Vzteká se až přestává dýchat

386
16.11.06 15:35

Vzteká se až přestává dýchat

Ahoj,
mám dotaz. Nemáte účinný recept, jak donutit dítě, aby začalo dýchat, když se vzteká až přestává dýchat? Úplně zfialový. Někdy mi pomůže když ho zakloním hlavou dolů. Ale ne vždy. Když ho pocákám vodou, taky to zabere, ale někdo mi řekl, že to nemám dělat, protože z toho může mít šok. Bolest pod nosem nepomáhá. A ještě, jestli nevíte, jak tomu zabránit, aby to vůbec nedělal, popř. kdy to děti přestávají dělat.
Prosím, pomožte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
16.11.06 15:52

Evi,drasticky chytnout za nohy,otočit hlavou dolů a plesknout mezi lopatky.A nebo to samé+studená voda.A zabere to.Ony děti jsou potvůrky.On se neudusí.Neboj.Syn mně to dělával asi do dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
16.11.06 15:55

Evko, já ti neporadím, jen tě chci povzbudit, protože je mi jasné, že tě to trápí. Kamarádka měla dcerku, která se taky tak vztekala. Pamatuju se, že jí Dr., řekla, že má těm situacím předcházet, ale jak, že? Holčička vždy zaklonila hlavu a přestala dýchat. Teď je to prvňačka a řekla bych, že je to taková milá, hodná holka, po vztekání ani památky.
Tak snad ti nějaká maminka poradí víc.
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
16.11.06 15:56

Jo, vzpomínám si jak píše Danka, studenou sprchu ve vaně taky dávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
16.11.06 16:02

Nám se to taky stává - malýmu jsou 2 roky. Ale ne ze vztekání, ale třeba když od někud spadne, nebo se lekne. Nám pomáhá - a někde jsem to i četla - když mu fouknu do obličeje. On se pak snaží rychle nadechnout a je to dobrý. Úplně tě chápu, mě vždycky těch 10 vteřin připadá jak hodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
16.11.06 17:35

Ahoj, meli jsme to same doma, jeste ted nekdy(prave predevcirem se zase zadarilo :-/ ). Dr. mi rekla, ze se proste vzdycky nadechne, ze se nemame stresovat (chacha),pomohlo nam bud fouknuti nebo voda, ale stacilo jenom potrit tvar, zadne drasticke sprchy. Taky nam to delal bud ze vzteku nebo ze se hodne lekne - vetsinou pri padu. Je tu na to tema i starsi diskuze, co jsem kdysi v zoufalstvi zakladala - opravdu je to, jak rika manzel, na panaka. Byvali jsme z toho vyklepani vsichni. Muzu Te uklidnit, ze to bude lepsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
16.11.06 17:38

Evi, tohle jsem dělala našim já :oops: , byla jsem hrozný vztekloun a nic jinýho, než sprcha na mě nepomohlo. Mamka byla ještě nervák, takže mi pár přidala na zadek = tím to prý ještě zhoršila, takže na mě platila jen ta sprcha :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.11.06 19:30

ahojky.tak to presne delal muj bracha.jediny co pomahalo bylo dat ho do vany a sprchovat studenou vodou.poradila nam to dr :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
16.11.06 19:54

Kamarádce to taky dělal kluk. Dr. jí říkala že se to zlepší až v pozdějším věku, až ho to obrovský vztekání přejde. Vztekal se tak že přestal dýchat, zmodral a odpadnul Poradili jí omýt vlhkou hadrou, případně dýchnout mu vzduch do pusy. Docela to pomáhalo. Když jsem to viděla poprvé, tak jsem se fakt zhrozila - zmodral a odpadnul - strašný. Mně se sice dvojčata taky vztekají ale naštěstí dýchají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.11.06 17:31

Holky děkuji moc. Jsem ráda, že nejsme jediní, kdo má takový problém (ikdyž to nikomu nepřeji). Nejhorší bylo období, kdy mu bylo něco kolem roku a on to dělal při každém přebalování. Jak jsem ho položila na přebalovák, tak začal. Teď už to při přebalování naštěstí nedělá.
Ještě jednou děkuji za rady. Určitě vyzkouším fouknutí do pusy a mokrou žinku.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
18.11.06 17:34

Moje kamarádka měla takhle vzteklou dceru. Normálně ječela tak, že přestala dýchat. Tak jí, tak jak byla oblečená hodili do vany a pustili na ní ledovou sprchu. Okamžitě začala dýchat a navíc po pár sprchách se i přestala vztekat. Nyní už je z ní velká slečna - 10 let a následky žádné nemá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí