Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj vsem zajimaly by me vase nazory kterou cestu do porodnice by jste volili,termin mam na 1.1.Ale uz ted jsem z toho pekne nervozni,kdYz vidim ten snih.mam vybranou porodnici cca 30km daleko,ale je mi moc sympaticka,ale bojim se abychom to stihli navic kdyz bude podobna snehova kalamita jako je ted..nebo by jste dali prednost blizsi,ale za to ne moc sympaticke porodnici , co se doktoru a vybaveni tyce,kde by jste vcas dojeli urcite kdyby neco..Pro co by jste se rozhodli vy?
no a co se rozhodnout az podle aktualni situace?
zalezi v jakem stavu do porodky pojedes - muzes mit odteklou vodu a zadny kontrakce - pak bych klidne jela do ty vzdalenejsi. muzes mit hned velmi casty kontrakce - pak bych zvazila tu blizsi. a taky uvidis kolik je zrovna venku snehu (pristi tyden ma roztat). Ja jela pri obou detech cca 50 km - pri druhem porodu uz jsem musela chlapovi rict at na to slapne ale v pohode jsme dojeli ![]()
pokud to bude prvni mimco pak mas vetsi sance ze porod nebude tak rychly, takze muzes odjet do ty vzdalenejsi ![]()
nenervuj se, třeba bude zrovna hezky a roztáto
, já mám nemocnici z okraje Prahy až v Podolí, kdo se vyzná ví, že 45 minut to bude minimálně sanitou přes den trvat, zatím se nenervuju, doktoři z porodky většinou vědí co dělat i cestou
. Před třemi roky jsem se dovezla s bolestmi do porodky sama, netušila jsem, že mě to chytne předčasně v zácpě na magistrále, taky se to zvládlo. Pokud jsi prvorodička máš ve většině případů i trošku víc času než vícerodičky. Tak pevné nervíky a držet se zatím doma v teple,stejně myslím, že to roztaje jako každý rok ![]()
Pokud bys měla hodně časté kontrakce, tak můžeš zajet do té nesympatické jako na pohotovost, nechat se vyšetřit, třeba si i natočit monitor a pak kdyžtak sbohem a jedeme dál ![]()
Pokud bych byla otevřená do těch 4 prstů, jela bych dál, pokud bych byla 5 a víc, tak bych zůstala, ta druhá půlka už jde často mnohem rychleji,tak abys nerodila v autě.
To záleží na tom, jaká si nátura.
Já bych volila tu bližší, protože:
No a v neposlední řadě jsem ten typ, co doktorům věří, nemá tendenci jim do práce kecat a nemocniční prostředí mě uklidňuje (jako, že tam jsou odborníci, co se popřípadě zvládnou postarat o problém - to pramení asi z toho, že zatím nemám negativní zkušenost). Takže „menší sympatičnost“ porodnice by mi byla úplně šumafuk.
Jo a některé porodky mají k dispozici svoje sanitky, zeptej se nato, zda nemají nějaké číslona jejich sanitku, ta by tě zavezla do tebou vybrané porodnice
Já teď dostala přímo kontakt na porodnickou sanitku, podle mě by to měla mít každá, pokud to není nějaká malá porodnička
Gladys má pravdu tak se kdyžtak zeptej přímo tam kde chceš rodit
Ano souhlasím vůbec bych se nenervovala a počkala až co se bude v ten čas dít.Kdoví jaké bude po vánocich počasí.Jestli jsi prvorodička tak to někdy bývá dlouhé.Mě doma praskla voda a porodila jsem až za 11,5hodiny.
jee tak dekuji vsem za prispevky jsem posera,ale my s pritelem nejsme svoji,tudiz musime mit z matriky prohlaseni o jmene potomka-aby mel prijmeni po nem,a pry to prohlaseni musi byt z mista narozeni,ze stejnyho mesta.Ja uz ho mam,prave z te vzdalenejsi-z matriky a kdybych se rozhodla pro tuhle co se mi nelibi,asi bych to musela vyridit znova.Jen nevim jestli muzu mit 2,a myslim ze to musi byt k porodu-ne to vyrizovat zpetne…ach joo..
Podle mě můžeš mít 2. Tak si do porodky zavolej a zeptej se jich, zda to jde dodat nějak dodatečně, nebo zda jim to stačí z nějakého jiného místa.
Ahoj, za mě - jela jsem jako prvorodička do porodnice při kontrakcích á 3 min. Držela se madla nad oknem - nadlehčovala a hulákala na manžela ať jede, chtěl mi při každé kontrkaci zastavit a počkat, aby bylo líp…
Bála se, né že to nestihneme, ale bylo mi v tom autě fakt blbě, každá zatáčka, kamínek… a ještě ta skrčená poloha
.
Máme to 10km a stačilo…třicet si neumím představit
.
Vyřídila bych si formuláře dva / pro jistotu / a čekala co bude. Může ti prasknout voda a pojedeš úplně v pohodě, na druhou stranu můžeš jet, jako já a budeš ráda, za co nejkratší cestu.
Já nevím…já měla nejbližší porodku cca 20km a jela sjem jako druhorodička se stahy po 3-4minutách(vyjížděli jsme byly po 5) a nakonec bych stihla dojet i do prahy a dál
rozhodla bych se podle aktuální situace třeba sníh nebude
Já měla porodku deset kiláku a myslela jsem že se zblázním. Bylo mi zle, v porodnici sjem pak taky hezky zvracela a připoutaná v autě jsem si neměla jak ulevit, i když bylo 4:15 a na cestě ani noha, i tak mi těch 15 minut cesty stačilo. ![]()
Soninko.....ty myslíš,že to prohlášení musí být z místa nerození miminka??????
to neeeeeee to nemusí ![]()
Jako že třeba…sepsala jsem to v kocourkově,musím tam rodit???
to ne–nemusíš ![]()
Ja bydlim od porodnice cca 5minut,ale tu jsem zdarne dvakrat minula a jela do vzdalenejsi(pro me bezpecnejsi)porodky vzdalene 30km..
Prvni porod dlouhy,jeli jsme,kdyz praskla voda,takze pohoooda,kontrakce po 10min…
Druhy nam nejak rychle skocil co po 2minut,kdyz jsme vyjizdeli,po ceste uz to bylo co minuta
.To byl teda mazec,cesta rozkopana,na kazdem semaforu jsem vyskakovala z auta(v noci),manzel se bal,ze mu pri kontrakci urvu dvere
.Cestu jsme stihli,jela bych zase do te vzdalenejsi(mam k tomu sve duvody,zdravotni,ale i kdyby ne,tak v te blizke bych se asi strachy zabetonovala a rodila tak pul roku
)
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.