Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Skoro rok jsem litala k doktorovi* omlouvám se za chyby jsem na mobilu a ne necetla jsem to po sobě
Myslim, ze ne, nektere holky berou antiko v kuse, aby neMS. Spis by ses ale mela zamerit na to, proc to tak je, mne to neprijde, ze by to bylo vajecniky, ale nevim
Myslím že ne…znám spoustu žen, co berou HA hned za sebou aby neměli MS
Tak mne ale napada, ze HA brzdi nastylani sliznice, ale pokud ji neberes, tak by mohla skoncit na kyretazi
Já nemám pravidelnou MS odjakživa, na injekce nechodím a chodit nehodlám. Je to akorát zásah do těla. Tělo není stroj a každý proste nevypouští vajíčko v přesně vyměřeném intervalu.
Jsem naprosto zdravá a otěhotněla jsem ani jsem nevěděla jak.
@tini je to tem vajecniky na nějakých 80% potvrdil mi to i doktor…
antinu neberu protože mi nějak nesedi snad žádný druh takže se to ani nedá takhle upravit…
dekuji moc ![]()
Byt tebou, tak to proberu s tvym doktorem. obecne to nevadi, spis je pro zenske telo prirozenejsi menstruovat min nez je dneska bezne. ale asi zalezi i na to, proc tu MS nemas a jestli to konkretne v tom pripade nemuze zpusobit nejaky problem.
@tini Přesně tak, je to nebezpečný kvůli tomu. Děložní sliznice nemůže růst donekonečna, byly by z toho další problémy, když se to nechá moc dlouho. Moje doktorka mi říkala, ať přijdu nejpozději za 8 týdnů. Píchá se injekce agolutinu, není to nějaký škodlivý hormon.
Léčim se na štítnou žlázu, za 2 roky od porodu jsem menstruovala tak 4×..kojila jsem 4 měsíce (to jsem to měla 2×.. takže doktoři o tom vědí a na nějaký vyvolávání, ani hormony mě neženou..měla jsem dlouhej i nepravidelnej cyklus i před těhu.
@Aletheia píše:
Já nemám pravidelnou MS odjakživa, na injekce nechodím a chodit nehodlám. Je to akorát zásah do těla. Tělo není stroj a každý proste nevypouští vajíčko v přesně vyměřeném intervalu.Jsem naprosto zdravá a otěhotněla jsem ani jsem nevěděla jak.
Jsem na tom stejně, Poslední ms naposledy, před půl rokem, A ta byla paradoxně v době kojení, kdy se ani dostavit neměla, no a před otěhotněním jsem taky rok nemenstruovala. Doktoři to u mě neřeší.
Mám stejný problém s vajecniky, ms si ze mě taky dělá srandu, doktor říkal zr regulovat antikoncepci a chodit na vyvolání ale antikoncepci neberu (po všech sr nafouknu jak balón a navíc pracujem na miminku) tak říkal ze nevadí ale sebemenší bolest přetrvávající par dnu musím nahlásit. Nevím teď už přesně proč ale musím ![]()
před prvnim dítětem jsem měla mě pěknou po porodu jsem ms neměla už rok a půl (nikola sem jen 4mesice).
U mě to dr v 15 vyřešil nasazením antiko. Ale to už je skoro 20 let
bez ní jsem nemenstruovala (bylo to bez ovulace). Musela jsem jít na IVF; ale neporadím ti, jestli to bez MS jde. Hormony bych už také brát nechtěla.
@Anonymka sisi @RůžaP Klasické řešení - na nepravidelnou ms dat antiko - bohužel. Bývalý doktor mi v 16ti taky nasadil HA z tohoto důvodu, brala jsem to asi rok, po vysazení byly cykly necykly zase zpátky
doktora jsem změnila a nová doktorka začla zjišťovat příčiny a ne zakrývat problém.
@Luci1986 mě bohužel cykly nevrátila ani antina, moje tělo je prostě „osobně postižené“ nebo jak to říct…
Ale tak ja to nijak neresim jsem smirena s tím ze to nepotřebuju…
Ahoj holky, mám problém s polycistickymi vajecniky (nevím jestli jsem to dobře napsala) a špatně mi chodí ms. Skoro rok jsem kuřáka k doktorovi pokaždé na injekci na vyvolání ale teď když pracuju opravdu nemám čas. Myslíte ze moc vadí když to prostě vynecham a budu třeba 3mesice bez ms?