Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, prosim o vase typy. Jak zabavit 9 mesicni dite v MHD? Musim jezdit fakt docela casto a prcek proste breci. Smula je, ze dudlik vubec nechce…mate nejake typy? diky
Ahoj. U nás zabíralo:
1. jídlo - křoupání kukuřičných křupek, chlebíků…
2. prohlížení knížek - plastové nebo textilní (přichytit na kočár
)
3. divadlo z prsťáčků, také jsme používali prstovou rukavici s hlavičkami (Avon)
Zvykla jsem si, že jsem bavila půlku tramvaje
.
Beruška ![]()
U nas zabiralo jednoznacne jidlo…nejaka tycinka do ruky a mala byla v klidu.
Terik
Přesně tak - zabavit čímkoli co je po ruce … já jezdím s malým busem cca 3/4 hodiny, a většinou si ho beru na ruku, bo by byl schopný uškrtit se na kšírách
A když jedu jen kousek po městě, tak ho bavím taky čímkoliv - hračky, beru mu dudlík, povídám mu … no je to někdy boj. ![]()
kukuřičné křupky a čaj a pak už dělám různé kraviny. Ted už ej to pohoda, Vítek je větší, takže si po cestě ukazujem bagry, autobusy, náklaďáky, taky vyžaduje, abych houpala těmi visícími madly na držení a musím komentovat každsé znamení, vjetí do zastávky, otevření dvěří, nástup lidí apod. Je to někdy na hlavu ale funguje to:)
Křupky můžu taky doporučit:-) Jeden čas byl taky trochu boj, ale u:,–(ilo se to a cesty MHD jsou už hodně dlouho v pohodě. Vozíme tuny knížek nebo něco zajímavého na hraní (nemyslím hračku, ale nějakou menší nerozbitnou věc, kterou může studovat). Teď už dost často vydrží bez jakékoliv zábavy a jen sleduje, co se děje, případně komunikuje se spolucestujícími:-) To jsem docela ráda, že se k němu nemusím pořád naklánět a číst knihy, protože s mým momentálním velkým břichem už je to dost nepohodlné. Pokud jedeme s kočárkem, tak zá:,–(ně musí sedět připoutaný uvnitř, tohle jsem si stanovila a ani když měl řvací období, tak jsem ho nevzala na klín, protože jakmile v něčem polevím, tak už to nikdy nedostanu zpátky do původního stavu (ale u ne tolik tvrdohlavých dětí to asi jde, vozit na střídačku na klíně a v kočáru, do kterého se ochotně nechají po:,–(it, když je potřeba). Často už jezdíme bez kočáru a v pohodě, ale na dlouhé cesty metrem (třeba z konečné na konečnou) si takhle ještě netroufám, protože není co sledovat a jakmile ho přestane bavit sedět a koukat, tak ho neudržím. Ale v autobuse nebo tramvaji půl hodiny klidně vydrží koukat a je hodný. Tož tak.
Ulrika
Co takhle malování na sklo? Nadýcháš na sklo, namaluješ jednoduchý obrázek, setřeš a můžeš malovat znova? My se takhle se synem bavili kolikrát i 3/4 hodinu než jsme přijeli ze Zlína domů.
Mobil do ručičky, rozsvícený. Za chvilku zhasne, ale jak prstíkama mačká, tak se zase rozsvítí. Jen hlídat, aby nebylo vytočené nějaké to číslo…
Mačkat tlačítko výstup invalidy a výstup s kočárkem
)
Bibina