms by to ani nešlo
, ani se tím nijak nestresujemem. Já jsem teď totiž ve fázi, kdy bych si miminko moc přála, ale rozumově by nevadilo, kdyby ještě nepřišlo (jsem v posledním semestru). Ale to víš, chtění vyhrává ![]()
Na jiné diskuzi mi byl doporučen Femigard, tak přemýšlím nad zakoupením
. Měl by mít pozitivní účinek na srovnání cyklu a jiných zajímavých věcí ![]()
Ahoj, taky jsem o Femigardu četla, přemýšlela jsem nad ním ale pokud MS bude chodit tak nebudu riskovat rozhození cyklu (což jsem četla že když je cyklus dobrý tak ho rozhodí) ale tobě by pomoci mohl ![]()
Taky sem si řekla že tomu necháme volný průběh
ale to čekání je hrozný už bych chtěla prcka v postýlce
ale věřím že každá se jednou dočká ať dřív nebo později. Je fakt že jsem si na zkoušku vypočetla kdy bych mohla mít ovulaci, i když jsem MS měla asi po třech měsících a vyšlo to na tendle pátek a sobotu, což se hodilo když manžel přijel ze služebky
ale pochybuji že jsem jí opravdu měla a ještě víc že by se zadařilo…no však uvidíme, časem se určitě zadaří.
Tak dej průběžně vědět jak to u tebe probíhá, zda injekce zabrali ![]()
Přemýšlím nad pořízením kys. listové a do manži budu cpát vit. E co jsem dostala od známí. A asi najdu ještě něco po čem by se mohlo zadařit ![]()
No já nad Femigardem váhám, protože jsem někde četla, že by se neměl míchat s umělýma hormonama, takže si budu muset více načíst
, ale zaujaly mne u něho i jiné slibované věci. Jinak o kyselinu už jsem se taky zajímala a určo bych jí být tebou začala brát, nic se s ní nezkazí, naopak podpoří. Jen nevím jestli má cenu investovat do Femibionu či stačí obyč listovka. Já vím, že jsou věci, na kterých by se nemělo šetřit, ale zasa proč zbytečně vyhazovat, ještě když nevíme, zda vůbec máme možnost, aby se zadařilo. Ale třeba se vám teď zrovna zadařilo, nikdy nepřestaň doufat
![]()
No ze začátku bych si též orientačně vypočítala ovulku, ale u sebe bych se nedivila, kdybych měla ovulku úplně jindy, než většina, tedy uprostřed cyklu
.
Tak mám dneska za sebou píchnutí nějaké trojkombinační vyvolávačky. Pochopila jsem, že jsou to ty stejné hormony, akorát ve formě injekce. Teď budu čekat 14 dní jestli něco bude. A pak se bude celý proces opakovat. Což je úžasný, protože prostě budu muset vždy přijít na injekci, která pomůže sliznici vyrůst, pak do 12-ti dnů na tuto trojkombinaci a zase čekat 14-dnů, a zase dokola
. Dneska tam doktor nebyl, takže ani nevím jestli mi sliznice vyrostla, ale říkám si - do třetice všeho dobrého
.
Včera jsme byli v Zoo a kamarádka má roční holčičku, no a já jsem si nemohla pomoct, ale být u kočárku pro mne bylo alfo omegou, už fakt magořím. Musím si stále opakovat, že by pro mne bylo přínosnější neotěhotnět dříve jak za půl roku, ale srdíčko na to reaguje - nenene, ideálně hned ![]()
Ahoj, tak snad tam nebudeš muset běhat a konečně ti to naskočí ![]()
To já včera MS zas dostala, dost slabou a taky brzo, měla jsem to dostat až kolem 28. takže o týden dřív
ale snad je to dobrý znamení. Až skončí chci zkusit zda mám ovulaci, jelikož se ještě k dr. nechystám tak abych věděla a dyžtak tam šla aby to zjistil. Taky si říkám že by to bylo dobrý až tak za půl roku za rok, teď chcem začít řešit stavbu domu, myšlenky budou jinde ale stejně doufám že by se mohlo zadařit hned, jak píšeš
přeci jen miminko přichází v nejméně vhodnou dobu ![]()
K mojí mámě chodí na návštěvu kámoška co má 7mi měsíčního kluka, no vždycky tam přilítnu a nadám ho z ruky broučka
nejrači bych si ho brala na víkendy ![]()
Na ijekce budu muset teda chodit i tak, prostě místo těch prášků si půjdu vždycky pro dvě pigára, no co se dá dělat. Pravděpodobně mám cykly stejně anovulační, i doktor to minule říkal. Před antiko jsem mívala menzes hodně bolestivý, teď o něm prakticky vůbec nevím
, což podle mě taky může značit anovulační cykly.
Ale začala jsem včera papkat kyselinu listovou, ta neublíží a mám dobrý pocit, že něco dělám do budoucna
.
No ono je to právě podle mě lepší, že se neupínáte na to, aby se hned zadařilo a ono se právě možná zadaří
. Můj přítel pořád opakoval, jak není vhodná doba, ať prvně dostuduju, najdu si normální práci, příští květen plánujeme svatbu, ale tyhle moje problémy nás nakopli si uvědomit a hlavně jeho, že stopro vhodná doba nebude nikdy a že se hlavně mimi nezadaří hned, ale naopak. Ale my si věříme ![]()
ZDravím vás, mým dotazem asi také neohromím, ale jen prosím o úhel pohledu nevynervované bytosti. Mám sníženou hladinu estrogenu, takže MS už od Vánoc po vysazení antikoncepce úplně vymizela. Těhotenství si nemám jak ověřit, jen testem nebo doktorem, testy jsem si dělala ode dne možného početí už tři, poslední po 16 dnech, to už by měl ,,říkat" pravdu. Byly všechny negativní, jenže mám citlivé bradavky a ještě výtok, který nemívám, žádné svědění ovšem. A nehledě na to, že si parner dával ,,pozor". To by nemělo být těhotenství?
Já se omlouvám za vyčerpávající dotaz, ale když mi něco v hlavě sedí…;-)
těžko ti odpovíme, tělo každé z nás si dělá co chce. Největší jistotu budeš mít od doktora a nebo z krve…nech si udělat krev na HCG jako samoplátce a budeš to vědět do hodiny…stojí to cca 200,– Mě na dostávání MS pomohla gynex a poté jeřáb ptačí…zkus nějaký tokový preparáty.
hannelope určitě nemá smysl dělat si test ode dne početí. První sis měla dělat tak v den očekávané MS. Pokud nepřišla tak bych si dala tak týden a co dva dny testovala. Pokud ani tak nic, tak těhotná nebudeš. Stres je jedním z faktorů proč se to nedaří, takže hlavně klid a zbytek řeš s gynekologem.
Jojo, skočím si k doktorce. Neměla bych být ale těhule, říkala mi, že až budu chtít děti, bude mi muset píchat nějaké hormony,když mám tu nízkou hladinu estrogenu, ale já jsem vyšilovač, takže možná dělám z komára velblouda. Právě MS nechodí už půl roku kvůli těm hormonům, takže ani nevim, kdy by měla přijít.Ale děkuju vám.
ahoj hannelope, taky mám sníženou hladinu estrogenu a pořád mi dr. říkala, že mám nízkou sliznici. Po druhém porodu jsem chtěla otěhotnět co nejdřív (proč nebudu rozebírat), ale tělo si potřebovalo dát čas a vyrovnat změnu. Neměla jsem MS skoro půl roku (věřím na přirozený průběh) a dala si čas na srovnání. Všechno se opravdu samo srovnalo. Podotýkám, že jsem odpůrce antikoncepce (je to každého osobní rozhodnutí,což respektuju). Doktorka mi nabízela injekce a prášky na stimulaci vaječníků -vůbec jsem netušila, že existují i takové věci. Radit, že to chce klid je zbytečné, protože každý jsme jiného založení a berem život s jiným gustem. V každém případě držím palce a přeju brzské otěhotnění ![]()
No ja som po porodu a kojeni tiez nemala menzes, dohromady 24 mesiacov. Ziadne „bezne“ tehu priznaky. Tak som sla k doktorke ze uz tri mesiace nekojim a furt sa to nechce rozbehnut. Tak ze som treti mesiac tehotna bez jedinej kvapky menstruacnej krvi
Chlap si jeden jediny raz nedal pozor ![]()
Ale co som este chcela. U mna sa v oboch pripadoch tehotenstvo prihlasilo:
chripkovymi priznakmi - teplotou a bolestou hlavy
dusnostou
tlacila ma podprda, ale po obvode, nie kosicky