Bezvýchodná situace v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já jsem teď taky v nové práci, zkusebka mi konci zrovna zítra… práce jako taková mě moc baví, ale kolektiv je katastrofa. Nějak se mi kvůli tomu nechce odcházet, protože jednak to fakt nebude dobře vypadat v životopise, a pak taky nikdo mi nezaručí, že v další práci bude kolektiv dobrej, že.. takže se snažím tím nějak proplouvat, smlouvu mám na dobu určitou, tak pak se uvidí, jestli dostanu další smlouvu, jeslti tam budu chtít zůstat, jeslti budu hledat něco jiného… ale samozřejmě u nás nejde o žádnou šikanu, žádné šílenosti, prostě jen zenskej kolektiv, slepicinec první ligy… kdyby šlo o něco závažného, tak kašlu na to, jak to bude vypadat, a jdu pryč, nenecham se trápit.
- Citovat
- Upravit
Jestli tě ta práce jako takova baví, máš dobrý peníze tak bych si to kvůli pár blbeckum nenechala znepříjemnit. Jestli můžeš tak si nasad sluchátka, pust si hudbu co máš ráda a pracuj jak nejlíp umíš, ostatní by mě bylo u zadku. Pokud ti někdo dělá zle tak se nauč ohradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V přechodné době jsem ty chodníky skutečně zametal (já ne, stroj), bylo to lepší, než se nechat ničit. Člověk si v klidu uspořádal priority a myšlení a pak mohl jít dál. Určitě mi to pomohlo vyvarovat se zbytečně dalších chyb.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: … zkrátka nastoupila jsem nadšeně do nové práce, ale po pár měsících tady jsem zjistila, že jsem tu neštastná, chodím sem vynervovaná a prostě to tu nesnáším z různých důvodů, hlavně jedna velmi nepříjemná kolegyně.
Jestli je to větší firma, zkusit zajít za HR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: … nastoupila jsem nadšeně do nové práce … jsem tu neštastná, chodím sem vynervovaná … hlavně jedna velmi nepříjemná kolegyně.
Ta kolegyně není problém. Problém jsi Ty sama.
Sama si děláš z práce peklo. U jiného zaměstnavatel by to nebylo o nic lepší. Tak dlouho budeš hledat, až i tam najdeš něco co budeš „nesnášet z různých důvodů“. A to bude skvělá výmluva proč s tou prací seknout.
Příspěvek upraven 29.11.22 v 16:15
- Citovat
- Upravit
@JancaS84 bavila by mě, nebýt tady té jedné kolegyně, která mi znepříjemňuje každý den… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@JancaS84 bavila by mě, nebýt tady té jedné kolegyně, která mi znepříjemňuje každý den…
Přece nepustíš práci, která tě baví a je dobře placená, jen kvůli jedný nepříjemný kolegyni. Co ti dělá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: … nebýt tady té jedné kolegyně, která mi znepříjemňuje každý den…
Ty asi nejsi kvalitní zaměstnanec, když se pořád a ráda a stále necháš něčím nebo někým vyrušovat. Kdyby ses zabrala do práce, tak nebudeš myslet na blbosti.
To je tu cigaretka, tam kafíčko, učesat a nalíčit před zrcadlem, prohodit pár poznámek o tom novém nesmělém zaměstnanci, pokec s jednou kolegyní, vyrušování od druhé kolegyně. Každá záminka je vítaná, minutka k minutce a hned ta pracovní doba rychleji ubíhá…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@JancaS84 bavila by mě, nebýt tady té jedné kolegyně, která mi znepříjemňuje každý den…
na každém pracovišti je nějaká divná osoba, tak si jí nevšímej a jeď si svoje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 píše:
Ty asi nejsi kvalitní zaměstnanec, když se pořád a ráda a stále necháš něčím nebo někým vyrušovat. Kdyby ses zabrala do práce, tak nebudeš myslet na blbosti.To je tu cigaretka, tam kafíčko, učesat a nalíčit před zrcadlem, prohodit pár poznámek o tom novém nesmělém zaměstnanci, pokec s jednou kolegyní, vyrušování od druhé kolegyně. Každá záminka je vítaná, minutka k minutce a hned ta pracovní doba rychleji ubíhá…
podle sebe soudím tebe? I s tím líčením? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A co ti tak strašného dělá? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky by mě zajímalo, co ta kolegyně dělá tak strašného…
Jestli slepičí tak co, však to neposlouchej. Mě třeba dlouho trvá, než si zvyknu na někoho nového v kolektivu a asi na nováčky v prvních pár dnech/týdnech nepůsobím moc dobře, ale pak si to sedne, když vidím, že mají vztah k práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A musíš s ní být v pracovním kontaktu, nějak často intenzivně? Co ti dělá?
Jestli to je osobní věc tak ji pošli někam. Jestli pracovní tak to řešit s nadřízenými.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj všem,momentálně jsem v situaci, ve které se už poměrně dlouho plácám, tak třeba mi někdo z nadhledu poradí..
Detaily vynechám, nepřijdou mi podstatné - zkrátka nastoupila jsem nadšeně do nové práce, ale po pár měsících tady jsem zjistila, že jsem tu neštastná, chodím sem vynervovaná a prostě to tu nesnáším z různých důvodů, hlavně jedna velmi nepříjemná kolegyně. Jediná výhoda je, že se učím nové věci a je to dobře placené…
Hledám si novou práci, ale není to tak jednoduché, jak jsem čekala. Mám pocit, že každou chvíli půjdu odnést výpověď, že už to tady prostě nevydržím. Ale je to blbost, protože nemám jinou práci a dostala bych nás do finančních problémů.. Mám možnost vzít jednu práci, ale je pro mě úplně mimo obor, asi by mě nebavila a taky by to byla kaňka v životopisu.. Momentálně jsem fakt v bezvýchodné situaci a mám pocit, že bych radši šla zametat chodníky, než chodila do současné práce.. Měl to někdo podobně? Vydrželi jste to? Díky.
Ano, kdysi dávno se mi to stalo. Bylo to strašné. Na pracovišti probíhala hrozná šikana. A když říkám šikana, tak doslovně myslím šikanu. Nepřeháním. Po dvou měsících v práci jsem myslela, že se nervově zhroutím. Brečela jsem a myslela jsem, že se zblázním. Jinou práci jsem neměla a neměla jsem ani sílu něco v takovém stavu shánět. Nakonec jsem se rozhodla, že radši umřu hlady, ale v poklidu, než najedená s nervama v kýblu. V tu ránu jsem věděla, že v té práci nebudu, radši skončím u popelnice. S ohromným odporem jsem to ráno dorazila do práce, napsala okamžitě výpověď, tu jsem odnesla na personální a řekla, že okamžitě odcházím a odešla jsem. Nájem a všechny povinné platby jsem měla zaplacené, peníze na jídlo jen do výplaty a pak jsem věděla, že jsem schopná vše poplatit, ale na jídlo mi už nezbyde. Po třech dnech, kdy jsem se vzpamatovávala, jsem šla hledat práci. Do týdne jsem jí měla, jenže došly peníze na jídlo. Naštěstí bratr si všiml, že se tvářím jak na umření a uhodil na mě: (on je od rány) Ty nemáš prachy, že? A já řekla, že nemám. Prý v pohodě a kolik mi prý chybí. Řekla jsem, že dva tisíce. A on, seš ségra, musíme si pomáhat. A dal mi dva litry. Pak jsem nastoupila do nové práce a pak už to bylo dobré. Dodnes jsem mu vděčná, peníze vrátit nikdy nechtěl, že až bude zle jemu, pomůžu mu také.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem,
momentálně jsem v situaci, ve které se už poměrně dlouho plácám, tak třeba mi někdo z nadhledu poradí..
Detaily vynechám, nepřijdou mi podstatné - zkrátka nastoupila jsem nadšeně do nové práce, ale po pár měsících tady jsem zjistila, že jsem tu neštastná, chodím sem vynervovaná a prostě to tu nesnáším z různých důvodů, hlavně jedna velmi nepříjemná kolegyně. Jediná výhoda je, že se učím nové věci a je to dobře placené…
Hledám si novou práci, ale není to tak jednoduché, jak jsem čekala. Mám pocit, že každou chvíli půjdu odnést výpověď, že už to tady prostě nevydržím. Ale je to blbost, protože nemám jinou práci a dostala bych nás do finančních problémů.. Mám možnost vzít jednu práci, ale je pro mě úplně mimo obor, asi by mě nebavila a taky by to byla kaňka v životopisu.. Momentálně jsem fakt v bezvýchodné situaci a mám pocit, že bych radši šla zametat chodníky, než chodila do současné práce.. Měl to někdo podobně? Vydrželi jste to? Díky.