Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,nemáte některá aktuální seznam věcí do Ivančické porodnice,Zajímalo by mě,jestli si musím např.brát svoje noční košile,oblečení pro miminko,plínky,kosmetiku atd??? ![]()
Děkuji za odpovědi.
Ahoj, rodila jsem tam v červnu - tak jestli takhle aktuální stačí ??
A proč se nezeptáš rovvnou tam??
Rodila jsme tam Tobíka, košili jsem měla jejich, plínky svoje, oblečení pro mimčo erár, kosmetiku jsme dostali nějaké vzorky, plinky svoje, vložky svoje, erár bylo asi jen 5ks…
Já se tam chystám,ale chtěla jsem už trochu balit,tak se ptám ![]()
Na porodní sál jsem si nesla - piškoty, dvě velký neperlivý vody, osušku, ručník, přezůvky, kapesníky - papírový, 1× poporodní kalhotky, teplý ponožky, foťák.
Nic jiného jsem nepotřebovala - košili ti dají svoji, vložek dostaneš při příjmu sterilní sáček a mimčo zabalí do jejich věcí po porodu.
Po porodu mi manža bral domů osušku, ručník / byly mokrý, jak jsem pořád chodila do sprchy /.
Na šestinedělí jsem jela v porodní košili, poporodních kalhotkách a s jejich pytlíkem vložek - než ti dojdou máš jejich sterilní.
Na pokojích bylo docela velký vedro - župan jsem použila jednou, když jsem s dcerou jela o tři patra dolů na kyčle.Jinak ne…
Košile dávají každý den nové, nesmíš mít svoji - vzhledem k nařízení hygieničky / já měla jednu svoji - nepoužila jsem /
Poporodní síťované kalhotky - těch bych doporučila hodně, já měla 5 ks a bylo to málo, musela jsem přepírat…
Před pokoji je umyvadlo - tam si necháš mýdlo na ruce a pak ve sprše jsem měla gel a šampon. Doporučila bych hodně osušek - nedají ti - častý sprchování.A někoho, kdo ti bude často nosit zásoby neperlivé vody na pití - pila jsem 4 l denně. Máš k dispozici jejich čajík, ale mně moc nechutnal a dceři dělal zácpu. Další aspoň dva balíky vložek po dopotřebování jejich, vložky do podprsenky a něco na snídaně / pokud ti jako mně nestačí dva chleby a malý máslo / - manža nosil taveňáky, buchty
…
Pro mimi - dostaneš jednu zavinku - pokud ji nepoblindí, nepokajdí… až do konce, první plenku ti dají oni / je v ní vždycky látkovka a tu odevzdáváš, jako znak první stoličky a močení - sestřičky vysvětlí /, druhou už máš svoji papírovku, na oblečení si vždycky vyfasuješ erár bavlněnou košilku a dupajdy - nic moc, ale stačí… doporučuji - určo aspoň dvě bodyna - košilky se krabatí, nemusí vyhovovat, lehkou čepičku - když se větrá a ponožečky, taky aspoň dva balíčky vlhč. ubrousků - na koupání chodíš jedenkrát denně a při smolce je spotřeba veliká. Taky bych doporučila aspoň dvě přebalovací podložky.
Dostaneš - malý vzoreček Bepanthenu, malý kelímek Ung. Leniens, vatičku na pupíček a trošku lihu.
Na sesterně je na koupání dětská kosmetika " Johnson " - pokud ti nevyhovuje vezmi si jinou.
A to je tak asi všechno.Kdybys měla dotazy tak se ptej…
/ doklady - to je klasika - ofocený rodný list - nebo prohlášení z matriky, prohlášení o jménu dítěte - mají formulář vezmeš si na CTG před porodem , OP, kartu poj., těhu průkazku /
To je myslím vyčerpávající odpověď,takhle jsem si to nějak představovala popsat.Prostě z vlastní zkušenosti.Takže moc díky ![]()
Jsem moc ráda, že stačilo, taky jsem se po tomhle pídila před porodem a bohužel mi nikdo nenapsal
/ já táhla hromadu zbytečných věcí a těch, které by se mi hodily zase bylo málo
/ tak mamka s manželem fungovali jako donášková služba.
Porod si užij, já sama věřím, že za nedlouho tam půjdu zase. Bylo to super a vlastně je mi líto, že je za mnou… / jinak si prosím tě nemaluj, že by nebolel, ale zážitek krásnej, obrovskej - mám tu i deníček, tak můžeš mrknout /
Jsem moc ráda, že stačilo, taky jsem se po tomhle pídila před porodem a bohužel mi nikdo nenapsal
/ já táhla hromadu zbytečných věcí a těch, které by se mi hodily zase bylo málo
/ tak mamka s manželem fungovali jako donášková služba.
Porod si užij, já sama věřím, že za nedlouho tam půjdu zase. Bylo to super a vlastně je mi líto, že je za mnou… / jinak si prosím tě nemaluj, že by nebolel, ale zážitek krásnej, obrovskej - mám tu i deníček, tak můžeš mrknout /
To je jasný,já vím,že to asi nebude žádná hitparáda,ale nebojím se.Věřím,že to nějak zvládnu ![]()
prosimvas zeny co ste rodili v Ivancicich nevite jestli tam maji inkubatory?pan primar me rel ze bud rodit uz brzo jsem 7 mesic ale chtela bych vedet jestli tam na to sou pripraveni pan primar mi to nerekl takze nevim ![]()
@Navli
dekuji za supr seznam chystam se tam v cervencu a toto je presny co by popis ![]()
Rodila jsem v Ivančicích 23.3.2012, seznam jsem měla šíleně dlouhý, tašku jako kdybych se stěhovala a půlku věcí jsem vůbec nevyužila
Na porodním sále jsem toho moc nepotřebovala, košili jsem dostala, vložky taky, měla jsem akorát pantofle, ručník a hlavně hodně pití
Je tam možnost puštění hudby, takže si klidně můžete vzít své CD. Jinak na šestinedělí opět košile erární, pár vložek jsem dostala na porodním, jinak jsem měla svoje (doporučuju porodnické vložky z lékárny, nejlíp značka Samu), síťované kalhotky (Tena), měla jsem 5 ks a bohatě stačily, dají se přeprat a jde z nich dobře i krev. Dál ručníky, vložky do podprsenky, kojící podprsenku, sprch.gel a šampon, určitě Bepanthen na bradavky a taky jsem ho použila pro malou, protože nám dali jenom vzorek kosmetiky Johnson a malá po něm byla celá červená a opruzená. Pro malou jsem měla balení plen vel.1, vlhčené ubrousky a oblečení na cestu domů pak přivezl tatínek, po dobu pobytu jsem pro ni měla jejich oblečky, sice byly celkem veliké ale dalo se to, aspoň jsem doma nemusela nic prát
Župan a teplé ponožky jsem vůbec nevyužila, na pokojích bylo děsné teplo ale to už je na každém. Pak doporučuju nějakou knížku nebo křížovky a hodně vody, mě jejich čaj nechutnal a jak je psáno výše, po porodu jsem měla pořád žízeň a 3 litry jsem vypila minimálně.
A souhlasím, že snídaně moc bohaté a chutné nejsou, takže určitě doporučuju někoho, kdo bude vozit něco dobrého ![]()
Ahoj holky, aktualni seznam by nebyl? Prece jen je tu naposled psano pred dvema roky a ono se vse porad meni…
Ahoj do porodnice: NA MIMINKO:Plínky, ubrousky, mastičku na zadeček(dají vzorek) nejlepší pro začátek betapanthen. Oblečení při odcházení z porodnice podle počasí.
MAMINKA:Poporodní vložky(je i možnost od nich, ale raději si vzít i svoje),vložky do podprsenky, kalhoty nebo sítované kalhotky cca 7 kousků raději, dva ručníky jeden menší jednu osušku menší pro případ utření rukou, kojeneckou podprsenku, ponožky teplé, nebo tenčí (záleží jaké je období),hřeben, kosmetiku na kterou jsi zvyklá, šampon, sprchový gel, sprchový gel na intimní hygienu, kartáček na zuby, pastu, mýdlo, HODNĚ toaletního papíru, vodu popřípadě čaj pro podporu kojení, můžeš i něco k zakousnutí před porodem, kdyby moc nepostupoval at nejsi o hladu. Řekla bych, že je to nejspíš všechno jo a hlavně PEVNÉ NERVY ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.