Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminy,chtela jsem se zeptat..jsem ve 35tt a uz mam nejvyssi cas sbalit si veci do porodnice,ale porad nevim nejak co..:-) Nema nektera z vas zkusenost z Vinohradskou?A co vse s sebou si tam musite vzit? ![]()
ahojky, rodila jsem v srpnu 2009 tam, na miminko jsem si vzala:
jednorázové plínky
krém na prdelku
jednorázové ubrousky
pro sebe:
kosmetiku a hygienu do sprchy, ručník, podprsenku a vložky do ní (ale to jsem tam nepoužila, chtěli ať prsa větrají a stejně se prsa ještě pořádně nenalijou), dále vložky do kalhotek, poporodní kalhotky!! ponožky,pantofle. Nabíječku, mobil, foťák, pití, susenku k porodu
doklady k porodu… to je snad vše…věci na miminko tam všechno měli, pak až manžel přinesl věci na cestu domů.
Kubykula - tak koukám, že jsme tam byly ve stejnou dobu, já rodila ale 25.8.a šla jsem 29.8. domů… ![]()
ShayaW píše:
Kubykula - tak koukám, že jsme tam byly ve stejnou dobu, já rodila ale 25.8.a šla jsem 29.8. domů…
Jasně, že spokojenost…! Já měla p.primáře Pipku…
Jediné, co mi teda trochu vadilo, byla ta ambulance…3 pacientky najednou v ordinaci, do toho Vietnamky se svým „překladatelem“…ale jinak bomba......!!! Já byla na nadstandartu, pokoj super…ty sestřičky taky…takže NO PROBLEM !
ShayaW píše:
Jasně, že spokojenost…! Já měla p.primáře Pipku…Jediné, co mi teda trochu vadilo, byla ta ambulance…3 pacientky najednou v ordinaci, do toho Vietnamky se svým „překladatelem“…ale jinak bomba......!!! Já byla na nadstandartu, pokoj super…ty sestřičky taky…takže NO PROBLEM !
no jo ty vietnamky byli občas hustý, ale zas jednou si tam mamina nějaká stěžovala, že tam chlapa nechce, a oni ho poslali pryč…
a bydlíš někde v okolí nemocnice? nebo jsi dojela dál??
Tenkrát jsem bydlela v Karlíně, ale stejně jsem přenášela, takže jsem si tam v klidu dojela den před porodem… ![]()
ahoj,my rodily 29.srpna 2010.kluka jsme rodila jako neregistrovana ,pac me nikde nchteli zaregistrovat(pry uz nikde nebylo misto)rodil me primar pipka a byl naprosto skvely.rodila jsem tam sotva 2 hodiny,prijaly me uz skoro otevrenou a kdyz me pipka sil,povidal si se mnou o bageterii,aby me odreagoval,pac jsme byla sita na obou stranach,sice me nasmiknul,ale i tak ne z druhe strany malej roztrhnul,tak jsme sita cela,a vinohradskou si nemuzu vynachvalit,az budu rodit podruhe,jedine vinohradskou!byla nej.pokud ale nekdo vi,ze pujde na cisare,tak to vinohradskou nedoporucuju,kamaradka tma rodila cisarem a malem zarvala ona i dcerka,pekne ji to zmrvily.ale na klasickej porod jsou skvely..
Ahoj, my rodili v srpnu 2014 a určitě chválim sestřičky, které jsme chytili celkem milé a ochotné. Sebou jsem toho měla hodně, nakonec stačily - vložky, pantofle, ručník, župan, kosmetika pro mě, pro malého pouze pleny a krém na opruzeniny. Dopuručuji Rybylku. Oblečení tam mají erár, zavinovačku a látkové pleny taky. Potom pouze něco na cestu domů.
@Lehnicka81 děkuji za užitečné info
budu tam rodit v hodně blízké době
Ahoj, já rodila teď v prosinci a můžu říct, že personál je tam super. Ocenila jsem především optimismus u samotného porodu. Určitě sebou do porodnice vše pro přebalení miminka, čili ubrousky, krém, plenky a my potřebovali i olejíček, protože malý byl hrozně suchý. Pro sebe pak určitě jednorázové kalhotky, vložky, hygienu do sprchy a doporučila bych ručníky dva.Pak určitě nezapomenout doklady a tužku. Já nakonec využila i podprsenku a ty vložky do ní, takže za mě ano.Ze začatku se opravdu musí prsa větrat a dál je to individuální. Potom i mast na prsa. Pantofle a župan na chodbu. Jinak já nosila košile jejich, přišlo mi to lepší. Mýdlo na koupání miminka tam mají, to není třeba, ani oblečení. Já měla sebou i látkové pleny, ale zbytečně. Určitě pití, po porodu bude žízeň a sůša se taky hodí
a pak cokoli na zpříjemnění, knížku, mini tv atd. A určitě nabíječku ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.