Odklad očkování

1825
28.11.06 08:28

Odklad očkování

Ahoj, už dvakrát jsme nešli na očkování kvůli rýmě a každým dnem čekám, že nás pozvou zase, pro změnu kluk kašle. Už si připadám jako nezodpovědná matka, protože sestra doktorky mi posledně kázala, ať se do příště vykurýrujeme. Nevíte, jestli je nějaká lhůta, kterou musíme při očkování proti zarděnkám a příušnicím dodržet? Podmínkou prý je 100procentní zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
28.11.06 08:36

Tak nám se to stalo taky - malá měla být očkovaná cca v červenci, to měl dr dovolenou. Tak nás zavolali v září. Malá kašlala (kdyby jen kašlala, dobrý, ale i zvracela hleny), tka zas za měsíc. Malá pořád pokašlávala a měla trochu vodovou rýmu, dr by ji naočkoval, ale shodli jsme se, že bude lepší to opět odložit, protože jsem měla zánět ledvin a ještě virozu, takže radši. Takže nás naočkovali až minulý týden, tj. skoro půl roku po…a i tam nám hrozilo, že se to odloží, měla náběh na opar.

V očkováku píšou 21.-25.měsíc přeočkování, přičemž u p rvního očkování je poznámka, že přeočkování je za 6-10měsíců, možno i později.

Osobně mě štve, že nás právě nevzal už vl étě v srpnu, kdy tam byl, protože na podzim je jasný, že děti budou spíš marodit. Každopádně by měl dr prcka vyšetřit a případně na:,–(it léčbu. Pokud to nic není, tak nezbývá než vydržet.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
28.11.06 09:10

vůbec nic se nestane aneb čím později tím líp..Nezlobte se, ale já zrovna příznivce očkování nejsem a tak jsem se to záměrně snažila odsunout co nejdál..Takže jdem zítra - malé bude skoro 20měsíců a možná bych to posunula ještě o víc, ale čekám druhé mimčo a nechci si tu reakci prožít s dvěma uřvanečkama..

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
28.11.06 09:21

Ahoj,

podľa zákona sa MMR očkuje OD 15.MESIACA a NIE JE stanovená lehota DOKEDY má očkovanie prebehnúť. Osobne zastávam názor, že čím neskor, tým lepšie… Nenáhlite sa s tým zbytočne, radšej počkajte, kým bude dieťa 100% zdravé, aj keby to znamenalo, že si počkáte do jari. Preočkovanie sa posunie úmerne tomu.

Pomy - na ksichty sestry nedaj, nie je to jej dieťa, ona zaň žiadnu zodpovednosť nenesie, ona iba chce mať „hotovo“.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
386
28.11.06 10:14

Ahojky všichni,
teď zrovna řešíme to, že už přes 2 měsíce nemůžeme sehnat vakcínu Priorix. Doktorka nám ji doporučila, ale nikde není. Jestli nebude do
14. 12., tak ho nechám naočkovat normální - Trivivakem. Čím je očkujete vy?
Adam má být 23. 1. přeočkován Infanrixem Hexa a jestli bude nemocný, tak nevíte jaká je doba mezi přeočkováním? Jdem na 4. vakcínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
28.11.06 10:19

Nás dr očkoval Trivivacem, Priorix nedoporučil, ptala jsem se i tu na diskusích.

Co se té Hexa týče, zas platí totéž, co výše. Nám to např. odsunuli, protože malá byla nemocná a mezi uzdravením (měla ATB) a očkováním měla být 2 týdenní prodleva.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
28.11.06 10:23

Proč Priorix nedoporučil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
28.11.06 10:29

V podstatě řekl to, co holky v diskusi, ty rozdíly v reakcích tam takové nejsou jak např. u těch hexavaců vs klasice.

Reakci jsme neměl, teď jsme po druhém okčování, tak čekám.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
28.11.06 10:32

A prosím Tě, na jaké stránce je ta diskuze? (nebo odkaz)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
28.11.06 10:50

https://www.emimino.cz/modules.php?…

A když si dáš možnost Hledat a napíšeš tam Priorix, najde ti to víc diskusí

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
28.11.06 11:16

Díky moc, ale nejsem z toho vůbec moudrá. Někdo to doporučuje někdo ne. Tak já fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
28.11.06 11:53

Pomy, Vítek má18 měsíců a taky jsme toto očko ještě neabsolvovali. Dává se tuším kolem 15 měsíce, ale Vítek byl mezitím nemocný a pořád něco. Dr. mi řekla, že toto očko není tak akutní, že klidně počká do jara, důležitělší podle ní je dát mu teď 4.dávku hexavakcíny. Na tu jdeme tento týden a snad to klapne a nedostane rýmu…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
28.11.06 12:39

Ahoj,

nám se taky očkování pořád odkládá, ale máme to tak už odmalička. „V termínu“ byl vlastně očkovaný jen v porodnici proti TBC. Další očkování měl až po 6 měsících no a teď jsme dostali pozvánku na středu příští týden na očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám a to bude Adámkovi skoro 19 měsíců. A 4. dávku infanrix hexa taky ještě nemáme naočkovanou. Má často kašel a rýmu takže se to pořád posouvá.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.11.06 14:31

Syn dostal první dávku až ve 2,5 letech (letos v lednu) a druhou dostane nejdříve příští rok na jaro. Ta druhá prý nemá žádné časové omezení, do kdy se musí naočkovat.

Také jsme měli domluvený Priorix, ale Priorix obsahuje želatinu a syn po ní jeden čas blinkal, takže dostal klasiku.

Jediné, co nám dr bez problémů nyní naočkovala byů Prevenar kvůli pneumokokovým infekcím. Stále řešíme záněty středního ucha, tak snad na ně aspoň trošku vyzrajeme.

Evka a V3r+V10m

• Citovat
  • Upravit
225
4.12.06 16:03

Ahoj maminky,mame ist na preockovanie Infanrix Hexa vakciny.Vobec som netusila,ze bude treba aj 4 ockovanie touto vakcinou 8O V:,–(e sa pisalo aj lekarka nam vravela,ze ked si kupime tuto setrnu vakcinu mame klud po 3 ockovaniach a usetrime maleho od niekolkych pichani naviac.No pri poslednej navsteve nam povedala,ze si musime kupit dalsiu vakcinu.Riadne ma tym sokovala lebo pred Vianocmi sme teda s vydavkami na ockovanie vobec neratali.Celkom ma prekvapila aj cena 1900,–Preto sa chcem spytat ci bol niekto tiez na preockovani s mimcom okolo 18mesiaca?A ci nevie nahodou niekto poradit kde v Prahe by sa dala tato vakcina zohnat za lepsiu cenu?Ked sme kupovali prve 3 lekarka nam poradila jednu lekaren a tam nas stala 2500 za 3ks.Zial teraz ju nemaju za vyhodnu cenu.Dakujem za odpovede :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí