Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak se musím podělit o mou zkušenost. ![]()
Teda, my jsme ještě na začátku. Synovi je 7 let a při preventivce nám dr. nenahmatala pravé varle,
tudíž doporučení na vyšetření na urologii. Dle hledání na netu jsem zjistila, že když se syn postaví a je v klidu, tak tam varle má, ale když se začne smát nebo se rozruší, tak se mu zatáhne do třísla a tak by se mohlo jednat o cestující varle, což je do budoucna pro plodnost špatně, tudíž by se mělo zafixovat. ![]()
Našla jsem: http://www.liborjanecek.cz/
Koukněte samy ![]()
MUDr. Janeček v Ústí nad Orlicí, který se této léčbě věnuje a hlavně je možný ambulantní zákrok, takže si ho můžu vzít hned domů a dnes tam jedem na první vyšetření, takže vám budu průběžně psát, jak to probíhá a třebas i někomu pomůžu, když neví na koho se obrátit. Bydlíme 100 km od Ústí, to prý nevadí a dle telefonního rozhovoru doktor velice příjemný, sympatický, tak jsem zvědavá jak dopadneme ![]()
Zítra vám písnu, co a jak ![]()
Tak píšu, jak jsme dopadly
Syn má opravdu cestující varle, ale
na zákrok to není, jen se to musí sledovat do budoucna
Klučina je živější, to je fakt, tak to má asi propojený i tam ![]()
Tak trochu ale v tom případě nechápu dětskou dr., že hned stresuje operací, vyšetřením atd., když jen stačilo, aby chvíli počkala a pak by ho našla.
No co dodat, vše dobře dopadlo, dr. supr
![]()
@vegetak Ahoj, takže jestli to chápu dobře, tak s tím nic dělat nebudou a nechají ho „cestovat“?? My jdeme se synem v červnu na operaci, jemu bohužel necestuje, má ho někde v třísle snad či co, takže mu ho budou stahovat dolů a zafixují ho. Už jsem si zvykla na to jedno, tak jsem na to zvědavá
![]()
@Iwis
Jo jo, přesně tak, jen ho musíme hlídat, když mu běhá sem tam, tak ať nezůstane v třísle. Držím palečky ať operace dopadne dobře a jak starý syn to je a kam jdeš na tu operaci?
Zdravím Vás, můj syn má 9 let a na preventivní 9leté, nám dr. Nenašla levé varle, vždy je tam měl a poslední rok mu začaly zajíždět. Byli jsme na ultrazvuku a tam mu zajely obě, tak nás odeslala k dr. chirurgovi. Pán zkušený
ho nechal lehnout a jedním hmatem, mu je dostal do šourku…a to mu je dětská nemohla 1 nahmatat. Verdikt hypermobilní varlátka a musí na fixaci. Prý ty varlata mají jakoby tenké nitky na kterých jakoby kloužou a ty rostou, tak jak vše ostatní, někdy se stane, že roste vše ostatní a to má zpoždění a proto se vrací. To mi bylo řečeno. 2.6 jdem na tu fixaci… už ted mám staženou pr..
bojím se a zaplatím si pobyt ve špitále, do 10 to prý jde. Má to někdo z vás za sebou, hojí se to dobře? Jsou nějaká opatření,? DĚKUJI
@Evička.ok píše:
Zdravím Vás, můj syn má 9 let a na preventivní 9leté, nám dr. Nenašla levé varle, vždy je tam měl a poslední rok mu začaly zajíždět. Byli jsme na ultrazvuku a tam mu zajely obě, tak nás odeslala k dr. chirurgovi. Pán zkušenýho nechal lehnout a jedním hmatem, mu je dostal do šourku…a to mu je dětská nemohla 1 nahmatat. Verdikt hypermobilní varlátka a musí na fixaci. Prý ty varlata mají jakoby tenké nitky na kterých jakoby kloužou a ty rostou, tak jak vše ostatní, někdy se stane, že roste vše ostatní a to má zpoždění a proto se vrací. To mi bylo řečeno. 2.6 jdem na tu fixaci… už ted mám staženou pr..
bojím se a zaplatím si pobyt ve špitále, do 10 to prý jde. Má to někdo z vás za sebou, hojí se to dobře? Jsou nějaká opatření,? DĚKUJI
Ahojky, můžeš mi napsat jak to probíhalo a jak to syn zvládal. A nebyly nějaké komplikace? Čeká to mého synovce ![]()
Pro Iwis: My máme úplně stejnej termín…FN Motol…16.6.nástup a 17.6. operace…malýmu je 21 měsíců… vůbec nevím zda ho na to dát…prý do 2let se to doporučuje…malej v šourku nic skoro nemá to jedno varle prý zřejmě uplne zaniklo nebo nekde putuje…od narození bylo hodně malý…a pak najednou že není to nám řekli loni v listopadu a hned že revize…apod. ale ted mi doktor řekl že tam je i šance že by někde mohlo bejt proto je třeba operovat ted…kdyby slo jen o revizi dalo by se to ev. odložit…jen že prej jinak než při operaci se to nezjistí… doma máme peklo…partner ho na to dát nechce…chce to odložit až bude větší…já bych zase nerada něco zanedbala…ale strach mám šílenej…
@LuckaVasik Ahojky, tak to se tam asi potkáme co? Hele my jsme o tom taky hodně dlouho diskutovali, přítel měl totiž to samé, ale u něj to ještě řešili hormonálníma injekcem, bylo mu kolem 5 let, a dodnes si pamatuje jak ho to bolelo, takže jsem ráda že už to injekcema neřeší, takhle je za cca 15 minut hotovo a je to. Lepší než šest týdnů
hele nechci radit, ale šla bych na to co nejdřív, aby mohl mít v budoucnu vůbec děti, a hlavně si myslím že z toho nemají takový rozum než kdyby mu bylo třeba 5
já jsem pročetla o tomhle tématu hooodně článků a tak a jsem ráda že na to jdeme už teď, i když z toho mám nervy jak blázen!!V kolik tam máte v pondělí být??
@anna05 neboj me sestry syn 6 let sel na operaci kolena za 2 dny byl doma pak ho chytil slepak byl tam 10 dnu a zed jel na mesic do lazni neboj