Porodnice – Poruba nebo Vítkovice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9214
29.12.10 17:45

Poruba nebo Vítkovice?

Ahoj holky, je tady plno diskusí na téma porodnic v Ostravě, ale všechny jsou tak půl roku staré.Zajímal by mě názor těch, které rodily v poslední době v Porubě a Vítkovicích..........Porod se blíží a pořád ještě nejsem rozhodnutá........ :nevim: :nevim: :nevim:
Děkuji mnohokrát za reakce............ :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
29.12.10 18:00

Já uvažovala tak, že přece jen fakultka je specializovaná na komplikace, předčasné porody… Samozřejmě tam odrodí i „normální“ mamina, ale sestřičky mají s těmi ostatními víc práce.
Vítkovice jsou menší, méně rodiček, možný „osobnější“ přístup.

No, nakonec byl porod v termínu, nepředpokládaly se komplikace, takže jsem byla ve Vítkovicích a spokojenost, teď už je navíc rekonstruované šstinedělí, takže další bod navíc.
Kdyby měli plno, nebo bych rodila dřívě, věděla bych předem o nějaké potíži (konec pánevní, nízko placenta…), jela bych do Poruby.
Myslím, že obě porodnice jsou dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
29.12.10 18:32

Ahojky,
já jsem rodila ve FNO a byla jsem spokojená. Rodila jsem po termínu a po vyvolání. Všichni se ke mě chovali hezky a neměl jsem žádný problém. Pokud jsem něco potřebovala tak mi sestry vždy pomohly. Jen nečekej, že za tebou budou každé dvě hodiny chodit a ptát se jestli něco nepotřebuješ, ale pokud cinkneš tak sestra příjde a pomůže.
Co se týče porodu tak jsem byla taky moc spokojená. Hezké porodní sály. PA tam semnou byla skoro pořád. Byl tam teda semnou i manžel a super. Mohl tam být od začátku až do konce. Jediné co mě mrzelo bylo, že mi malou nedali hned po porodu na břicho. Až budu rodit podruhé, tak jim musím říct :-)
No a důvod proč jsem tam šla rodit byl hlavně ten, že jsem měla strach z komplikací a taky, že tam je novorozenecká JIPka. Pokud tě ještě něco zajímá, tk klidně napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
29.12.10 18:36

obe jsou dobre,fakultka je lepsi kdyz hrozi komplikace nebo predcasny porod,na osobnejsi pristup urcite Vitkovice,navic uz je zrekonstruovane i sestinedeli,takze je to tam bezva.Ja tam rodila a velka spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
29.12.10 18:59

zajimavy tema! a co rikate na Karvinou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
29.12.10 19:01

Od kamarádky jsem slyšela, že Karviná je děs a hrůza!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
29.12.10 21:47

Ahoj tak ja mam ted doma 4mesicni prte a rodila jsem uz po 2v Porube a sla bych znova,oba byli cisari(prvni mimi nam umrelo bylo predcasne kvuli HELLPu)a ted jsem rodila v 38+5tt a musim rict ze krom JEDNE sestricky z 6-ti nedeli byly vsechny super.Na porodnim jsem narazila na obe smeny a taky super pristup. Pokud pujdes rodit do poruby chtej"bud Dr.Michalec nebo Dr.Špaček" me rodil Michalec a jsem nadmiru spokojena,jizvu mam jak podle pravitka!!!

Jinak preji rychly bezproblemovy porod at je kdekoli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
29.12.10 22:13

LYdo je mi líto co se vám stalo :-(
Jo zajímalo by mě, která sestra ti přišla hrozná? :-) Já jsem si to o jedné taky myslela a nakonec byla super :-) a krásně všechno vysvětlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
29.12.10 22:23
LydaM píše:
Ahoj tak ja mam ted doma 4mesicni prte a rodila jsem uz po 2v Porube a sla bych znova,oba byli cisari(prvni mimi nam umrelo bylo predcasne kvuli HELLPu)a ted jsem rodila v 38+5tt a musim rict ze krom JEDNE sestricky z 6-ti nedeli byly vsechny super.Na porodnim jsem narazila na obe smeny a taky super pristup. Pokud pujdes rodit do poruby chtej"bud Dr.Michalec nebo Dr.Špaček" me rodil Michalec a jsem nadmiru spokojena,jizvu mam jak podle pravitka!!!Jinak preji rychly bezproblemovy porod at je kdekoli :mavam:

Je mi líto co vás potkalo a zároveň gratuluji k mimísku......ať vám přinese moře radosti… :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
29.12.10 22:23

Děkuji všem za názory........... :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
1.1.11 17:47

Rodila jsem 2× ve Vítkovicích (12/2008 a 5/2010) a maximální spokojenost u obou porodů. U porodu jsem měla PA Pavlu a byla naprosto úžasná,měa jsem radost že měla směnu i u mého druhého porodu. Jinak sestřičky na novorozeneckém i šestinedělí taky dobré,nesetkala jsem se s žádnou negativní zkušeností a to jsem tam byla u obou déle než je „normální“, u prvního dítěte jsem šla domů 9.den,u druhého 6.den po porodu. Takže já bych šla zas do Vítkovic,ale srovnání s jínýma porodnicema nemám,jen z doslechu od kamarádek. Asi záleží na koho narazíš.
Ale kdyby byl přečasný porod,vícečetné těhu nebo nějaké komplikace tak bych asi volila Porubu,přeci jen tam jsou na to specializovaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
10.1.11 23:22

tak já se asi nikdy nerozhodnu.. je to tak pul napul ty reakce co čtu.. pulka haní porubu půlka vítkovice.. a jako prvorodička z toho mám tak trochu stres…abych se rozhodla dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
11.1.11 08:06

ahoj no já jsem z toho taky pořád jelen.Ale jelikož rodím v březnu, kdy budou porodnice zavírat kvůli nedostatku lékařů tak myslím budu ráda, když mě nechají rodit kdekoliv.Jestli bude místo......Krnov i Opava má být zavřená takže pojedou všichni do Poruby a Vítkovic.Fifejdy budou v té rekonstrukci ......no jsem zvědavá......JInak děkuji všem za odpovědi........ :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
11.1.11 08:30

Ahojky ,
já rodila v Porubě před 4měsíci-císařem.A ještě jsem před tím tak celkem 3týdny v nemocnici ležela.Doktoři super-hrozně hodní a milý,operace v pohodě(před 3mi lety jsem rodila císařem na Obilňáku v Brně-to byl děs-zlatá Ostrava),sestřičky moc hodné.Jediné co tu píší všichni-je tam dost šrumec-kor když je hodně porodů a sestřičkx pak nemají na šestinedělí čas se ti nějak moc věnovat.Takže třeba já,když jsem myslela že mě všechno řeknou a jako správný bordelář jsem o kojení nevěděla nic,tak jsem měla problém.Ale pomohli holky na pokoji.Ale pokud si všechno předem naštuduješ,tak myslím že budeš spokojená.

Jediné co teda musím vytknout-malá se narodila jen 1860g,takže byla na nenatologii-což je přes chodbu šestinedělí..Já za ní docházela kojit.no ale protože po třech dnech bylo hrozně plno a na šestinedělí potřebovali místo,a na OPN bylo taky plno,tak tě odporoučí domů a za malou musíš dojíždět..Já to třeba měla cca 30km jednu cestu.Takže ráno na autobus do Ostravy(3dny po císaři se dost blbě chodilo),tam byla zrovna výluka tranvají,takže jsem šlapala tak 2km pěšo ,honem na OPN za malou,nakojit a pak jsem tři hodky bloncala po nemocnici na další kojení,pak zase za malou nakojit a zase tři hodiny čekat..tak až do večera a pak busem domů..Lezla jsem fakt po čtyřech s tou jizvou..
Lze se tam sice ubytovat někde vedle na domu sester,ale to je prý dům hrůzy a choďte tam někde v noci kojit.Tohle je fakt blbě vyřešené-spíš že tam není prostor,no..
Ale taky jsem přišla o první mimi,takže myslím že bych udělala cokoliv.
Ale jinak chválím,a šla bych tam znova.

Jo a taky musím pochválit jednu paní uklízečku-nebo dvě-byli super a člověku zvedli v depkách náladu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.1.11 09:43

Ahoj, také přemýšlím kde rodit. Mám termín 2.4 a také uvažuji o Fakultce. Chystám se tam na konci ledna jet a očíhnout terén. O vítkovicích mám teké dobré reference ale třeba mému kolegovi tak málem umřela žena. Je pravda, že ve fakultce jsou na problémy připraveni a ty se mohou behem porodu vždycky dostavit. Jdu rodit po 16 ti letech takže se tajky bojím a kdo ví co bude. :-) Lívia :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková