Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahojky, možná je to hloupý dotaz, ale jsem prvorodička a tak nevím
chystám se rodit v mostecké nemocnici a četla jsem, že v Mostě je jedno z 12 perinatologických center v ČR. Nevíte co přesně to je?
V podstatě to znamená, že díky tomuto zařízení se dokáží postarat o maminku i miminko v případě těžkých zdravotních obtíží. Miminko tak nemusí být v případě komplikací převáženo do jiné nemocnice.
viz toto: ![]()
Perinatologické centrum je pracoviště poskytující na nejvyšší úrovni komplexní péči o nejzávažnější stavy vyskytující se v průběhu těhotenství, porodu a šestinedělí jak u matky, tak i u plodu či novorozence. V prvé řadě se jedná o kritické stavy ohrožující život rodičky nebo plodu (předčasné porody, preeklampsie, jiná závažná onemocnění matky provázející těhotenství apod.).
díky za info, já jen že na mosteckou nemocnici spousta žen nadává, tak mám trochu strach, ale ty recenze zase špatný nejsou, tak uvidíme ![]()
Tak tohle centrum ti nezaručí, že to v porodnici bude fajn
Koneckonců - všude je něco. Ale můžeš být aspoň klidná, že „kdyby něco“ dobře se o vás postarají.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.