Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pokud ti hrozí předčasný porod, tak ti má gynekolog napsat žádanku do rizikové poradny v porodnici a vezmou tě i mimo běžný registrační pořadník jako rizikovou. Pokud riziková nejsi, tak se nedá nic dělat- takový je současný systém, kdyby si každý vzpoměl ve 20. týdnu, tak ztrácí registrace význam. Sama na registrace nadávám kdy chodím, ale jeínak to nejde. Někde porodíš - zavoláš sanitku a ty tě někam odvézt musí.
já bych ještě dala bacha na ten předčasný porod, některé porodnicena to nejsou zařízené a bohužel to pak dopadá tak že porodíš a mimi ti můžou převézt jinam kde na to zařízené jsou. Stává se to dost často, takže bych se informovala i na toto. Kamarádka rodila předčasně v podolí a převáželi jí pak i do krče kvůli kapacitě, takže tyto dvě porodnice jsou na tyto malá miminka určitě zařízená. ![]()
Do podolí se jen tak nedostane, tam je registrace 14+0 a ještě je to na dračku, pak se i hýbe termíny porodu, pokud to jde. V Krči to bylo v pohodě a v klidu. Jinak já vlastního porodníka u druhého porodu měla, ale byl to kamarád, a můj názor? Stejné, na porodu to měnilo pouze to, že dítěti pomohl ven až v poslední fázi porodu a že mě šil, to je tak všechno, jinak žádné privilegie, jako by byl císař, vyvolávačka na termín apod. nebyla, prostě normálka jako s každým jiným porodníkem, stejně to nejhorší prožíváš vlastně s porodní asistentkou sama. Třetí porod bude bez kamaráda a taky to bude stejné, dovnitř mohlo, ven musí
A jestli jsem měla z porodu strach i s vlastním porodníkem? Ano úplně stejný, jako u prvního porodu, a teď po třetí se taky bojím, to je naprosto normální pocit, i kdyby bylo po 8 smé nikdy nevíš jaké to bude a jak to dopadne.Asi bych se teda spolehla na tu spádovku, pokud nemáš rizikovku zanesenou v knížce, nebo pak na tu Krč, kde mají všechno. Od motole to není zase až tak daleko.
Moc všem děkuji za užitečné rady..Budu stále zkoušet alespoň po telefonu a když to ani tak nevyjde,zavolám až mě to chytne sanitku a uvidí se…Jinak Vinohrady nemají zařízení pro předčasně narozené děti..
Jupííííí 36.týden a konečně máme prodnici.!!!!
Nakonec Motol a to jen díky panu primářovi z Homolky
super chlap ![]()
Myslím, že ten 36. tt je už „v pohodě“.
Vím, že se tě to už netýká, ale právě v Krči nejsou na mimina do 36. týdne připravení, na tyhle mrňouse jsou v Praze jiné porodnice.
DMartina píše:
Vím, že se tě to už netýká, ale právě v Krči nejsou na mimina do 36. týdne připravení, na tyhle mrňouse jsou v Praze jiné porodnice.
Kde jsi prosím tě vzala informaci, že Krč není zařízená na nedonošence??? Právě, že jako jedna z mála porodnic ano a na dost vysoké úrovni!!!
Ketysha píše:
Jupííííí 36.týden a konečně máme prodnici.!!!!Nakonec Motol a to jen díky panu primářovi z Homolky
super chlap
Tak to je moc dobrá zpráva. V Motole bude o tebe a mimi dobře postaráno ![]()
Také musím reagovat na to, že v Krči nejsou na nedonošené děti připraveni, naopak. Dceru tam na operaci převezli den po porodu, aby ji odoperovali, přijel operatér z Vinohrad (právě kvůli tomu zázemí, které pro mimina v Krči mají). Pak tam malá ležela ještě týden na JIP a v inkubátorech vedle tam byla neuvěřitelně malá miminka, od 30 týdne výš určitě…
Tánik píše:DMartina píše:Kde jsi prosím tě vzala informaci, že Krč není zařízená na nedonošence??? Právě, že jako jedna z mála porodnic ano a na dost vysoké úrovni!!!
Na základě vlastní zkušenosti, i když je pravda, že téměř čtyři roky staré.
Do Krče (mluvíme-li o Fakultní Thomayerově nemocnici v Krči) mě přivezla sanitka ve 3 ráno ve 31. týdnu, protože ani u Apolináře ani v Podolí nebylo místo (a Motol byl asi moc daleko, nevím, o Motolské porodnici nevím vlastně vůbec nic). Byli ze mě úplně hotoví, chodili okolo mě po špičkách, zároveň ale u mě každou chvíli někdo byl a zjišťovali, jak mi je… a nejspíš strávili celý zbytek noci a dopoledne voláním po těch uvedených porodnicích, jestli se jim neuvolnilo místo, neb jak mě informovali, oni jsou zařízení až na děti narozené od 36. tt. Okolo poledne mě převezli houkací sanitkou k Apolináři, takže asi na takhle malé děti opravdu zařízení nebyli, řekla bych.....
Nevím jak to je s kapacitou v Motole,ale nechtěli mě vzít už v 18 týdnu bylo na ně pozdě..Prý sem to propásla a mají úplně plno..Takhle mi to řekli 2krát a to ani nevěděli přesný termín..Ve Vinohradech mi řekli,že nemají pro předčasně narozené děti zažízení..A Podolí je plné..Apolinář také..Nezkoušela sem jen Krč a Bulovku..I když na Motol nemám moc dobré vzpomínky tak jsem moc ráda,že nějakou porodnici vůbec mám a hlavně je to nejbližší nemocnice..autem cesta max.10minut
takže super..Ted akorát čekám na 1.kontrolu v pondělí tak uvidíme
![]()
teda ženy já vám tu Prahu nezávidím… co zkusit okolí - Brandýs, Nymburk a tak? U nás v Nymburce člověk prostě přijede a porodí… žádná registrace nebo tak, prostě nic. Ale podívat se člověk samo přijet může. Tedy žádná moderna to tu není, ale personál až na vyjímky moc fajn a vzhledem k počtu několika rodiček si člověk nepřijde jako číslo, ale jako někdo na kom záleží…
Taky vám tu Prahu nezávidí.Já jsem z Hradce Králové a tady máme dětskou Jipku pro ty uplně nejmenší miminka a žádnou registraci,naštěstí.Příjdeš a rodíš.Ketysho nevím sice,proč scháníš ve 36t těhotenství kliniku pro nedonošený miminka,vžiť v termínu se počítá 40+,ale i - 2 týdny a takhle ke konci bývají benevolentnějšíM
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.