Českobudějovická porodnice - epidural

718
9.12.10 01:04

Českobudějovická porodnice-epidural

ahojda maminy ráda bych se zeptala která jste rodila v této porodnici,jaký s ní máte zkušenosti?Četla jsem docela negativní a tak mám docela strach:-Da dávají tam vůbec epidural na přání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
9.12.10 09:20

Moje kamarádka rodila v čb, ale v autě před porodinicí. Už to nestihli - bylo to její třetí miminko a ona moc nechvátala. Sice to bylo v zimě, ale vše bylo ok a miminko i maminka taky. Znám spoustu maminkek, co jezdí rodit z čb do Vrchlabí ! Vážně. Protože je to tam ve všech směrech skvělý. Hlavně jsou tam všichni milý a nepřipadáš si jako v nemocnici. Já jsem taky z Budějc, a i když teď žiju v Praze, jela jsem do Vrchlabí rodit taky. Teď podruhé. Týden před porodem jsme tam vyrazili (já syn a manžel) na pensionek a byli jsme tam jak na dovolené. Kluci jezdili lyžovat. Já se procházela po tom krásném městečku plném milých lidí. Ve Vrchlabí po porodu vždy dostaneš nadstandartní pokoj, kde s tebou může být vždy manžel, miminko a třeba i starší sourozenec.
Omlouvám se, asi to není k tématu, nejen já jsem z Vrchlabí nadšená a stále je to ve mě :) Jinak tam jsou příznivci přirozeného porodu, nástřihy dělají jen v asi 3%… atd atd. Ale to už je opravdu úplně jinam.
Přeju hodně štěstí v českobudějovické porodnici a jsem zvědavá na další příspěvky :)

Krásný den všem :-D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.10 10:36

Ahoj, do ČB mě už nikdy nikdo nedostane. Mám osobní zkušenost a mám kolem sebe hodně holek, které tam rodily a jsou na tom stejně. Epi na přání neexistuje, vždy se vymluví, že si rodička řekla pozdě nebo mají anesteziology plně vytížené.
Doporučuju pro porod ČK, jsou skvělí. Porodnici tam vede syn ředitele ČB špitálu MUDr. Shon a dá se s ním domluvit i po mailu (ze stránek ČK nemocnice.)

Jinak po epidurálu musíš 24hod jen ležet, což po porodu není zrovna žádoucí, mimi tě potřebuje, jinak dost často hooodně bolí hlava.

• Citovat
  • Upravit
4618
9.12.10 10:45

Epidural mi taky nikdo nikdy nenabidl, ale je fakt, ze jsem ho ani nechtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.12.10 11:13

Taky jsem si myslela předem, že to zvládnu. Nezvládla, prood byl náročný, těžký, už jsem lapala po dechu a žádala o epidurál. Furt se někdo vymlouval, že musí přijít tenhle a támhleten. Nakonec mi přinesli k ppisu kupu papírů. Pročetla jsem si, vesměs o tom, že je to na vlastní triko, podepsala a požádala. Opět, že s emusí někdo sehnat, kdo mi to píchne. Tak jsem trpělivě čekala dál. Pak jsem zase požádala, jestli už ten někdo se našel. A že jo,a le že je už je pozdě to píchnout!!! (Prakticky za půl hodiny mě vezli na sál na císaře …).

Mei náma, po druhé jsem si doslova císaře vyřvala. Nejsem hrdinka, první prood mi tak dal zabrat, že už jsem to prostě nechtěla opakovat. Všechno. Včetně doprošování s eo jakoukoli úlevu (cpali mě do takových pozic, které strašně bolely, na má přání prostě nereagovali, jen tak, že je to špatně a takhle že ne …). Nevím. Možná jsem opravdu byla prudička, co si vymýšlela, monžá jsem byla komplikovaný případ, kdy to fakt jinak nešlo, buď jak buď, dvakrát prostě velký mínus!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
9.12.10 18:34

Prvni porod skoncil klestema, druhy porod trval tri hodiny. Myslim si, ze je to hlavne o lidech, na ktery tam narazis. Pri druhym porodu jsem mela PA, ktera me sice taky rvala do poloh, kdy jsem nadavala a nadavala, ale nejspis vedela, co dela. Druha doba porodni trvala asi tak 10-20 sekund. Mlada, sympaticka doktorka, o vsem, co chteli delat, me informovala, i na pichnuti oxytocinu se me zeptala. Horsi uz to bylo na sestinedeli, tam je to teda fakt des. Jinak - na porodnici v CB maji udesny nazor i doktori, co v ni delaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
9.12.10 19:46

Uf uf, to mě mrzí holky, že máte takové zážitky. Kdyby to šlo, vezmu vás všechny do Vrchlabí… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
9.12.10 19:58

No, ono Vrchlabi urcite dobry, stejne jako tu muzes jit rodit do Krumlova. Ja se ale rozhodla pro CB z duvodu, ze je tu primo celkem dobra neonatologie. A po prvnim porodu to byla jasna volba. K cemu by mi bylo rodinny zazemi, kdyby pak nastaly komplikace a dite by museli prevazet? A potreti bych volila stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková