Bez plínky i v noci

1825
28.11.06 08:31

Bez plínky i v noci

Holky, zajímalo by mě, kdy přestat dávat plínku na noc a jak ste zvládali případné nezdary a havárie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
28.11.06 08:41

Noc jsem zkoušela až, když byla malá bez plen přes den a když měla dlouho suchou plenu i v noci (většinou tedy:))) Malá začala na nočník chodít na konci 18měs sama, noc jsme zkusily v 21měs. 3měsíce byla v poho až na občasné nehody, pak jsme se musely vreátit k pleně, z důvodu asi nachlazení se počůrávala hodně. Asi po měsíci jsme opět zrušily plenu - osypala se po ní a nechtěla jí, takže jsem jí zrušila i za cenu toho, že budou nehody, ale od té doby byla jen jedna.

Určitě bych vyčkala, až bude v poho přes den a říká se, když se dítě nepočůrá asi 2týdny v kuse, tak je čas to zkusit. V zimě je horší, že jsou náchylnější k počůrání. Rozhodně nejsem zastáncem buzení na čůrání nebo dávat čůrat nevzbuzené dítě. Nedá se spolehnout ani na to, že když se dítko počůrá, tak se vzbudí. Teda aspoň u nás ne. Dobré je dát si nějaký čas na test. Třeba já si dala týden a vytrvala jsem i při nehodách a po týdnu jsem zhodnotila, zda to má cenu zkusit.

Do postele jsem pod prostěradlo dala podložku z Ikea, zatím to nikdy neproteklo na matraci. Jediné, co funguje je, že kdy se malá vzbudí, tak jí pošlu na nočník (nenutim, ale zkraje jsem jí tam rovnou po:,–(ila - jediný moment, kdy jsem vysazovala, aniž by si sama řekla), když to promeškáme, občas se počůrá…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
28.11.06 10:31

Naše dvojčata mají 2r a 8 měsíců a noc bez plinky byla včera naše první. Nejsem typ co se hroutí z toho, že někomu dítě od 1,5r spí bez plinek. Přes den byli bez plinky až od 2r3měs. - tím myslím, že měli už minimálně nehod. Každé dítě do toho dospěje jindy. Kamarádka s dvojčatama měla děti bez plinek na noc až od 4 let. Nařídila bych se tedy podle toho jak to měli ostatní, ale podle toho jak si myslím, že na to dítě má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
28.11.06 10:36

Jů, doufám, že jsem to nenapsala špatně ani nechci závist nebo tak něco…spíš jsem uváděla ten postup, jakym to šlo než o to, kdy…

Rozhodně bych to nezkoušela dřív, než bude dítě nějaký ten den (tak 2 týdny?) bez počůrané pleny…a je spousta dětí, které mají plenu preventivně i když jsou bez nehod, klidně do těch 4 let. Určitě lepší najednou později, než přiznam, že kydž se malá začala zas počůrávat, tak jsem si trochu musela zvyknout opět na plenu. Ale pak v poho.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
28.11.06 11:13

Kdybych čekala až suchá plinka, tak nevím zda bych se dočkala. Plinky na odpolední spaní jsem jim prostě jednoho dne vzala, vysvětlila o co jde a za celou dobu se každý počural jen 1×. Asi už to chápali a do plinky se počirali, protože ji měli. jakmile byli bez ní, věděli, že by byli mokří. Samozřejmě když dítě usne hodně tvrdě, tak se ze začátku počurá. Nám se to stalo u každýho 1×. Jak to bude s nočním počuráváním netuším. Dnešní noc byla první bez plinek a byla bez nehody, ale s tím, že k ránu kluk kašlala, dávala jsem mu medicínu a při té příležitosti ho dala i vyčurat. Holku jsem dala než jsem šla spát. Ale to určitě není řešení. Musí si oni sami uvědomit, že se jim chce. Tak uvidíme, jak to bude pokračovat.Doufám, že ve 3 letech (únor 2007) budou už na noc bez plinek v pohodě(jaká však bude realita se uvidí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
28.11.06 15:19

Ahoj holky,
já si říkám, že se do toho pustíme teď. Jak psala Magdulka, pokud bych čekala, až bude mít suchou plínku, tak bychom dávali plíny ještě na základce. Péťa za mnou vždycky příjde a řekne „čůrám do plínky“ a blaženě se usmívá. Prostě má rovnici plínka=čůrání. Takže vysvětlím, že není a uvidíme. Když to nepůjde, nebudu nic řešit. Přes den byl bez plínek ve 20 měsících a v podstatě ze dne na den.
 Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
28.11.06 22:46

Ahoj holky, tak nase mala (29 mesicu) je bez plenky pres den a v poledne pri spani asi od roka a tricvrte, ale v noci ji ma jeste ted. Teda vcera jsme zkusili noc bez plenky, budili jsme Kristy nez jsme sli spat (cca ve 23) ale stejne se do rana pocurala :( Dneska zkousime opet, tak jsem zvedava, ale myslim, ze to dopadne stejne. Vedome jinak do plenky cura a vylozene ji na noc vyzaduje. Kdyby jsme cekali nez bude mit plenku po noci suchou, asi by jsme se nedockali :D a tak mame podlozku z Ikey a pereme, pereme, pereme… :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
1.12.06 10:01

Simonko, možná do toho malá ještě nedozrála, aby byla přes noc bez plinky. Já začala děcka bez plinek ve 2r9měs - jsme teď 5 dní na noc bez plinek a zatím bez nehody. Některé dítě to zvládá už ve 2 letech, jiné až po 3. roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
1.12.06 10:19

Ahoj holky,
Martin na noc plínku ještě má. Ale teď má plínku už asi dva týdny suchou. Včera jsem mu ji na noc už dát nechtěla, ale on se mi rozbrečel, že plínku chce a že bez ní spát nepůjde :cry: . Tak nevím, jestli ho mám nutit, aby chodil spát bez ní, nebo mám vyčkat, jestli ho třeba jednou napadne samotného, že plínku nechce :? . Můžete mi prosím napsat svůj názor? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
3.12.06 13:26

My máme holku, 29měsíců a taky zatím nezvládá čůrání v noci ani odpolední spánek. Spí tak tvrdě, že ji to vůbec nevzbudí. Dr. říkala, že to je prostě fyziologické a zatím máme počkat.
Jen by mě zajímalo, jak to řešíte s peřinama, protože malá vždycky zčůrá absolutně všechno, včetně peřiny a polštáře. To bych ji snad musela zabalit do pláštěnky :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
3.12.06 15:30

Ahoj,
tak my jsme zacali spat bez plinky 2r5m. Ale kdykoliv jedeme na chatu, nebo jsme jeli pod stan, tak jsme mu ji pro Jistotu dala.Protoze nekomu porucat postel,je dost pro me nechutne a spacak nemusi pokrtit taky:-). Verila jsem Honzikovi, ze to zvladne a vzdy jsem mu rikala, ze plinku ma aby se nepocural:-) Nekdy se mu stane, ze kdyz tvrde usne, tak se pocura. Ale to je minimalne. Vzdy si zavola, kdyz jsem ho zkousela v noci vy:,–(it na nocnik, tak to akorat vyvolalo zachvat place… nestalo to za to.
Zkratka pockat az treba tyden…dva bude mit plenku suchou. A kazde dite dozrava jindy.
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
3.12.06 18:39

Tak to sušička je super! Akorát ji nemáme :( Takže představa, že mi denně počůrá peřinu, no nevím. My ani nemáme plínku suchou. Bývá úplně plná. Jenže jinak je bez plínek už od 14měsíců. Tak se spíš bojím, jestli to u nás nakonec opravdu nebude nějaký „zvyk“ na plínku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí