Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, dnes jsme měli dostat hexu a domlouvala jsem se s dr. Jestli to můžeme odložit. Chtěla jsem o 2 měsíce nakonec mi “dovolil” o měsíc a říkal ze musíme všechny 3 první povinné očkováni začít dávat do půl roka jinak, ze to nebude hradit pojišťovna a ze prý se nedoplatim. Mně se to teda moc nezdá, tak se vás chci zeptat na zkušenosti.
@Tyna4321 píše:
Ahoj, dnes jsme měli dostat hexu a domlouvala jsem se s dr. Jestli to můžeme odložit. Chtěla jsem o 2 měsíce nakonec mi “dovolil” o měsíc a říkal ze musíme všechny 3 první povinné očkováni začít dávat do půl roka jinak, ze to nebude hradit pojišťovna a ze prý se nedoplatim. Mně se to teda moc nezdá, tak se vás chci zeptat na zkušenosti.
Nesmysl.. Můj syn má pres půl roku a první dostane zítra, dcera měla první hexu taky v půl roce.. Ty jsi rodič, Ty rozhodujes
@Tyna4321 píše:
Nesmysl. Nenech se vydírat.
(můžeš říct „ok, tak nebudeme očkovat vůbec“ a uvidíš, jak otočí
)
Ještě teda - jak „všechny 3 první povinné očkování“.
Povinná je akorát hexa a pak MMR, ale to se dává až cca v roce a půl.
Jestli tě chce povinně upíchnout do Prevenaru atd., tak to povinné NENÍ.
@Lucie_Sx určitě říkal “všechny3” ale také už jsem koukala na povinna očkováni a přijde mi to zvláštní. Myslím, že říkal bexsero, ale nejsem si tím jistá a tu 3. Si vůbec nepamatuji. Já jako nejsem proti očkování ani těm nepovinným, jen nechci začínat tak brzo. Ale on mi ani neřekl, že ty ostatní nejsou povinná a jestli mi to bude tedy pojišťovna hradit i později tak to opravdu není dobrý lékař, aby místo toho, aby mi dal nějaké medicínské rady abych změnila názor mi lhal a manipuloval skrz finance ![]()
@Tyna4321 s doktorkou jsem se domluvila, ze hexu dam az v pul roce. Poznamenala si to do karty a nebyl problem. Prevenar je hrazen pojistovnou (+ doplatek cca 500,–) v pripade, ze se daji 2 davky do 7 mesicu veku. Bexsero hradi pojistovna, kdyz se prvni davka aplikuje do 6 mesicu veku. Tak mi to alespon bylo receno zhruba pred mesicem ![]()
Jeste doplneni - povinna je jen hexa. Bexsero a Prevenar je volitelne ockovani, ktere ale za splneni podminky pojistovna hradi.
Odložila bych co nejdéle, i kdyby dítě bylo zdravé. Dceru Dr naočkovala ve 13m (nevěděla jsem, že v očkovacím kalendáři je že od 15m) a měla šílenou neurologickou reakci, OK není ještě teď, po víc jak 7 měsících.