divná opruzenina???

4705
20.11.06 18:56

divná opruzenina???

holky, prosím poraďte…

Náš prcek nikdy neměl opruzení a tak mu teď na zadeček koukám jak puk. Pár dní ho měl trošku začervenalý, a tak jsem normálně mazala niveou pröti opruzeninám. Jenže teď po koupání jsem na to mrkla víc, zdálo se mi to větší. Jsou to červenočervený fleky s bílými čepičkami…nevím jak to popsat, ty bílý flíčky jsou jako vršky na beďarech, ale to můžou být zbytky nivey.
Je dost hutná, asi s pudrem a možná je krémový „čistý“ bepanthen lepší, tohle se špatně smývá, možná je to z toho…

Co na to? Nezdá se, že by ho to bolelo, ale vypadá to děsně, já mít tohle na zadku, tak trpím :?
Asi ráno vlítnu do lékárny pro starý dobrý, sic drahý Bepanthen…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
20.11.06 19:04

Určitě bepanthen, my tohle míváme občas taky i s těma čepičkama, sice jsme mladší, ale nikdy opruzeninama natrpěl. Vždy pomůže Bepanthen a pak je klid třeba přes měsíc, teď už dlouuuho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.11.06 19:09

je možný, že to způsobil ten „hutný“ krém s obsahem pudru, že moc zaplácá tu pokožku?
 N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.11.06 19:35

Před časem měla malá plínkovou dermatitidu z ATB. Opruzení vypadalo tak, jako by se opařila. Sytě červená barva a lesklá. Zpočátku tam měla jen pupínky. Jednou se nám to podařilo rozehnat Niveou a Bubchenem na opruzeniny, podruhé jsme sháněli na dovolené mast se zinkem - nic jiného nepomáhalo.

Nepřihlášená -evka-

• Citovat
  • Upravit
551
20.11.06 19:44

Možná jo, zkus jinej krém a uvidíš, ta nivea je fakt dost hustá. My ji používali jen chvíli, Bepanthen se přece jen líp roztírá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
20.11.06 20:04

My měly něco podobného a byly to kvasinky. Dostaly jsme pevaryl. Ale nevím, jestli to můžou mít i kluci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
20.11.06 20:52

divná opruzenina???

Malej měl opruzeniny jako novorozeně a bepanthen nebo nivea vůbec nepomáhali. spíš naopak. Vždycky zabral pevaryl a potom, co jsme začali používat na zadeček rybilku tak se opruzení už nikdy neobjevilo. Ale je třeba skočit k doktorovi, protože pevaryl je na recept a nesmí se používat dlouhodobě, jsou tam myslím kortikoidy nebo něco takového, ale zabírá to rychle, za dva dny byl pokoj. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
21.11.06 07:55

My na opruzenou prdelku pouzivame cistou vazelinu. Funguje perfektne, do dvou dnu je opruzeni pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.11.06 09:53

u mych deti naprosto nefungoval ani bepanthen a ani rybi mast. Bud jsme meli niveu pudr krem, ale ten se uz nedela. Kdyz byla opruzenina fakt velka, coz se nam stalo u kazdeho prcka asi 4×, tak jsem mela od doktorky Imazol krem pastu, ta byla spolehliva.

• Citovat
  • Upravit
250
21.11.06 13:09

Vynikajicí je WELEDA na opruzeniny. Neměli jsem žádnou opruzeninu za celou dobu nosení plín. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
21.11.06 13:58

Nám pomáhá PEVARYL. Jenže bohužel je jen na lékařský předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí