Prohlídka porodnice - Olomouc

45
10.12.10 15:30

prohlídka porodnice olomouc

Jen takovy dotaz,byla některá z vás na prohlídce porodnice v olomouci???Jak tato prohlídka probíhala jestli jste vzaly i svojí drahou polovičku či jste to absovovaly sami??? Platí se něco platí???Sice jsem tam volala ale paní zdřejme byla z jiného odelení,neřekla mi nic co bych nevědela.Jsem z toho trošku zmatená :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
10.12.10 17:22

ja jdu na prohlidku s kurzem,ale mam nekde letacek i primo z nemocnice tak pisnu jak najdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
11.12.10 01:58

Ahoj,tyhle prohlidky porada porodni asistentka Ivana Pavlikova, tak se s ni spoj, urcite ti zodpovi vsechny dotazy :)
 http://www.ivanapavlikova.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
11.12.10 14:08

My byli na prohlídce ol.porodnice před víc jak 4 lety v rámci předporodního kurzu. Nejdřív nám na kurzu pustili film, jak se rodí kdesi ve Vídni, a poté jsme šli do olomoucké porodnice - byl to dost šok :-? (manžel mne předtím přesvědčoval, abych rodila v Olomouci, po té prohlídce jsme se ale ještě raději zajeli podívat do Šternberka a když jsme ze Štbk jeli domů, tak manžel prohlásil, že kdyby měl rodit on, tak si vybere Šternberk :lol: - a to byl Štbk ještě před rekonstrukcí 8-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
11.12.10 14:29

Tak, ja se zas nerozhodovala podle vzhledu.. jasne, olomoucka porodnice ma starsi vybaveni, na druhou stranu narozdil od nemocnice ve Stbku ma veskere potrebne vybaveni pro pripad predcasne narozenych deti, coz se mi s dvojcaty klidne mohlo stat, takze pro me to byla jasna volba, i kdyzjsem nakonec sla na planovanyho cisare v 39+2 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
11.12.10 19:00

ja se take priklanim k tomu ze olomouc je dobre vybavena,moje kamaradka rodila ve stenberku kde si to kazdy chvali..no a katastrofa,mela rodit cisarem a nechali ji normalne,malej ji temer roztrhal skoncila na jipce a malem vykrvacela a to jeste melo dohru za dalsi 3 tydny,takze clovek si nevybere,kdyz ma byt porod dobre tak bue dobrej vsude a opacne ale dulezite je ze tady je oparvdu vybavena jipka ,a kdyby se cokoliv stalo tak stejne dite prevazi sem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.12.10 08:50

No já tu prohlídku našla přímo na stránkách porodnice. Jednorázový předporodní kurz+prohlídka porodních sálu,tak jsem teda zvědavá jak to bude probíhat má to trvat něco kolem hodky. Já jsem jednoznačne rozhodlá pro Olomouc,jednak to mám skorem za rohem tak že nevidím jedinej duvod jezdit nekam jinam,sice žádná chvála ale těch pár dní to tam snad vydržím nejednu tam přeci na rekreaci.Káždej má hold jinou zkušenost a jiné nároky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
15.12.10 09:18

Ahoj já jsem rodila v Olomoucké porodnici před třemi týdny a nemůžu si stěžovat. Akorát na novorozeneckým byla jedna sestřička zralá na ránu, ale tu jsem se pokusila nepotřebovat a šlo to. Zastihla jsem ji jen jednu ranní směnu. Jinak přístup personálu super. Dostala jsem se na porodní box, kde bylo nové porodní lůžko, takže to bylo dobré. A pokoje zase taková katastrofa nejsou. Dá se to zvládnout, ale taky možná záleží, jak je kdo náročnej a jakou má představu. Jinak i kdyby bylo prostředí jakékoliv, už bych neváhala a po zkušenosti maminky co byla se mnou na pokoji bych rodila v Olomouci vždy. Její miminko při porodu přestalo dýchat a potřebovalo okamžitě speciální pomoc, což by ve Šternberku asi mohl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.12.10 15:21

Jednorázový předporodní kurz s prohlídku porodnice máme za sebou.Velice doporučuji všem.Není nad to vědet do čeho pujdem a co nás čeká a nemine,sice to trvalo 2hodky ale stálo to za to.Trošičku zastaralé vybavení ale stále slouží a funguje.Porodní asistenka ktérá nám vše ukázala a všechno nám do detailu rozebrala byla super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
31.12.10 21:48

Jee tak jsem rada ze se ti prohlidka libila ja ji uz „nestihla“ porodil jsem v 33tt pro hellp syndrom drive,v nemocnici jsou vsichni super ja i kubicek(ktery je jeste v inkubatoru ) jsme vporadku!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
7.3.11 19:29

hojky holky.jak to je s porodnici v olomouci?co si vzit a nevzit radeji asik vse ze nebo kolik toho dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
10.4.11 17:08

Ahoj holky, taky by mě to zajímalo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
12.4.11 13:23

porodnice

tady je senam přímo z olomoucké porodnice

těhotenská průkazka
občanský průkaz
průkaz pojištěnce
oddací list
pohodlnou a bezpečnou domácí obuv
2 podprsenky pro kojící matky
absorpční vložky do podprsenky
kalhotky (vhodné jsou jednorázové)
hygienické vložky
toaletní potřeby
noční košile nejlépe se zapínáním vpředu župan
panthenolová mast na bradavky (poradí v lékárně)

Potřeby pro miminko

jednorázové pleny na celou dobu pobytu (většinou 4 až 5 dní)
vlhčené ubrousky
oblečení na cestu domů dle ročního období, v případě odjezdu autem i autosedačku
jméno a adresu Vámi zvoleného lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
12.4.11 13:31

CO SI VZÍT DO PORODNICE
Doklady:

• těhotenský průkaz
  • občanský průkaz
  • průkazku zdravotní pojišťovny
  • oddací list
  • určení otcovství - dohodu o příjmení dítěte

Pro matku:
nutné: - hygienické pomůcky (kartáček na zuby, zubní
pasta, mýdlo, hřeben apod.)

• toaletní papír
  • vložky
  • přezůvky
  • léky, které trvale užívá

dle vlastního uvážení:

• absorpční vložky do podprsenky
  • jednorázové kalhotky
  • podprsenka pro kojící matky
  • župan
  • noční košile
  • Yall – vyprazdňovaní roztok
  • Bepanthen (mast na prsní bradavky)
  • Tantum Rosa, Dubová kůra
  • dětský nafukovací kruh – při zvýšené citlivosti

hráze po porodu

Je to individuální ale já se řídila podle tady toho rozpisu,opravdu mi nic nechybělo a ani nepřebívalo snad jen trochu těch porodních vložek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.10.11 20:20

Chtěla jsem se zeptat maminek, které rodily v olomoucké porodnici a žádaly epidural, jestli jim bylo vyhověno.
Já rodila první dítě ve Štěrnberku a hrůzou jsem málem omdlela, na tišení bolesti absolutně nic, že prý jsou pro přirozené porody, ale kapaček do mě teda nakapali a to bylo asi „přirozené“. No Šternberk již nikdy více, spíše mi to připadlo, že se baví nad tím jak rodičky trpí, ale pomoci se nesnaží nijak. Proto prosím o zkušenosti s epiduralem v ol. porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková