Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den..mám velice závažný problém (tedy alespoň pro mě). Na začátku těhotenství jsem se domluvila s lékařem,že porodím u Apolináře a že on sám mě porodí..Po čase však ze všeho vyplinulo,že se nejspíš nedoplatím,když on bude u porodu a že mi to tedy u Apolináře nedomluví.Zkusila jsem proto Motol(bohužel už sem byla už 20.týden)a velice příjemná
sestřička mi sdělila,že se ze mě na zadek neposaděj(a to doslova),že mám prostě smůlu.Objela sem pár porodnic a všude mě odmítli.Apolinář,Motol,Podolí a Vinohrady…Jelikož mám velké bolesti a hrozí mi předčasný porod jsem odkázaná na to ležet doma s nohama nahoře.Dělá mi to starosti a doufám v to,že mě prostě někde vezmou…(podle bydliště mám nejblíž Motol,ale nejspíš už ničemu nevěřím)…Nezbývá než jen doufat.Přála bych si ale být alespoň připravená kdyby náhodou..Co do porodnice,kam mám jít co vyřešit a jestli se to už někomu z Vás stalo,velice ocením,když se semnou podělíte o svůj příběh jak vše probíhalo..Děkuji ![]()
To je docela špatný ![]()
No já rodila na Vinohradech a registrovaná sjem být nemusela,ani nespadala pod mé bydliště.Ale je to už 6 let.Co Krč?Někdě tě vzít musejí,jen je na palici,že nakonec nevíš kde.Určitě bych zkoušela obvolávat.Držím palce a pohodový porod.
Prostě si zavolej rychlou, až to na tebe přijde a někam tě dovézt musejí, pokud nechceš tedy jet do porodnice mimo Prahu sama.
A co zkusit Benešov?Jsem z Prahy,ale rodila jsem v Benešově a nemůžu si jejich porodnici vynachválit.Mají registraci až na 36tt.A pokud ti hrozí předčasný porod,tak si tam můžeš zavolat a domluvit se.Bývají tam velmi vstřícní.Kdyby jsi se pro tohle řešení rozhodla,klidně mi písni SZ.
nezoufej, a zkus Krč a Bulovku, tam ještě pořád berou i v pozdějším stádiu těhotenství. Porodit někde stejně musíš, a nakonec zjistíš, že i ta Krč není špatná, porodní asistentky jsou tam super ![]()
Ketysho-a jakou částku požaduje lékař za porod U Apolináře?Pokud máš rizikové těhotenství a hozí předčasný porod,určitě bych se snažila dojednat porod tam kde mají dětskou JIPku.Co třeba Kladno?
Gina108 píše:
Prostě si zavolej rychlou, až to na tebe přijde a někam tě dovézt musejí, pokud nechceš tedy jet do porodnice mimo Prahu sama.
jo, to je reseni. Kdyz te rychla nekam doveze, musi te vysetrit a vetsinou te uz nikam dal neposlou.
no ale pokud máš hrozící předčasný porod a tak, tak jsi vcelku riziková a měli by tě vzít v jedné z těch porodnic určitě, ne?
Co na to gyndař?
Jinak registrace jsou nezákonné a když tam přijedeš „pohotovostně“, vyhodit tě nemůžou
a dokonce si myslim, že pokud tam přijedeš, tak tě musej vyšetřit a pokud to nebude akutní (a to si tě tam nechat maj), tak by ti měli náhradní místo zajistit oni…nehla bych se případně…jako co to je
Jak už tu někdo psal, rozhodně bych zkusila zavolat do Krče a na Bulovku. Já sama jsem registrovaná v Krči a na předporodním kurzu nám PA sama říkala, že určitě není problém s pozdější registrací v této porodnici… Tady posílám odkaz, jak a kam volat: http://www.ftn.cz/…e-tehotnych/
A v krči navíc mají super péči pro případné nedonošence
. I tak kdyby tě to chytlo zničehonic a nejsi nikde registrovaná, tak tě odvezou do nemocnice kam patříš spádově. Zeptala jsem se na to svého porodníka. Jinak když se tu někdo ptal kolik stojí porod s vlastním porodníkem tak je to + - 10-15 000. Na druhou stránku, většinou to využívají maminky co měly těžký první porod a mají psychické i fyzické potíže, nebo maminky co mají kamarády porodníky- tam je to zadara, tedy za flašku a dobré slovo.(tzv. celebrity nepočítám) Jinak je to dle mého názoru zbytečnost, jde jen o to překonat strach sám v sobě.
4 týždňe pred porodom sa chodí na prehliadky do porodnice + na monitor, takže zavolať si rýchlu až to na ňa príde nie je moc riešenie, musí niekam chodiť. Skúsila by som Krč, počula som samé chváli a keby som mala ešte raz rodiť, tak asi tam ![]()
Lowel píše:
A v krči navíc mají super péči pro případné nedonošence. I tak kdyby tě to chytlo zničehonic a nejsi nikde registrovaná, tak tě odvezou do nemocnice kam patříš spádově. Zeptala jsem se na to svého porodníka. Jinak když se tu někdo ptal kolik stojí porod s vlastním porodníkem tak je to + - 10-15 000. Na druhou stránku, většinou to využívají maminky co měly těžký první porod a mají psychické i fyzické potíže, nebo maminky co mají kamarády porodníky- tam je to zadara, tedy za flašku a dobré slovo.(tzv. celebrity nepočítám) Jinak je to dle mého názoru zbytečnost, jde jen o to překonat strach sám v sobě.
máš pravdu, i ja si myslím, že je to zbytočnosť. U nás keď nastali komplikace a šlo do „tuhého“ robili, čo mohli, mala som tam zástup tých najlepších doktorov z celej nemocnice a to nie som žiadna celebrita, ani som si porodníka neplatila ![]()
Pokud ti hrozí předčasný porod, tak ti má gynekolog napsat žádanku do rizikové poradny v porodnici a vezmou tě i mimo běžný registrační pořadník jako rizikovou. Pokud riziková nejsi, tak se nedá nic dělat- takový je současný systém, kdyby si každý vzpoměl ve 20. týdnu, tak ztrácí registrace význam. Sama na registrace nadávám kdy chodím, ale jeínak to nejde. Někde porodíš - zavoláš sanitku a ty tě někam odvézt musí.
já bych ještě dala bacha na ten předčasný porod, některé porodnicena to nejsou zařízené a bohužel to pak dopadá tak že porodíš a mimi ti můžou převézt jinam kde na to zařízené jsou. Stává se to dost často, takže bych se informovala i na toto. Kamarádka rodila předčasně v podolí a převáželi jí pak i do krče kvůli kapacitě, takže tyto dvě porodnice jsou na tyto malá miminka určitě zařízená. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.