Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chci se poptat jestli je tu někdo kdo s prckem na tuto angličtinu chodíte,jak to probíhá,jak jste spokojeni,kolik platíte a tak.Mám v plánu s malým začít tak sbírám info!
Díííky moc.
Gabka
Ahoj,
ten napad HD je fantasticky, ale chce to i hodne velkou ochotu ze strany rodicu. Deti se prirozene poslechem, pisnickami, basnickami a hrami uci anglicky. Neuci se slovicka jako ve skole, ale anglictinu se uci stejne jako svuj materky jazyk. Rodice se by s nimi meli ucit i doma (stejnym zpusobem jako „ve skole“), nejlepe tak 1-2 denne vse opakovat - basnicky, zpivat si s nimi apod. Pokud vim, tak HD poskytuje veskery ucebni material domu, takze treba pisnicky nejsou problem. Aby se deti anglicky naucili na urovni materskeho jazyka je treba navstevovat tyto kurzy nejlepe nekolik let. Ja bych to prirovnala k plavani. Pro dite je voda prirozenym prostredim a postupne se uci vic a vic veci az se nakonec nauci plavat. Metoda HD ja neco podobneho, akorat, ze se deti neuci plavat, ale anglicky.
Je dle meho nazoru je HD strasne predrazena. Tady ve Zline si uctuji za 30 minut vyuky 173,–Kc. Sice chapu, ze HD je znacka a s tim jsou spojene vetsi vydaje, jako je platba za znacku, lektori apod. Lektori pred tim nez muzou zacit ucit, tak prochazeji 2 dennim priserne drahym kurzem, ktery take musi nekdo zaplatit.
Ve Zline se v lednu v jednom materskem centru otevira take anglictina pro nejmensi. Deti se tam podobne jako u HD budou seznamovat s anglictinou. Cast hodin se detem bude venovat primo rodily mluvci, prave proto, aby se deti setkali s opravdovou anglictinou a spravnym prizvukem. Cena je zhruba tak polovicni jako u HD za stejnou vyuku.
Kdybych moje dcera nebyla z dvojazycne rodiny, tak bych ji urcite do nejake anglictiny prihlasila co nejdrive a venovala tomu min. stejnou pozornost jako plavani. Prece jenom by se tak naucila anglicky bez tezkeho uceni slovicek, zkouseni apod. a snad by tim ziskala kladny zaklad do budoucnosti pro dalsi jazyky.
Snad jsem to vysvetlila tak, ze se to dalo pochopit.
Tak mi ve Zlíně na tyto kurzy chodíme a jsme moc spokojení. Ĺekce netrvá přesně 30 minut, ale i déle dle zájmu dětí. Je to pro šest dětí. V ceně jsme dostali i 4 CD a výukové sešity. CD si musíme denně pouštět. A je to super, už i já si dané písničky zpívám. Lektorka si s dětmi zpívá, maluje, hrajou hry a mluví s nimi pouze anglicky.
Ahoj,
kde ve Zline jsou tyto kurzy, nebo kde sezenu vice informaci??? Jde mi spise o komunikaci s rodilym mluvcim, protoze jinak anglictinu delame s detma doma a mame i vlastni materialy. Ale je to takove neorganizovane a chtela bych zkusit i neco kde je nejaky kolektiv.
Diky
www.helendoron.com
Změlíková Helena 777/894348
Pořádá i ukázkové lekce zdarma.
Ahoj.
Leni,chtěla jsem se zeptat,ve kterém MC ve Zlíně má být ta angličtina?
Díky Iva
v MC v Malenovicich. Ukazkova hodina je 9.1. v 10 a v 11 hod. pro deti do 3 let a pro deti ve veku 3-6 let je odpoledne v 16 hodin. Tyto hodiny jsou zdarma a primo na miste bude moznost prihlasit se do kurzu.
Jinak mam i tel., kdyby si chtela vedet vic informaci.
Dobrý den,
není nic jednoduššího než se objednat na ukázkovou hodinu a udělat si vlastní názor a zjistit všechny informace.
Zprostředkované informace nemusejí být vždy ty nejpřesnější ![]()
S pozdravem
Helena Změlíková
777 89 43 48
zlin@helendoron.com