Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
píši práci o bezpečnosti škol a mateřských škol v České republice. Téma jsem si vybral, protože děti jsou ze své podstaty nejzranitelnější skupinou — na rozdíl od dospělých se nemohou samy rozhodnout o svém zabezpečení ani se účinně bránit.
Dotazník je anonymní, obsahuje 8 otázek a zabere přibližně 3 minuty — jeho téma i první otázku uvidíte hned po kliknutí na odkaz.
Dotazník se zaměřuje na pocit bezpečí a spokojenost s tím, jak škola/školka komunikuje bezpečnostní opatření.
Velmi by mi pomohlo, kdybyste dotazník vyplnili. Výsledky diplomové práce věřím, že přispějí k bezpečnosti školských zařízení napříč celou ČR.
👉 https://forms.gle/…drjQ8VzDH3M6
Každá odpověď mi velmi pomůže. Předem moc děkuji!
S vřelým pozdravem
Bc. Oldřich Schneider
@Olda90 píše: Více
aha, vrhla jsem se do vyplňování, ale vždyť to je dotazník o ničem, pár nic neříkajících otázek, jaký mám pocit a jestli je bezpečnostní situace ve školských zařízeních v ČR horší? wtf
takový dotazník ti ani nikomu nemůže být k ničemu,
a ano dotazník je vyplněn rychleji, než mi trvalo přečíst tvůj první příspěvek ![]()
Děkuji za vyplnění i za zpětnou vazbu! Máte pravdu, že otázky působí jednoduše — to je ale záměr. Dotazník zjišťuje vnímání bezpečnosti očima laické veřejnosti, tedy rodičů, nikoli odborníků. Právě to je jeho cíl.
Celá práce stojí na komparaci dvou pohledů — jak situaci vidí odborníci (bezpečnostní experti, ředitelé škol) a jak ji vnímají rodiče. Bez dat od rodičů by srovnání nebylo možné. Takže i Vaše „rychlá" odpověď má pro výzkum reálnou hodnotu. 🙂
Nevadí, chápu — dotazník pracuje s vnitřními emocemi a pocity záměrně, protože je určen laické veřejnosti. Odborník by situaci hodnotil jinak než rodič, a právě ten rozdíl je předmětem výzkumu. Proto, si vážím toho, že jste ho vyplnila i že jste sdílela svůj názor.
Taky jsem ti to vyplnila, sama jsem pred několika měsíci hledala respondenty, tak vim, jak je to těžký.. nicméně nemyslím si, ze dotazník o 5 položkách ti da nejaka relevantní data. Kor k diplomce.. ten dotazník pro odborníky ma taly 5 otázek? Jakých? Jak to budes porovnávat? Doufám, ze vse radne konzultujes s vedoucím, aby ses pak nedivil… a teda velmi mi chyběla otázka, jaka konkrétní opatření moje skola ma. To te nezajímá? Zajímají te jen pocity? Jak chces proboha srovnávat pocity rodičů s názorem odborníků? Nebo sbiras i od odborniku pocity? Kdyz neznáš ty konkrétní kroky, co pro bezpečí ktera skola dela, tak je uplne jedno, jak bezpecne se rodice cítí. Validní data ti z toho nevylezou. Pokud tedy cílem neni opravdu jen sesbirat pocity rodicu…