Porodnice Brno - Bohunice

4
26.12.10 19:58

Porodnice Brno - Bohunice

Ahoj, přečetla jsem snad všechny příspěvky o této porodnici, ale většinou jsou starršího data. Nemáte někdo nějakou čerstvou zkušenost nebo radu?? Nebo je tu někdo, kdo se na přelomu roku do tété porodnice chystá?? Já mám termín 11.1, ale kdo ví, jak to nakonec dopadne. Není to moje první dítě. Předem všem dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18651
26.12.10 20:03

Mno možná by tě mohlo zajímat že tato m aminka píše že tam prý teď neberou?
 https://www.emimino.cz/…ousum-57290/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
26.12.10 20:07

ahoj…a co bys chtela vedet? ja tam lezela tyden a mela tam rodit ale nakonec sem utekla do breclavi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10983
26.12.10 20:09

Ahoj,já tam rodila v červnu ,a spokojenost. Ale dvakrát jsem rodila i na Polní,a taky spokojenost :palec: :palec: :palec: Polní je menší,Bohunice jsou veliký,a moc mamin najednou.Ale péče dobrá :palec: :palec: :palec: …Taky jsem volala předem jestli berou :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.12.10 20:09

Asi cokoliv, jak se k tobě chovali a tak… já tam jdu rodit potřetí, ale cokoliv nového potěší. Zatím jsem byla spokojená, ted se děsím, že by snad nebrali??? ale když už jsem tam byla v poradně a jsem objednaná znovu, tak mě snad neodmítnou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
26.12.10 20:15

jako ja myslim ze je to hlavne o tom co komu vyhovuje…jsou tam vyborne vybaveni ale zase to tam berou jak na bezicim pasu…zalezi na koho natrefis…nektery doktori jsou fajn jiny uplny debilove…ale to je asi vsude. ja uprednostnuju rodinne mensi prostredi…v breclavi se za tyden narodily tri miminka…tak se mi to libi…v bohunicich sem se v noci ani nevyspala pac za noc se tam narodilo 8 deti. ja odtam teda utikala hlavne kvuli tomu ze s nima neni moc dohoda…oni jsou tam ty kvalifikovany a na tvoje namety a obavy nemaji ani cas ani naladu…a to mi vadilo hodne…mela jsem mimco KP a chtela jsem rodit cisarem. v bohunicich to bohuzel nikoho nezajimalo :zed: :zed: ale zas mas jistotu ze kdyby naaahodou se neco stalo tak tam se postaraji. takze zalezi na tom co chces ty a kde a v cem se budes citit dobre :wink: jinak porodni boxy jsou krasny…PA jsou taky hodny…JIP je stara ale taky poslouzi. casto maji tak plno ze maminky lezi na gynekologii a nemuzou mit miminks u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.12.10 20:20

Ahoj,rodila jsem v Bohunicích min.týden a co se týče porodu- nemůžu si stěžovat,ba naopak,celému personálu patří ode mně velké poděkování,perfektní přístup PA i lékařky ,od začátku do konce.Porod přirozeně,bez nástřihu(konečně),porod se mi PA snažila odborně urychlit,o všem mně informovala,vysvětlila. Takže od začátku do konce 6 hod. Na šestinedělí taktéž si nemůžu sěžovat,jen je potřeba otevřít pusu a hlásit se,když něco otřebuješ,nikdo nemá čas tam kolem tebe indivindi lítat. Jinak vyjdou vstříc ve všem. Jídlo dobré a je ho tam až moc :palec: Takže za mně celkově jednička s hvězdou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
26.12.10 20:22

jo jidlo je tam fakt uzasny…dokonce mas vyber z jidelniho listku…to sem cucelo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10983
26.12.10 20:38

Tak výběr jsme v červnu neměli :-( :-( …ale je fakt,že je to tam jak na běžícím pásu,ale PA skvělý,taky porod bez nástřihu,pomohla PA,hrozil mi císař…dávám taky 1*,ale Polní zase rodinější :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.12.10 12:14

Já sice teda ještě nerodila, takže v tomhle zkušenosti nemám, ale začátkem prosince jsem tam ležela na rizikovém a co se týče jídla, bylo fakt vynikající, jak píšou holky, bylo na výběr z lístku, jen toho bylo málo - mě to nestačilo. :mrgreen: Na přístup lékařů nebo sester si tam stěžovat nemohu, jen velké vizity s přednostou byly poněkud fraška, ale to mě celkem nevadilo. Zato dovolat se po propuštění výsledků NT screeningu byl nadlidský úkol a například položení telefonu sestrou, když jsem si tam asi potřetí volala mě neuvěřitelně na…lo a nakonec se to podařilo až mému lékaři, kam jsem jela na kontrolu. Takže v tomhle jednání po propuštění mají u mě hodně body dolů. Každopádně v červnu bych tam chtěla taky rodit, snad se nám to podaří, prý tam teď neberou? Jinak co se týče lékařů, ti samí jsou i na Obilňáku, pendlují sem a tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpetra
28.12.10 18:33

Z Bohunic jsem se zrovna vcera vratila, porodila jsem zde na rano na Stedry den syna. Nevim jestli jsem mela jen stesti na lidi nebo to bylo tou vanocni atmosferou a faktem, ze pres vanoce tam mely fakt malo porodu, ale bylo to rekla bych perfektni.
Za cely 4 dny jsem nenarazila na neochotny personal, vsichni se pravidelne chodily ptat jestli neco nepotrebuju, s jakymkoli problemem poradily. Kdyz jsem neco potrebovala mimo pravidelne navstevy z jejich strany, stacilo si dojit na sesternu a zeptat se.
Oproti zkusenosti stare 5 let nesrovnatelny posun. Urcite napomohlo to, ze se mnou nelomcovaly hormony a i ja byla vuci personalu komunikativnejsi.
Jidlo bylo prima (mely sme i salat s rybou k veceri :-) a nadstandart s moznosti neomezenych navstev prisel rozhodne take vhod.
Jedinou vytku bych snad mela k tomu, ze se nazory jednotlivych detsky sester navzajem neshodovaly s tim zda a jak moc prikrmovat.

• Citovat
  • Upravit
18651
28.12.10 21:09

Jéé Petro tak to gratuluji k Jezulátku :palec: Hooodně zdravíčka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
8.1.11 16:19

Ahoj holky,

Do Bohunic docházím na pravidelné kontroly na jiné oddělení a pak doktor mi doporučil rodit tam, kdyby se se mnou něco dělo, tak že jsou schopni hned zasáhnout. Akutní to ale není a přirozeně rodit můžu.

Jsem prvorodička, rodit bych chtěla normálně a mám už svoje nějaké představy. Je mi jasné, že vyvíjet se to může jakkoli, těžko říct co bude, ale přesto bych si chtěla sepsat nějaký porodní plán (možná spíš porodní přání :lol: )
Takže moje první otázka zní - pracují v této porodnici opravdu s porodním plánem? jsou porodní asistenky ochotný ho probrat? Diskutují nad všemi body? Nebo na něčem vyloženě trvají?
Na stránkách porodnice píšou, že si můžu zvolit polohu při porodu i jinou než v leže. Uvidíme, co bude v dané chvíli, ale líbí se mi porodní stolička :think: Mám ve skutečnosti opravdu na výběr nebo mě ve finále naženou na křeslo?
Vím, že hodně záleží na koho narazím, je nějaká osoba se kterou máte špatné nebo naopak hodně dobré zkušenosti?
Chtěla bych svůj porod prožít v „klidu“ (žádní medici apod) a co nejvíc přirozeně. Mám šanci v této porodnici? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.1.11 17:47

:think: Haninac já být tebou,tak to nechám na PA,já coby třetirodička ti můžu s klidem říct,že co porod,to origiál a nemůžeš sama dopředu odhadnout,co pro tebe bude v tu chvíli nejlepší,jak bude porod probíhat a věř,že v tu chvíli budeš ráda za pokyny PA,protože ONA bude podle tvého stavu nejlépe vědět,co je pro tebe v tu chvíli dobré a co ne… V Bohunicích se na žádné koze nerodí,máš na pokoji krom stoličkya ost. náčiní a nářadí především postel,která slouží jak jako lůžko,tak posléze jako porodní postel a já ,coby odroditelka prozatím na kozách jsem ji velice ocenila. Také jsem měla vize stoličky(poze v hlavě),nakonec zpětně vzato,ta postel a instrukce PA na polohy k závěrečnému tlačení byly k nezaplacení,pro mně velmi příjemná premiéra a navíc porod BEZ nástřihu.! :palec:
Být tebou,pokud jsi prvo,tak si zaplat´spíš nějaký kurs,atˇvíš jak dýchat a máš o všem aspoń nějaký přehled a navíc-ty porodní plány v rukou prvorodiček vyvolávají u doktorů spíš úsměvy … 8-)
Apropo. medičku jsem u sebe měla celou dobu porodu,asi to bylo štěstí,chovala se velice profesionálně a se zájmem,dokázala dobře zastat PA. Mně rodil PA Vaverková a bylo cítit,že je to osoba na správném místě :kytka:
Na epidural se ptají předem,na nějaká zvláštní přání také,takže nic není nemožné .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
8.1.11 17:58

diky berry :kytka:
ja vim, ze si porod nemuzu naplanovat a kazdy je jiny, proto taky pisu o predstavach :-)
to co jsi napsala me docela uklidnilo, jeste jednou diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková