Bije sourozence a neposlouchá

10652
28.3.12 13:02

bije sourozence a neposlouchá

zdravím maminky,
mám dotaz,prosím o radu nebo cokoli :( Jsem zoufalá,chce se mi brečet…
Na to,že náš starší syn (2roky) neposlouchá s tím se nějak zkoušíme vypořádat a přenaučujeme co se dá.Ale pořád se nám nedaří přinutit ho aby poslouchal aspoň v jedné věci a to je bití mladšího sourozence:( Chápu,že žádlí (i když popravdě nevím na co, vše se tolčí kolem něho náš mladší syn je hodně na vedlejší koleji bohužel) ale prostě už je to moc. Snažila jsem se nastolit režim vysvtlit a nekřičet na něho,víc s ním být,pomazlit se atd. A stejně to nejde:( 3× mu řeknu ať bráchu nechá a stejně se rozjede na motorce narazí do něho a ještě mu šlápne na nohu.Takle je to každý den když ho neschazuje na zem (se sedu nebo stoje) tak prostě do něho najíždí,špale atd. 8o nemá někdo zkušenosti?co by na něho mohlo pomoct?JE mi jasné,že každé dítě je jiné,ale cokoli pomůže. Mám podezření na hyperaktivitu nevim jak se toho chopit.Křičet na něho nebo mu dát přes ruce nebo zadek pořád dokola nechci:(
díky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17221
28.3.12 13:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
28.3.12 13:18

:kytka: :hug: :hug: radu nemám, ale řeš to dokud to třeba ještě jde, ať nedopadneš jako já :? :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
28.3.12 13:19

laciděkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
28.3.12 13:26

@alifie děkuji to jsem nevěděla že se to tu probíralo ..jdu pročíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
28.3.12 13:33

A tady

https://www.emimino.cz/…deti-103873/

Probírá se to pořád kolem dokola, protože je to pořád aktuální. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.3.12 13:37

Taky pročítám, ačkoliv takový problém nemám. U nás se děti navzájem vraždí pouze ve chvílích, když se dožadují pozornosti (obvykle když vařím večeři nebo dělám něco, co je potřeba rychle a neodkladně udělat a dětským pacičkám by to mohlo ublížit - úklid rozbitých střepů apod. :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
28.3.12 13:46

Pavli 2× varovat, po třetí plesknout :nevim: je už dost velký aby pochopil.Jasný že to bude zkoušet dál, ale pokaždé by dostal.
Je mi líto, že máš takové trápení :hug:

• Citovat
  • Upravit
60
28.3.12 13:50

my to máme naopak mladší mydlí staršího,starší si to líbit nenechá a už se mydlí vzájemně taky nevím co s tím :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
28.3.12 13:57

Nemas to jednoduchy. V tomhle pripade jestlize nepomuzou domluvy a vysvetlovani bych se s nim nemazlila a dostal by na zadek. Na hodne deti plati postavit do kouta. Sice jsme neresili rivalitu mezi sourozenci, ale kdyz neposlouchal, tak mazal do kouta :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
28.3.12 14:01

@ivana-domca my jsme zkoušeli klečení ale vždycky zdrhnul :nevim: :) u sousedů to ale platí,u nás ale ne za trest ho někam postavit,takže odesílám do pokoje z kama stejně utíká vřeštět nám před obrazovku,takže odesíláme furt dokola a stejně je to houby platný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
28.3.12 14:05

klaryto dělám a dnes už dostal 2× na zadek..jednou jsem ho poslala za dveře a tam se pozvracel :( (víš jak on to má s tím blindění) :zed:
alifiejj už jsem pročetla díky:) netušila jsem,že je to tak aktuální téma:)

když jsme u batolat…jak jste si vydobyli doma respekt je mi jasný,že už je asi trochu pozdě ..je to moje chyba musím být víc důslednější :cert: ale přijde mi,že mě vůbec neposlouchá (starší syn) ale vůbec…přemýšlím,jestli to taky není tím,že bydlíme s babičkou,a každý den je taky s manželovou tetou takže má víc lidí kt.má poslouchat a je z toho zmatenej tak neposlouchá vůbec? :nevim: ani manžela ne a přijde mi že z něho němá takovej ten zdravej respekt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
28.3.12 14:11
@Ďulička píše:
@ivana-domca my jsme zkoušeli klečení ale vždycky zdrhnul :nevim: :) u sousedů to ale platí,u nás ale ne za trest ho někam postavit,takže odesílám do pokoje z kama stejně utíká vřeštět nám před obrazovku,takže odesíláme furt dokola a stejně je to houby platný :(

tak zavrit do skrine :-D ( delam si srandu ) Dokud by tam nevydrzel aspon 5 min. tak bych ho porad odvadela do kouta. Chtelo by to navstevu u psychologa, my takhle chodime od synova 2 a pul roku. Kout sice pomahal, ale byl jak s divokych vajec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
28.3.12 14:14

uvažuju o psychologovi máme s ním víc problému nevíme si s ním rady ale u nás jich moc není nebo spíš žádného jsem nenašla :( :( :( ,objevila jsem tady už jeden dotaz na psychologa v olomouci od jedné maminky ale nikdo neodpověděl :( ,budu se muset poptat pediatra při nejhorším jestli o nějákém neví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
28.3.12 14:14

Pavli to blindění pořád jo? hele a nestálo by za to s ním někam dojít :think: když ty ho nemůžeš ani potrestat, když pak řve a poblije se.Víš jak to myslím, jiný dítě se válí po zemi, má hysteráky a Maxík u toho chudák ještě blije :think: to je pro něj taky těžký :hug: :hug: :hug:
Já nevím, získat respekt :think: :nevim: asi být důsledná jenže to je těžký(taky nejsem) :oops: a sluch má v pořádku? mě napadlo, jestli tě pořádně slyší, když na něj houkneš NE! ale něco s tím dělat, jinak za chvilku se Alex začne bránit a budeš mít doma saigon.
Přeju pevné nervy :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí