Bezsáčkový vysavač - jak často vysáváte a čistíte filtr?

5846
27.12.09 15:30

Bezsáčkový vysavač

Majitelky bezsáčkových vysavačů, dlouhých vlasů, dětí, případně domácího zvířectva, mohly byste mi prosím napsat, jak často vysypáváte tu škatulku a čistíte filtr (než mě z mého chlapa picne)?

Díky, E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20840
27.12.09 15:37

Tady majitelka polodlouhých (aktuálně velmi padavých :cert: )vlasů, dvou dětí a jednoho velmi chlupatého psa (lhasa apso) :-) Škatulku vysypáváme asi po dvou komplet vysátích celého bytu, takže 1× týdně :?: Nicméně po třech letech používání vysavače bez sáčku jsme se k nim zase vrátili - filtry už se nedařilo pořádně vyčistit a bylo to znát na výkonu… A taky se nám nechtělo tak často ty filtry čistit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1821
27.12.09 16:05

Ahojky,
dětičky máme dvě a ještě krbová kamna, takže čurbesu je až dost.
Vysypáváme po každém vysání bytu a 1× týdně i filtr hezky pod vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1821
27.12.09 16:06

náhradní filtr jsem normálně koupila v prodejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.12.09 17:05

Dlouhé vlasy já a dcera, mimi a muž - profesionální drobič. Vysávám jednou týdně a vysypávám vždy po vysátí. Filtr jde krásně vyprat v ruce :lol: pokud je už nic moc.
sáčky už nechci nikdy více - trochu naplněný filtr také již ovlivnuje savost a ještě ten pocit, že mi to tam leží v sáčku několik vysátí a množí se roztoči..
Ps. pokud přítel jednou za 5 let vysává, tak nikdy nevysype nádobku a hrozně se diví, že nějaká existuje :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
27.12.09 17:37

My máme vysavač obojetný, jinak teda i padající vlasy a binecneustálevyrábějící dva kluky :twisted: Škatuli jsem vysypávala a čistila po každém vysávání, protože jinak vysavač dostatečně netáhl. Jenže to byl teda hrozný opruz, takže už jsme delší dobu na sáčkách. Ty vydrží tak na 5 vysátí celého bytu a vysavač saje mnohem líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
27.12.09 17:57

Mám vysavač s nádobkou i na sáčky - Electrolux. Nejdřív jsem používala nádobku, ale po několika vysáváních se mi ucpal filtr (je přímo v té nádobce, takový váleček s lamelami) a vysavač skoro vůbec nesál. Párkrát jsem filtr čistila pod vodou (každou lamelu zvlášť pořádně oprat od prachu) nebo prala v pračce, to sice trochu pomohlo, ale po dalším vysátí to bylo zpátky. Takže jsem nakoupila sáčky a jsem s nima spokojená. Filtr už tam není (samotný sáček filtruje), měním ho tak 1× ročně, jen vyndám a vyhodím, žádný prach okolo.
Ale je to dost ošidné, máma má taky bezsáčkový vysavač a žádný filtr přímý tam nemá, takže se jí výkon nesnižuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
27.12.09 18:02

Dlouhé vlasy mám, k tomu dítě co za ním stále zůstávají cestičky z drobečků a kouků papírků a kdo ví čeho všeho :)) Máme už třetím rokem LG cykone (nebo tak nějak), filtry máme dva, stále používáme i ten původní… Je sice papírový ale dá se i vyprat v pračce, nádoby mejeme v myčce a pak je zas chvíli jak nový :) Nádobu vysypáváme podle potřeby, cca 1× za týden - 14 dní. Filtr peru tak jednou za půl roku, jinak jen vyklepu o popelnici, případně prokartáčuju nástavcem na vysavač či smetáčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
27.12.09 19:23

Ahoj,
tady jedny dlouhé vlasy, manžel drobič a dítě :lol:
Bezsáčkový mám, vysypávám pokaždém vysátí, filtr čistím dle potřeby - cca 1× měsíčně. Mám ho tak dva roky, filtr první, jsem moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
27.12.09 20:17

také přemýšlím o bezsáčkovém vysavači. Teď máme vodní a tedy to čištění je za trest a ještě je strašně těžký :( Mohly byste mi napsat značky, které máte? Nevím, pro jaký se rozhodnout - měl by být lehký a hlavně aby se to dobře čistilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.12.09 20:49

Já mám Zelmer a jde i na sáčky i jen na filtr. Nádobka jde dobře vysypat do wc - otevřu ,vysypu, zavřu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
27.12.09 20:54

Lizabeth a jaký typ, já mám od Zelmeru ten vodní, jako saje dobře, ale strašně špatně se vše vymývá :( No tak nevím, jeslti se polepšili u tohohle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
28.12.09 09:23

Díky, takže koukám, že namokro čistit filtr i bednu po každém vysátí je trochu moc 8-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
28.12.09 11:02

Zelmer solarix twix - duo hepa filtr. Číslo nevím asi bylo na krabce už si ho nepamatuji.
Přesně - tu nádobku přece nemusím mít čistou - je na prach, tak nemusí být umytá a filtr mýt jen když netáhne a je zanesený. Vysaváč mám asi 3/4 roku a filtr jsem čistila teprve 3×. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
28.12.09 17:51
maxik píše:
Díky, takže koukám, že namokro čistit filtr i bednu po každém vysátí je trochu moc 8-) .

No, myslím, že právě není. Já pokud jsem tohle neudělala (= nerozložila celou škatuli na atomy, tzn. asi tři filtry, plus rozložená krabka a všechno to jedno po druhém nepropláchla a neumyla), tak mi vysavač prostě netáhl. Vysypat nestačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí