Porodnice Rokycany

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10142
28.11.10 09:53

Porodnice Rokycany

Ahoj těhulky, maminky,

my jsme rodili v Rokycanech. Původně jsem tam vůbec nechtěla, měla jsem naplánovanou Plzeň. Nakonec jsme jeli do RO, protože to máme cca 12km od baráku.
A všem, co se třeba rozhodují, zda-li sem jít či ne, mohu tuto porodnici doporučit. Já měla štěstí jak na porodní asistentku, tak i na doktory a sestřičky jsou fajn. Porod byl bez komplikací, malá v pořádku. Sice se už těšíte s miminkem domů a 5 dní je dlouhá doba, ale bylo to fajn. Sestřičky vám přinesou co potřebujete, hodně dbají na rozkojení, a prostě celková péče byla super.
Porodní asistentka byla mojí oporou a doktoři jsou sympaťáci.
O Rokycanské porodnici kolují různé pověsti, ale já chci potvrdit perfektní, profesionální a příjemný přístup personálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13338
28.11.10 10:02

Jsem vděčná za založení týhle diskuze - sice máme ještě čas, ale pořád se rozhoduju mezi FN Plzeń a Rokycany. Do Rokycan to mám zhruba 8 km a slyšela a četla jsem, že maminky, co tam rodily, byly spokojené. Nakonec jsme se s přítelem rozhodli, že pokud by byli v 3.trimestru nějaký problémy, tak pojedeme do FN, pokud půjde všechno hladce a donosíme, tak pojedeme do Rokycan. Budu ráda, když maminky se zkušenostmi s rokycanskou porodnicí přispějí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
28.11.10 10:10

určitě souhlasím s tím, že pokud budeš mít vše bez komplikací, tak bych se Rokycan nebála. Manžel byl taky rád, protože jinak by musel jezdit až do Plzně, takhle byl u nás za chvilku.
Pokud máš mít vše v pořádku, tak Rokycany jsou super volba. Někdo ti řekne, že má dobré zkušenosti, někdo, že špatné. To bude vždycky. Ale jak jsem uvedla výše, sestřičky fajn, žádné megery nervní, naopak mě překvapili. Každou šichtu se přišli pozdravit a furt se ptají, jestli něco nepotřebujeme, doktoři vážně super, opravdu jsem neviděla nesympatického doktora. A hlavně přimář Vileta je třída, takže péče opravdu na 100%. Pokoje max. po dvou. Sice nejsou ve dřevě jako v Plzni, ale to ti je v danou dobu úplně jedno, protože stejně furt budeš koukat na miminko :huban:
první noc jsem malou nechala u sestřiček, protože jsem byla strašně unavená a potřebovala jsem nabrat sílu. Zeptali se, jinak by mi ji normálně dali. A od druhého dne jsme už byli spolu. Přebalovali, kojili, koupali..
Koupelny jsou nové, takže taky pohoda a je jedna koupelna na dva pokoje - takže 4 ženský na jednu koupelnu.
Opravdu, já za sebe mohu doporučit a byla jsem velice, velice příjemně překvapena! Ne všechyn zvěsti jsou pravdivé.
Hlavně hodně štěstí a ať máte vše bez komplikací a miminko i ty jste v pořádku. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
28.11.10 10:17

Pokoje po dvou jsou super, aspoň si vzájemně prcky ohlídáme, když bude třeba jedna potřebovat do sprchy nebo na záchod. Přece jen je člověk asi ze začátku ze všeho vyplašenej. Slyšela jsem právě, že tam je úplně jinej přístup než ve velkých porodnicích, tady i třeba u Mulačů prý mají čas a zájem, člověk si nepřipadá prý, že otravuje, což se prý např. o FN říct nedá. Je pravda, že vybavením se asi jen tak nějaká porodnice nevyrovná, ale když nebudou komplikace, pojedeme do Rokycan. Stejně tak prý neberou v rokycanech předčasné porody. Takže uvidíme, co si vybere mimís :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
28.11.10 10:35

To jo ten přístup je jiný. Plzeň je super, o tom žádná - co se týče vybavení, to určitě. Tam se starají i o půl kilový miminka. Ale pokud nebude problém, Rokycan bych se nebála. A právě je hezký, jak je to menší, tak si ty sestry i doktoři pamatují jména miminek, což bylo hezký…Aniž by se podívali na cedulku, ty jména si pamatují a chovají se k nim hezky, mile…
V Plzni je to velké, tam se to prostě točí…uvidíte. Já byla pevně rozhodnuta pro Plzeń a když mi doma praskla voda, byla jsem vykulená jako blázen, takže jsme jeli rovnou do RO. Už jsem tam byla před tíms poslíčkama a nikdo mi nevynadal, že otravuju, takže pohoda.
nakonec jsem si nechala dát epidural (po 3 hod. kontrakcí po minutě a půl, kdy už jsem nemohla) a taky v pohodě. Naštěstí mohl hned primář, takže mi ho píchli a taky nikdo nepyskoval, že to mám vydržet.
Takže za se be doporučuji. Ale hlavně ať mimi je v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla002
28.11.10 12:02

ahoj, taky moc dekuju za prispevek, ja se taky chystam rodit do Rokycan. Byla jsem tam totiz s nejakymi problemy ve 27.TT, a taky byli vsichni super, a moc jsem byla spokojena. Tak jsem taky cekala, jestli mimisek vydrzi a bude to v pohode, protoze bych tam moc rada rodila. Taky jsem byla spokojena s peci vsech doktoru i sestricek.

• Citovat
  • Upravit
2
4.12.10 10:39

Ahojky

Holky závidím těm co mají v Rokycanech dobrou zkušenost, mne to zneprijemnila jedna PA ktera od začátku sepisování papírů byla na ránu, pak jelikož nás rodilo víc najednou sem byla od začátku porodu na sále kam přišla PA vždy na vteřinu… nestihla jsem ani nic říct, jen jestli muzu zavolat tatinka a ona vzdy rekla ze to je zbytecny ze tam bude stát cely den ze to bude trvat vecnost nez porodim… predesilam ze sem dostala tabletu v 7:30 a malá se narodila v 10:33 pak mi teda vstekla rekla at si ho zavolam no a poté když už tam manža byl jsem citila tlak na konečník, cely telo tlačilo za me tak pro ni manža bezel a ona na me ze to je nesmysl at dycham tak uz sem brecela jak zelva, citila jsem hlavu mezi nohama tak ji rikam at se aspon koukne a ona se lekla a honem volala dr ze je mimi skoro venku… No a pak už to bylo hned… Ale bála sem se že snad malou porodím na zem ty jo… No a odd. šestinedělí je další příběh… Rodila jsem v březnu 2008, loni v listopadu tu rodila kamaradka cisarem a ji zase neprisli na to ze maly mel vaznou vadu srdička ani po opakovanych vysetrenich a návstevách na detskym ale to je zase jiny pribeh… Rozhodla jsem se pro další porod v Hořovicích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pekulína
9.12.10 08:08

Holky, já taky každé závidím dobrou zkušenost s rokycanskou porodnicí. Já ze svého okolí neznám nikoho kdo tam byl spokojený. Proto jsem se rozhodla pro Hořovice. Sice do Rokycan bych to měla 6 km...........ale raději Hořovice..........

• Citovat
  • Upravit
10142
10.12.10 19:55

tak jsem holky ráda, že my jsme byli bez problémů…kdyby malé něco zanedbali, asi bych se zbláznila…ale zase to může být všude…jsem ráda, že malá už leží ve své postýlce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2310
9.1.11 21:55

Já s RO bohužel zkušenost nemám. Také jsem váhala mezi FN a RO. Nakonec zvolila FN. A lituji toho. Sice to tam nebylo špatné,vadila mi jen jedna věc,pro mě dost zásadní - že jsem bolesti trávila na těhu pokoji obklopena dalšími maminkami a bez manžela.Na porodní pokoj jsem se dostala až 40 min před narozením Karolínky. Manžel měl co dělat to stíhat. Takže to je důvod proč bych upřednostňovala Rokycany. Prostředí je tam nové,hezké,personál byl příjemný - tedy ten,s nímž jsem se setkala,když jsme se tam byli podívat. Přirovnala bych to tam vojenské porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
10.1.11 14:39
madlenka73 píše:
Já s RO bohužel zkušenost nemám. Také jsem váhala mezi FN a RO. Nakonec zvolila FN. A lituji toho. Sice to tam nebylo špatné,vadila mi jen jedna věc,pro mě dost zásadní - že jsem bolesti trávila na těhu pokoji obklopena dalšími maminkami a bez manžela.Na porodní pokoj jsem se dostala až 40 min před narozením Karolínky. Manžel měl co dělat to stíhat. Takže to je důvod proč bych upřednostňovala Rokycany. Prostředí je tam nové,hezké,personál byl příjemný - tedy ten,s nímž jsem se setkala,když jsme se tam byli podívat. Přirovnala bych to tam vojenské porodnici.

A manžela jsi tam dřív neměla protože ti ho nedovolili, nebo protože to nestihl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2310
10.1.11 21:02
vendy111 píše:
madlenka73 píše:
A manžela jsi tam dřív neměla protože ti ho nedovolili, nebo protože to nestihl?

Když jsem byla na těhu pokoji a po tabletě mi okamžitě začali kontrakce asi 20min snesitelné,pak už naprosto nesnesitelné,neboť byly v kuse,pauzičky možná 20vteřin,říkala jsem PA,že zavolám manžela a ona pořád říkala,že až na porodní pokoj,že mi tam dají až budu otevřená na 4cm.No ale jak jsem ti psala v příspěvku o FN,to se jaksi nestihlo.Otravovala jsem statečně ale strikně řekla,až na porodní pokoj. Prosila jsem o klystýr a na ten taky nedošlo,pořád měli času dost a pak to jelo jak po másle. Manžel se oblékal už při tlačení a vlastně to stihl jen díky tomu,že čekal už na parkovišti,protože doma mu to bylo dlouhé. Mně totiž praskla večer plodovka a kontrakce nikde a oni mají lhůtu čekat 24h,zda začneš rodit a pokud ne,pak teprve porod vyvolávají,tak jsem tam strašila,ležela a čuměla do stropu a litovala ostatní hekající maminky vedle mě a pak už byla jednou z nich a byla na to sama. Tak to dopadlo tak,že jsem visela na krku PA při kontrakci. Jinak ta PA mi rodila a při porodu byla skvělá měla jsem asi dva stehy a dvě hodky po porodu téměř bezbolestně seděla. Jmenovala se Buchtová. Na porod fakt suprová ale to,že jsem nemohla mít manžela u sebe v těch nejhorších chvilkách,tak to vše dobré ve FN přehlušilo a proto bych už ji nevolila. Měli narváno ale,co je mi do toho,já chtěla prožít porod s manželem. :-x
Pokud bys ráda ještě něco věděla,klidně písni SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.1.11 18:58

Předporodní kurz

Nemáte někdo zkušenost s předporodním kurzem v nemocnici v Rokycanech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
23.7.12 23:12

Ahoj,
je tu někdo, kdo teď rodil nebo v nejbližší době bude rodit v rokycanské porodnici? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
24.7.12 08:47

Moje kamarádka, před týdnem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková