Operace varlete

250
13.11.06 08:47

Operace varlete

Mému synovi doposud nesestoupilo jedno vazle. Místní urolog nás posílá na operaci, na kterou se mi teda ale vůůůůbec nechce. Při vyšetření říká, že tam nic nenahmatá, a že může být varle schované v třísle nebo tam taky nemusí být vůbec. Že se to uvidí až při operaci. To mi přijde dost drsný, řezat do dvouletýho mimina, a pak se uvidí … Posílá nás do nemocnice do Šumperku.

Tak se chci zeptat, jaké máte zkušenosti s touto operací, popř. co byste poradili. Bolí to potom to dítě moc? Jak to vaše dítka snášeli? :( Máte nějaké zkušenosti v souvislosti s touto operací s nemocnicí v Šumperku nebo v Olomouci.

Kdyby měli řezat mě, snáším to mnohem líp. Ale vůbec nevím, jak to bude snášet on, mám strach z anestezie atd. :(

Díky moc za odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
172
13.11.06 12:24

Ahojky, no bohuzel s operaci varlatka ti moc neporadim, ale snad ti pomuze, ze mam stejne obavy a pocity, muj malej musi take na operaci, s triselnou kylou......vim to od ctvrtka a jsem z toho dost na nervy, take se bojim, ve ctvrtek se dovim termin........no preji vam, aby jste to zvladli!!! uz aby to bylo za nami, ze??? nejhorsi je, kdzy vis, ze na tu operaci musi a jine reseni neni......achjo.
tak hodne sily!
 m+m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.11.06 12:40

Ahojky Biny, nas Kubik taky nema sestouple varlatko a ted 30.11. mame nastup do nemocnice na operaci. Jezdili jsme na urologii od jednoho roku a cekalo se jestli jeste sestoupi samo,ale bohuzel…
Ceka se pry do dvou let a pak se to resi operativne. Taky mam trochu strach,ale zaroven to uz chceme mit za sebou. Takze asi tak… :roll:
Jo a to varlatko mu nahmatali v trisle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
13.11.06 12:52

No my už termín máme - 13. prosince. Já mám z toho ale takový divný pocit. Ondrovi to varlátko nenahmatal vůbec. Byla bych asi nepříčetná, kdyby mi toto řekl po operaci (že ho tam vůbec nemá) a řezal by ho. To bych asi pak viděla rudě. :evil:

Navíc mám obavy z toho, jak se s tím prostředím v nemocnici vypořádá. Aby si nevytvořil nějaký trauma z doktorů. Zatím je v pohodě a dokonce zvládl i zubaře s úsměvem. Nerada bych, aby o ten pohodový úsměv přišel, jak uvidí doktora. Navíc si nedovedu představit, nedat mu najíst před operací 8O

Ach jo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
13.11.06 12:57

Tak muj syn trauma z doktoru uz ma a to poradne…takze si to ted uz predstavit neumim, s tim jedlim take, ne ze by byl jedlik ale neco preci jen sni a hlavne hodne pije, usina s lahvi a tak, takze tentokrat to bude v nemocnici opravdu zazitek…achjo, puvodn enam dali termin na unor, ale to bych asi neprezila s nervama, takze ve ctvrtek, se uvidi, kdy pujdeme.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.11.06 13:04

A zkousela si to varlatko nahmatat sama? Doktorovi na urologii to taky chvilku trvalo,vzdycky neco nahmatal a pak zase ze ne,pak zase jo… :roll: Me rikali,ze treba pri koupani ho mam po:,–(it do tureckyho sedu a zkusit ho nahmatat a trosku tlacit dolu,ale ono se to lehce rika a hur dela. Do sedu bych ho nedostala a nahmatat jak,kdyz i profikovi to trva… :roll: U nas mam strach spis z piti pred operaci,protoze nas mladej pan pije v noci caj,doslova se nalejva :oops: :roll:
Pokud nam to datum vyjde (kdyby nahodou onemocnel,i to se muze stat) ,tak Ti pisnu SZ jak to probihalo,ju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
13.11.06 13:20

Hmatat jsem zkoušela, ale taky jsem nic nenašla :? Navíc, ten doktor, ke kterýmu chodíme má ultrazvuk, ale neudělal mu sono vyšetření, jen furt hmatal 8O Tak přemýšlím, že bych zkusila zajít nějak jinam, kde by mu to vyšetření udělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.11.06 13:27

To muzes zkusit :wink: A co se tyce strachu z doktoru,tak ten uz malej ma. Ma sity celo-4 stehy a od te doby Mudry moc nemusi :roll: Ja to stejne orvu,az ho budou ode me odnaset :cry: Kubik je dost „mamak“,tak si to neumim predstavit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
13.11.06 13:36

Ondra je v poho - žádný mamánek. Ale nedůvěřivej je. Když mu všechno hezky po lopatě vysvětlím, tak je v klidu a dá si říct. Jinak řve, jak tur, a to já moc nemusím. Ale pochybuju, že se takto k němu někdo bude chovat. Z toho mám hrůzu. Já ho asi totiž nedám z ruky, natož aby mi ho odnesli. To asi nepřežiju 8O

Sám se bránit ještě nemůže, tak musím přece já. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.11.06 13:39

Leda ze by nas na ten sal vzali taky :lol: Ne,nechci to zlehcovat,taky se bojim,ale to bude dobry…musi byt :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
13.11.06 13:47

No já bych tam s ním klíďo šla. :) Neumím si představit, jak ho totiž budou uspávat. Aby ho tam mordovali, když ho budou píchat do žíly uspávadlo, no to si fakt neumím představit. Když bych ho měla na klíně, tak v pohodě, ale jinak …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.11.06 13:56

A mozna ,ze je lepsi to nevidet. Vsak oni si poradej i bez nas. Taky si myslim,ze to bude jen nejaka slaba,rychla narkoza :roll: A pak jsem taky zvedava, co bude nasledovat. Jak moc to bude bolet,az to prijde k sobe. A po operaci by meli byt v klidu. No,tak nevim,nevim. Nas Kuba je porad v pohybu :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
13.11.06 14:38

No právě, NĚJAK si určitě poradí. :o Ale, co ty následky pak? Jo a klid po? No tak to chci vidět. To teda nehrozí. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
14.11.06 10:57

Biny, té operace se neboj. Operují se daleko menší děti. Navíc v současné době je trend nesestouplé varle operovat co nejdříve, do 2 let. V břišní dutině je pro varle moc velká teplota a čím déle tam bude, tím je větší riziko poškození s následnou neplodností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
14.11.06 11:04

Holky, s dětma budete hospitalizované i vy, máte na to právo u dětí do 6 let, ale to asi víte. Před tím, než dítě odvezou na sál, dostane dítě injekci, tzv. premedikaci, je to příprava na narkózu. Ta injekce by měla dítě zklidnit, takže na sál už přijede trošku utlumený. Nebojte se toho. Horší bude pak nejíst a hlavně nepít. Budou pak hodně žízniví a budou vyžadovat pití, to se bude muset vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí