Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím:) mam dotaz, mala ted bude mit za tyden 3 mesice, pres den ji porad často - cca po hodine, hodine a pul, ma to od malička, proste mensi porce častěji:)výjimečně pokud usne na dyl samozrejme po delší dobe, ale ted cca 10 dni se mi budi v noci max.1,obcas da i 9 hod v kuse a tim padem odpadá noční kojeni které ale pry podporuje tvorbu mleka. odstrikavam, ale kolikrát
Je to pro me horší, ptz jsem furt vzhůru-cekam jestli se vzbudi, pak jdu odstrikat, pak se treba probudí ze chce jist…psala jsem laktacni poradkyní ptz se bojim abych mela dost mleka kdyz pres den ji tak často, odepsala tak nejak neurčitě napsala ze lepsi kojit v polospanku nez odstrikat…ted v noci jsem ji teda budila a ok, jen nevim jestli je to nutny, jestli by opravdu mohla klesnout tvorba mleka?! Diky:)
@Sarka Sch. píše:
Zdravím:) mam dotaz, mala ted bude mit za tyden 3 mesice, pres den ji porad často - cca po hodine, hodine a pul, ma to od malička, proste mensi porce častěji:)výjimečně pokud usne na dyl samozrejme po delší dobe, ale ted cca 10 dni se mi budi v noci max.1,obcas da i 9 hod v kuse a tim padem odpadá noční kojeni které ale pry podporuje tvorbu mleka. odstrikavam, ale kolikrát
Je to pro me horší, ptz jsem furt vzhůru-cekam jestli se vzbudi, pak jdu odstrikat, pak se treba probudí ze chce jist…psala jsem laktacni poradkyní ptz se bojim abych mela dost mleka kdyz pres den ji tak často, odepsala tak nejak neurčitě napsala ze lepsi kojit v polospanku nez odstrikat…ted v noci jsem ji teda budila a ok, jen nevim jestli je to nutny, jestli by opravdu mohla klesnout tvorba mleka?! Diky:)
Ahoj, určitě je lepší kojit než odsávat. Zároven komu by nebyo líto tak malého drobečka
budit. Co kdyby sis vzala miminko k sobě do postele a zkoušela mu nabízet v polospánku? Miminko se ti neprobere, snad se i přisaje, a když ne, tak teprve potom odsaješ.
jinak poklesu laktace bych se neobávala.
@brko píše:
Ahoj, určitě je lepší kojit než odsávat. Zároven komu by nebyo líto tak malého drobečkabudit. Co kdyby sis vzala miminko k sobě do postele a zkoušela mu nabízet v polospánku? Miminko se ti neprobere, snad se i přisaje, a když ne, tak teprve potom odsaješ.
jinak poklesu laktace bych se neobávala.
my to ted v noci zkusili a dobry, malou ti zatim nijak nenervovalo. vicemene se mnou spi tak jako tak takze i mozna mi pak spi normalne i kdyz jsem ji budila:) ale pro me mnohem lepsi a mala se pak taky nemusela jeste dvakrat dojidat Jakl kdyz se vzbudila po tech 7-9 hod…
Me jde jen o to mliko, jinak bych to neřešila, ta poradkyně mi pak uz nenapsala, jestli to nutny je nebo neni tak rada dam na zkušenosti jinych:)
@Sarka Sch. Malá spala od 2 měsíců celou noc, nechala jsem ji spinkat, ráno jsem měla prsa jako balony, jedno prso vycucla a druhé, když bylo moc plné jsem trochu odsála, aby mi neteklo, jinak jsem ho nechala, protože za hodinu chtěla znovu a vycucla i druhé prso. Mléka jsem měla dost. Malá se začala v noci budit až se zavedením příkrum a s růstovým spurtem. Takže za mě bych ji nechala spinkat.
@Sarka Sch. nebudit, je to zbytečné. Můj spal celou noc, přes den jen mléko a nikdy nebyl problém. Tělo se přizpůsobí, neboj ![]()
Moc všem dekuji:) taky si rikam ze kdyz si tělo zařídilo to vse, tak s tímhle muselo počítat:) jinak ale budu pred kojením taky pak trosku odstrikat, pak to strasne teče:)
Super stránky o kojeni
www.mamila.sk
Vždycky jsem tam našla odpověď i podporu ke všemu, co me trápilo ![]()
Já bych nebudila v noci…pokud přibývá. návíc když už má měsíce…jednou jsem v nějaké poradně četla, že noční kojení je sice dobré pro tvorbu mléka, ale rozhodující je počet kojení za hodin. což už si nepamatuju kolik bylo, ale vyplývalo z toho, že pokud se často kojí přes den, v noci kojení není třeba.
@Alyss1 píše:
Já bych nebudila v noci…pokud přibývá. návíc když už má měsíce…jednou jsem v nějaké poradně četla, že noční kojení je sice dobré pro tvorbu mléka, ale rozhodující je počet kojení za hodin. což už si nepamatuju kolik bylo, ale vyplývalo z toho, že pokud se často kojí přes den, v noci kojení není třeba.
Moc diky:)
Ma dcerka spala prvni dva mesice v noci dvakrat 6 hodin, od 2.m si posunula kojeni az na rano, spi 20-5:00 a pak jeste zhruba do 8mi. jedine co jsem delala, ze jsem po tom nocnim kojeni prsa jeste odsala a v pohode. Myslim, ze ti tak krasne spi, protoze se pres den nadlabne dost. Osobne bych nebudila na kojeni, bydes to pak slozite odnaucovat a ve 3m uz je laktace celkem ustalena.
@Sarka Sch. měla jsem tohle u dcery už od 3 týdnů - spala od té doby i 12h v kuse. nebudila jsem, neostříkávala a mlíka bylo dost
pokud by byl problé s laktací, pak je to buzení nebo odstříkávání na ístě, ale normálně ne ![]()
@Sarka Sch. Vyprdla bych se na nějaké vstávání v noci kvůli odstrikavani. Mliko bude, neboj.
@Sarka Sch. mám 4 měsíční miminko a také spí v noci i 9 hodin v kuse (jednou dokonce 11). Přes den jí kojím po 2 hodinách. A vše v pohodě. Mléka mám dost, malá přibývá spíš víc než málo, takže mě nikdy nenapadlo jí budit. I v šestinedělí spala občas 7 hodin, někdy vstávala po 3 hodinách a nedostatkem mléka jsem netrpěla. První dcera také spala v tuto dobu celou noc. Takže rozhodně nebudit. Jen pokud bys měla pocit že Ti to mléko mizí. Užij si to, protože nikdy nevíš jak to bude za měsíc. První holka spala v tomto věku celou noc a od 7 měsíců vstávala několikrát za noc. Takže jsem zvědavá jak to bude u té mladší ![]()
Tak jsme testovali prvni noc bez buzení a odstrikavani a pro me paráda:) takhle jsem si dlouho neodpocinula:D