Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, asi si řeknete že jsem cvok, ale mám hyperaktivního prcka, skoro dva a půl roku. Všechno zkouší, u známých jezdil na koni a překvapil nás tím, jak nádherně se udržel sám a držel stabilitu. Když objevil dětské kolečko, chtěl zkoušet jezdit, protože viděl sestřenku a kupodivu mu to chvilkama celkem šlo ( neříkám že jezdil, ale držel se statečně a nad očekávání
) Protože ráda bruslím, uvažovala jsem nad tím, brát ho na chviličku na brusličky, nechci kačenky, začneme rovnou na klasických. jde mi ale o to, že mrňous má na vene raději ještě plenky, i když už chodí hezky na nočník, tak venku se občas zapomene, když se soustředí na věci kolem. Mám obavy, jestli by mu byť chvilkové bruslení v plenkách neškodilo na kyčle…netušíte některá? ![]()
Ahoj Zuzuli,
máme také velmi aktivního synka a po druhém roce jsme začínali na tzv. „kačenkách“. Jelikož se mu hrozně líbí hokej a vše kolem něj, chtěli jsme ho naučit bruslit. Ale dle odborníka, který u nás vede přípravku malých hokejistů by nemělo dítě do tří let jezdit na klasických bruslích vzhledem k možnému celkovému poškození nožky. Takže jsme vyčkali a nyní, ve třech a půl letech zdárně začali
Myslím tedy, že by bylo i u vás vhodné ještě počkat.
Zdraví Hanka
Ahojky,
ve vašem případě bych začala s kačenkama. Ve chvíli kdy prcek neumí ani šlapat na kole, nepředpokládej že dokáže udržet rovnováhu na bruslích. Akorát mu to znechutíš a ještě se potluče. Jinak u nás se doporučuje bruslení až kolem čtvrtého roku, kvůli vazům i kvůli stabilitě.
A ještě malá poznámka: přetěžováním dítěte hyperaktivitu ještě zhoršíš
Tak ať se vám daří.
Katka