Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pavla23 Je sranda, jak komunikujeme na dvou dizkuzích současně. Mně to došlo až teď
Tak co, budete fungovat přes axiomy
Předpokládám, že děti si nenechají vysvětlit, co je to axiom a stejně budeš muset vše zjednodušit tak, aby to pochopili (víšco mi dá vždycky práce namotivovat staršího, aby slezl ze stolu, ačkoliv ta mladší tam pořád leze
)
Samozřejmě jsou tam zase, malou jdu sundat a malému vysvětlit asi po padesáté, proč se mi to nelíbí, načež sám dobrovolně sleze
Ale volání divočiny a snaha opičit se navzájme je prostě silnější
Přitom dokud tam nelezla malá, tak to samozřejmě nedělal.
@Pavla23 píše:
@alifie to je pravda s tim výcvikem myslím že psi jsou na tom možná někdy lépe:)) ne sranda. respektovat nemyslim jako v tom smyslu že by měli poslouchat jak chodinky…ale třeba vědět,že prostě když něco řeknu tak to tak je a měl by to respektovat myslím si…když už třeba to, že nemá bít brášku a nebo,že každý máme svou postýlku,on taky takže do nich navzájem nelezeme a spíme každý ve své
Tak v tomhle případě na batole doporučuji psí výcvik. ![]()
@Amabilis77 jo koukám na to,že si povídáme ve dvou diskuzích
jo takže mě čekají ještě horší časy povídáš:)) mladší ještě po stole neleze ale už k tomu nemá daleko opakuje vše po starším…nevím jestli to je tím,třeba že má víc prostoru (nebo prostě musí nic jiného mu nezbývá) ale vyhraje si mnohem líp sám než starší syn. nepamatuju si,že by si starší syn ve věku teď toho mladšího takle hezky vyhrát s autama nebo kostičkama nebo tak vůbec skládašky atd. to ho nikdy nebralo a nebaví ho to ani teď ![]()
@Pavla23 píše:
@Amabilis77 jo koukám na to,že si povídáme ve dvou diskuzíchjo takže mě čekají ještě horší časy povídáš:)) mladší ještě po stole neleze ale už k tomu nemá daleko opakuje vše po starším…nevím jestli to je tím,třeba že má víc prostoru (nebo prostě musí nic jiného mu nezbývá) ale vyhraje si mnohem líp sám než starší syn. nepamatuju si,že by si starší syn ve věku teď toho mladšího takle hezky vyhrát s autama nebo kostičkama nebo tak vůbec skládašky atd. to ho nikdy nebralo a nebaví ho to ani teď
Mně starší po stole nelezl - za to mladší furt a starší to pak okoukal od mladšího.
Rezignovala jsem a pokud na stole není jídlo, tak to neřeším. ![]()
no u nás se po stole lezlo a samozřejmě zároveň s potyčkami
snažila jsem se to korigovat, ono se to nezdá,ale nejhorší bylo je rychle sundávat, domluvy tehdy neplatily vůbec,byli prťaví, to bylo bezpečnější chvíli je tam nechat,postupně už tam téměř nelezou, naštěstí,ale na těch židlích v kuchyni stejně stojí pořád a něco tam kutí, když zjistili,že jde vidět vláček z okna,když se postaví, tak by tam nejraději stáli pořád a samé uů, uů ![]()
boriskauuuu uu to je hezký
nás starší syn aspoň donutil uklidit věc na kuchy.lince a baru pže si chytře přistčí židli kam potřebuje a „hrabe něco“ jak on říká ![]()
holky a když se o tom takle bavíme…uklízí vám děti hračky večer?já pořád nevím jak na něho aby pochopil (vím že to asi zatim nehrozí ale aspoŇ trochu
) že večer se hračky uklízí
uklízím s ním nebo si různě hrajeme na popeláře (ty on má rád
) ale stejně je mi to prd platný ![]()
Pavli - já taky většinou uklízím s nimi, jen výjimečně uklidí sami - to musí být jó motivačka,večer už jsou dost utahaní… jinak se taky velmi brzy naučili přisunout židli či cokoliv jinéh kamkoliv,aby se dostali výš
takže znám ![]()